Bosnių treneris: „Gerbiame Lietuvos rinktinę, kaip ir gerbiame Lichtenšteiną“

„Tai svarbiausios rungtynės mano karjeroje“, - neslėpė treneris Safetas Sušičius. 58 metų buvusiam „Paris Saint-Germain“ žaidėjui pavyko Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę atvesti iki istorinio slenksčio. Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė gali pirmą kartą nepriklausomos šalies istorijoje patekti į pasaulio futbolo čempionatą. Tarp jų ir svajonės stovi tik viena komanda – Lietuvos rinktinė.

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės treniruotė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės treniruotė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2013, 7:42 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:25 AM

Antradienį bosniai Kaune 20 val. stos į dvikovą su laikinojo trenerio Igorio Pankratjevo ekipa. Pirmąjį atrankos į Brazilijoje vyksiantį čempionatą mačą tuomet dar Csaba Laszlo treniruojama Lietuvos ekipa pralaimėjo 0:3. Į Žydrūno Karčemarsko ginamus vartus tada mušė pasaulyje puikiai žinomas „Manchester City“ puolėjas Edinas Džeko, šiuo metu „Roma“ marškinėlius vilkintis Miralemas Pjaničius ir šiemet į Kiniją išvykęs Zvjezdanas Misimovičius.

„Mūsų komandos situacija – labai gera. Neturime žaidėjų, kurie negalėtų žaisti dėl kortelių skaičiaus. Visi sveiki ir pasirengę rungtynėms“, - sakė S.Sušičius. - Nesu parengęs nieko ypatingo. Viskas įmanoma. Gali būti, kad jie įmuš pirmi, tačiau mes turėsime kovoti toliau. Turime žaisti savo futbolą.“

I.Pankratjevas prieš bosnius pastatys kiek kitokią kariauną. Lietuvos rinktinėje nebus kvietimų nesulaukusių veteranų Mariaus Stankevičiaus, Deivido Šembero. Pastarasis, dėl neaiškių priežasčių negavęs kvietimo, paskelbė, kad baigia karjerą rinktinėje.

Vartų negins ir geriausias Lietuvos futbolininkas Žydrūnas Karčemarskas. Pastarajam taip pat netikėtai neatsirado vietos nacionalinėje komandoje.

„Lietuviai atliko nemažai pakeitimų. Pirmąjį mačą žaidėme su kitokia komanda. Taip pat pasikeitė rinktinės treneris. Mačiau, kad lietuviai labai džiaugėsi įvarčiais į latvių vartus. Tačiau mūsų komanda yra labiau motyvuota, - sakė Bosnijos ir Hercegovinos treneris. - Pabrėžiu, kad gerbiame kiekvieną varžovą. Tai darėme ir paskutiniame mače su Lichtenšteinu. Į mačą žiūrime optimistiškai ir tikimės įmušti, kad laimėtume. Lietuvoje neturime kitų pasirinkimų – privalome laimėti.“

Paklaustas, ar dėl situacijos G grupėje, nejaučia spaudimo, treneris tik pakraipė galvą.

„Ne.Aš nesistengiau spausti savo futbolininkų. Tiesiog jiems pasakiau, kad jie turi puikią progą padaryt tai, ką laikytų pačia laimingiausia diena gyvenime“, - sakė S.Sušičius. Jis pabrėžė, kad antradienį jausis kaip namuose - juk į Kauną atvykti planuoja per 4 tūkst. sirgalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.