Lietuvos rinktinė kovos su be lyderių likusiais latviais

Latvijos futbolo rinktinė šiandien Vilniuje žais be dviejų traumuotų savo lyderių – „Hamburg” puolėjo Artiomo Rudnevo ir Maskvos CSKA saugo Aleksandro Caunos, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Lietuvos rinktinė revanšo sieks prieš susilpnėjusius varžovus.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos rinktinė revanšo sieks prieš susilpnėjusius varžovus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 11, 2013, 4:38 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:12 AM

Per mačą su lietuviais pergalingai prie Latvijos rinktinės vairo debiutavęs Marianas Paharis priverstas kamšyti skyles.

Prieš mėnesį Rygoje latviai 2:1 įveikė dar vengro Csabos Laszlo treniruojamus lietuvius, bet į Vilnių vakar atvažiavo be poros garsiausių savo komandos žaidėjų.

Prieš atsakomąją šio vakaro dvikovą M.Paharis suko galvą, kuo galėtų pakeisti 25 metų „Hamburg” puolėją A.Rudnevą ir jo bendraamžį Maskvos CSKA saugą A.Cauną.

Antrąsias rungtynes su lietuviais praleis ir Ritvaras Ruginis, kuris pradėjo mačą Rygoje. Rygos „Skonto” komandos gynėjas buvo išvytas iš aikštės per kitas 2014-ųjų pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Graikija.

Čempionų lygoje pirmąjį mačą su Miuncheno „Bayern” be keitimo žaidęs A.Cauna neseniai patyrė dar vieną traumą ir ilgam iškrito iš rikiuotės.

Vokietijos čempionate šį sezoną retai į pagrindinę „Hamburg” sudėtį patenkantis A.Rudnevas taip pat dėl sveikatos bėdų nebuvo įtrauktas į Latvijos rinktinės kandidatų sąrašą – puolėjui atlikta nosies operacija.

„Lietuviai bus nusiteikę rimtai kovai ir norės atsigriebti už pralaimėjimą Rygoje. Tikimės agresyvaus ir aktyvaus jų žaidimo, – neabejojo M.Paharis. – Mes būsime pasirengę, nors kokių nors kozirių nelabai turime.”

Latvijos rinktinės treneris prisipažino girdėjęs apie pasikeitimus ir skandalus varžovų stovykloje.

„Kiekvieną kartą trenerių kaita komandai suteikia naujų emocijų ir pakelia į aukštesnį lygį. Lietuvos rinktinėje ne viskas klostosi sklandžiai ir gerai, – prieš dvikovą Vilniuje pripažino latvis. – Jie turėjo nesusipratimų su ankstesniu treneriu užsieniečiu, o naujas trenerių štabas ėmėsi keistų permainų. Tačiau tai jau ne mūsų problemos.”

Latvijos rinktinė

Vartininkai: A.Vaninas (33 metai/58 mačai rinktinėje, „Sion”, Šveicarija), A.Kolinka (38/87, Kaliningrado „Baltika”, Rusija), G.Malinis (25/0, Barysavo BATE, Baltarusija).

Gynėjai: K.Gorkšas (31/55, „Reading”, Anglija), V.Maksimenka (22/6, „Brighton”, Anglija), N.Bulvytis (26/10, Rygos „Skonto”), R.Rode (24/1, „Skonto”), V.Jagodinskis (21/0, Kijevo „Dynamo-2”, Ukraina), V.Gabovas (26/6, „Skonto”), A.Sinelnikovas (23/9, „Skonto”).

Saugai: A.Lazdinis (27/14, „Gliwice”, Lenkija), A.Ziuzinis (22/10, Kaliningrado „Baltika”), V.Kamešas (25/11, Permės „Amkar”), J.Laizanis (34/110, „Skonto”), J.Žigajevas (27/31, „Ventspils”), A.Kovalovas (24/3, Rygos „Daugava”), A.Fertovas (26/21, „Skonto „), I.Lukjanovas (26/14, Volgogrado „Rotor”, Rusija).

Puolėjai: M.Verpakovskis (34/ 100, „Ergotelis”, Graikija), D.Rakelis (21/4, Liubino „Zaglębie”, Lenkija), V.Šabala (19/4, „Skonto”), E.Višnakovas (23/0, Lodzės „Widzew”, Lenkija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.