Europos futbolo stadionuose favoritai rodė, ką gali

Iki šiol neįveikiami Madrido „Atletico” ir „Roma” futbolininkai stengiasi paneigti prognozes. Fantastiškas dviejų klubų startas Ispanijos ir Italijos pirmenybėse privertė sunerimti favoritus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2013, 8:58 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:24 AM

Nors Madrido „Real”, „Barcelona”, „Manchester United” ir Turino „Juventus” futbolininkai pirmieji praleido įvarčius ir buvo priversti vytis varžovus, jie sugebėjo dar sykį įrodyti savo jėgą.

Įdomiausi įvykiai iš Europos futbolo stadionų – stipriausių Senojo žemyno lygų apžvalgoje.

Anglija. 18-metis Adnanas Januzajus pirmąsyk pradėjo mačą „Manchester United” starto sudėtyje ir išgelbėjo Anglijos čempionus nuo ketvirtojo pralaimėjimo šį sezoną.

Albanų iš Kosovo šeimoje Briuselyje gimęs saugas įmušė du įvarčius į „Sunderland” vartus (55 ir 61 min.), nulėmęs pergalę 2:1 ir apgynęs „Manchester United” trenerį Davidą Moyesą nuo vis aštresnės kritikos.

„Prisimenu Wayne’o Rooney debiutą „Everton” ekipoje. Adnanas priklauso tai pačiai kategorijai žaidėjų. Jis yra tikras talentas”, – džiaugėsi D.Moyesas, stebuklingai išvengęs ketvirtojo pralaimėjimo per 7 turus.

2011-aisiais „Manchester United” A.Januzajų iš Briuselio „Anderlecht” klubo įsigijo už 600 tūkst. eurų ir dabar sieks bet kokia kaina pratęsti po šio sezono besibaigiančią sutartį.

Anglijos klubo gerbėjai viliasi, kad tą pačią dieną kaip ir Cristiano Ronaldo (vasario 5-ąją) gimęs futbolininkas gali tapti portugalo įpėdiniu ir aikštėje.

Ispanija. Pats C.Ronaldo stebuklingai išgelbėjo Madrido „Real” ekipą. Karališkasis klubas mače su „Levante” atsiliko 1:2, kai teisėjas parodė, kad pridės 4 papildomas minutes.

90-ąją minutę Morata pirmiausia išlygino rezultatą (2:2), o tiksint paskutinėms sekundėms C.Ronaldo smūgiavo į virpstą, nuo kurio kamuolys pergalingai įriedėjo į vartus – 3:2.

„Real” įrodė, kad gali per 5 minutes laimėti rungtynes”, – džiaugėsi „Real” treneris Carlo Ancelotti. – Komanda parodė kovingą dvasią, o žaidėjai – daug pasiaukojimo. Taip nusiteikę mes galime kautis dėl titulo.”

„Barcelona” namuose su „Valladolid” taip pat pirmoji praleido įvartį po kampinio 10-ąją min., bet čilietis Alexas Sanchezas (14, 64), Xavi (52) ir brazilas Neymaras (70) privertė pamiršti nesėkmingą pradžią.

Į amžiną dviejų milžinų kovą šį sezoną linkę įsiterpti Madrido „Atletico” futbolininkai.

Po pergalės prieš „Real” Madrido derbyje prieš savaitę (1:0) argentiniečio Diego Simeone treniruojama ekipa pratęsė įspūdingą savo startą: ji 2:1 įveikė Vigo „Celta” ir laimėjo jau 8-ąjį mačą paeiliui.

Italija. „Scudetto, Scudetto”, – skandavo per tūkstantį „Roma” komandos sirgalių, sekmadienį susirinkusių į Fjumičino oro uostą pasveikinti iš Milano sugrįžusių savo numylėtinių.

„San Siro” stadione Italijos sostinės futbolininkai net 3:0 įveikė „Inter”, iškovoję jau septintąją pergalę paeiliui. Prancūzo Rudi Garcios pirmąjį sezoną treniruojama komanda šį rudenį startavo kaip niekada įspūdingai ir jau grasina pagerinti ilgaamžius Italijos lygos rekordus.

2005–2006 m. „Juventus” buvo laimėjęs 9 pirmuosius mačus, bet vėliau Turino klubas prarado čempiono titulą dėl „Calciopoli” skandalo.

Per visą „Serie A” istoriją tik 6 komandos pradėjo sezoną 7 pergalėmis paeiliui ir po to net 5 iš jų iškovojo „Scudetto”.

„Roma” gerbėjai viliasi, kad jų klubas šįsyk nepaseks nelaimingojo „Inter” pėdomis, kai 1966–1967 m. Milano klubas liko antras, nepasinaudojęs tokiu įspūdingu startu.

„Scudetto”? Dabar galima kalbėti, ką nori, bet mes iš tiesų turime pakankamai jėgų kovoti su visais. Netgi su tais, kurie už mus stipresni”, – Milane įmušęs du įvarčius aiškino 37-erių „Roma” kapitonas Francesco Totti.

Kreiserinį „Roma” tempą mėgina išlaikyti „Napoli” ir „Juventus” klubai, dabar atsiliekantys nuo lyderių 2 taškais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.