Prasčiausias „Manchester United“ startas per 24 metus – metas panikuoti?

„Manchester United“ klubas per pirmąsias šešerias „Premier“ lygos rungtynes laimėjo tik tris kartus ir tūno vos dvyliktoje vietoje. Taip žemai sezono pradžioje „Raudonieji velniai“ nėra buvę 24 metus. Bet su milžiniška atsakomybe susidūręs naujasis „Manchester United“ vairininkas Davidas Moyesas siūlo nepanikuoti.

D.Moyesas greičiausiai tikėjosi linksmesnio debiuto „Manchester United“ klube.<br>AP nuotr.
D.Moyesas greičiausiai tikėjosi linksmesnio debiuto „Manchester United“ klube.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2013, 6:54 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:37 PM

„Jei tęsime gerus darbus, rezultatas tikrai ateis“, – prieš Čempionų lygos dvikovą su Donecko „Šachtar“ sakė D.Moyesas, po sero Alexo Ferguseno išvykimo stebimas per padidinamąjį stiklą.

„Jau esu buvęs analogiškoje situacijoje „Everton“ ir „Preston“ komandose. Iš jos galima išsikapstyti tik darant gerus dalykus. Neketinu keisti savo strategijos, o rezultatas, be abejonės, ateis“, – pasitikėjimu savimi tryško Mančesterio komandos dirigentas.

Tačiau specialistai pastebi, kad tokiu pasitikėjimu visa „Manchester United“ kariauna nespinduliuoja. „The Telegraph“ sporto žurnalistė Sarah Crompton pažymėjo, kad žaidėjai nebeturi nenugalimųjų auros.

Esą futbolininkai nepasikeitė, bet kažkas nutiko jų psichologijai – jie nebėra nepažeidžiami. Pralaimėjimai „Manchester United“ žaidėjams įnešė abejonių dėl savo galimybių. Dabar „Raudonieji velniai“ galvoja ne kaip nugalėti varžovą, bet kaip nesusimauti.

A.Fergusonas turėjo pergalės troškimą ir mokėjo jį įskiepyti visai komandai. Gal laikas grąžinti skiepytoją?

„Tikrai nesvarstau galimybės grįžti į „Manchester United“, – bendraudamas su JAV televizija, atkirto 27 metus Mančesteryje praleidęs A.Fergusonas. – Aš galutinai apsisprendžiau. Tai – pats geriausias laikas pasitraukti. O kelio atgal jau nebėra – turiu naują gyvenimą.“

Be to, A.Fergusonas visiškai pasitiki D.Moyesu: „Manchester United“ – gerose rankose. Jam viskas bus gerai, nes tai – geras specialistas.“

Pats D.Moyesas bent jau išoriškai stengiasi neparodyti panikos ženklų. Tiesa, stratego žodžiai verčiau greičiau virstų darbais. Spaudimas vis didėja, o visų akys nukreiptos būtent į D.Moyesą.

„Šiame klube tai yra visiškai normalus dalykas, – olimpinę ramybę išlaikė treneris. – Pasaulyje visi kalba apie „Manchester United“ ir todėl man labai didelė garbė sietis su šia komanda.“

Trečiadienio Čempionų lygos tvarkaraštis

19 val. Maskvos CSKA – Vitorijos „Plzen“

(visi mačai 21 val. 45 min.)

„Anderlecht“ - Pirėjo „Olympiakos“

Lėverkuzeno „Bayer“ - „Real Sociedad“

Turino „Juventus“ - Stambulo „Galatasaray“

„Manchester City“ - Miuncheno „Bayern“

„Paris Saint-Germain“ - „Benfica“

Madrido „Real“ - „Kobenhavn“

Donecko „Šachtar' - „Manchester United“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.