Lietuvos futbolininkams revanšas prieš latvius – principo reikalas (numatoma sudėtis)

Prieš mėnesį Rygoje latviams pralaimėjusią Lietuvos rinktinę krečia permainos. Su nauju treneriu, bet be buvusių lyderių nacionalinė ekipa šiandien Vilniuje mėgins pasiekti revanšą prieš kaimynus.

Mačas su latviais šį vakarą LFF stadione bus oficialus I.Pankratjevo debiutas prie Lietuvos rinktinės vairo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mačas su latviais šį vakarą LFF stadione bus oficialus I.Pankratjevo debiutas prie Lietuvos rinktinės vairo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

Oct 11, 2013, 3:46 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:16 AM

Lietuvos futbolininkai jau senokai prarado visas viltis kautis dėl bilieto į Braziliją, bet jie nori įrodyti, kad vis dar yra stipresni už kaimynus.

Prieš mėnesį Rygoje 1:2 pralaimėjusi latviams per 2014-ųjų pasaulio čempionato atrankos dvikovą vengro Csabos Laszlo treniruojama Lietuvos rinktinė patvirtino, jog gėdingas pralaimėjimas 0:5 kaimynams dar 2012-ųjų birželį per Baltijos taurės rungtynes, deja, nebuvo tik atsitiktinumas.

Šį vakarą 18 val. 30 min. sostinės LFF stadione lietuviai pradės atsakomąjį mačą su Latvijos rinktine, mėgindami išlikti aukščiau už kaimynus G grupės turnyro lentelėje.

„Patys suprantate, jog šiose rungtynėse tenkins tik pergalė“, - neslėpė rinktinės vairą perėmęs Igoris Pankratjevas.

„Privalome pasiekti revanšą. Po pralaimėjimo Rygoje mus tenkins tik pergalė, -- laikinajam treneriui antrino gynėjas Tadas Kijanskas.

- Komandos sudėtimi esame stipresni už kaimynus, bet tai reikia įrodyti aikštėje“.

Rygoje buvo beveidžiai

Nors rugsėjį Rygoje Lietuvos rinktinę palaikė per tūkstantį gerbėjų, visus labiausiai nuvylė beviltiškas Cs.Laszlo komandos žaidimas.

„Komanda atrodė tikrai labai prastai: beveidė, bevalė, be braižo, be nieko, - pastarąjį mačą su latviais prisiminė Algimantas Liubinskas, kuris 79 mačus – daugiausiai per visą istoriją – yra treniravęs Lietuvos rinktinę.

- Ginantis mus žudė klaidos, bet atakuodami atrodėme ypač silpnai. Rygoje žaidėme vienpusišką futbolą be jokios minties, nebuvo jokių atakų kraštais. O kaip gali susikurti progų, jeigu nelendi iš kraštų?“.

Permainos padės emociškai

Šį vakarą Vilniuje Lietuvos rinktinės veidas bus akivaizdžiai pasikeitęs.

Prieš debiutines savo rungtynes I.Pankratjevas nusprendė galutinai išdraskyti buvusį rinktinės branduolį. Buvęs Cs.Laszlo asistentas nepakvietė visų labiausiai patyrusių komandos žaidėjų: Žydrūno Karčemarsko (66 mačai rinktinėje), Mariaus Stankevičiaus (65), Edgaro Česnauskio (45), Deivido Šembero (82), Tomo Danilevičiaus (71).

„Trenerių kaita visuomet duoda tam tikrą stimulą, bet tikėtis stebuklų neverta. Komanda nepradės iš karto kitaip žaisti ir demonstruoti kombinacinį futbolą. O jis – ne Chotabyčius ir per vieną dieną visko nepakeis,- įsitikinęs A.Liubinskas, dar pats treniravęs I.Pankratjevą Lietuvos rinktinėje.

- Kitas dalykas – kiek iš tiesų jam leidžiama pačiam rinktis žaidėjus ir daryti kitus sprendimus. O jeigu reikėjo permainų, tai jas vertėjo daryti ciklo pradžioje, o ne dabar“.

Sudėtyje - seni veidai

Nors I.Pankratjevas demonstratyviai atsisakė buvusių lyderių, per treniruotes šią savaitę jis buvo linkęs remtis likusiais patyrusiais žaidėjais, o ne naujokais.

Prognozuojama, kad šį vakarą rungtynes pradės Giedrius Arlauskis, Egidijus Vaitkūnas, Tadas Kijanskas, Marius Žaliūkas, Valdemaras Borovskis, Saulius Mikoliūnas, Mindaugas Panka, Kęstutis Ivaškevičius, Fiodoras Černychas, Mindaugas Kalonas, Deivydas Matulevičius.

Kokie nauji taktiniai sprendimai ir kiti žaidėjai galėtų padėti lietuviams šį vakarą laimėti?

“Pastaruoju metu S.Mikoliūnas žaidė krašto gynėju, bet aš nematau jo šioje pozicijoje. Jis silpnokai ginasi, o kaip krašto saugas gali komandos žaidimui suteikti gyvumo, – svarstė A.Liubinskas.

– Prisimenu, kaip jis nulėmė mūsų mačą su gruzinais, kai išmaudė “Milan” gynėją Kacha Kaladzę. Jo stiprybė – driblingas ir prasiveržimai kraštu. Jis man gerai užpildydavo kairiojo saugo vietą“.

2014 m. pasaulio čempionato atrankos G grupė

Vieta Komanda Rungt. Perg. Lyg. Pral. Įv. Tšk.

1.Bosnija ir Herc. 8 6 1 1 25:5 19

2.Graikija 8 6 1 1 9:4 19

3.Slovakija 8 3 3 2 9:7 12

4.Lietuva 8 2 2 4 7:10 8

5.Latvija 8 2 1 5 8:16 7

6.Lichtenšteinas 8 0 2 6 3:19 2

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.