Po finalinio švilpuko – bosnių išlaužtų kėdžių lietus ir neramumai

Visą dieną šiltai su kauniečiais bendravę ir į stadioną triukšminga eisena atžygiavę Bosnijos ir Hercegovinos futbolo rinktinės aistruoliai po pergalingų rungtynių vis dėlto pridarė žalos. Nuo įkaušusių ir įsišėlusių sirgalių nukentėjo S.Dariaus ir S.Girėno stadiono tribūnos. Pergalę 1:0 prieš Lietuvą ir iškovotą kelialapį į pasaulio čempionatą Brazilijoje šventę keli tūkstančiai bosnių ėmė laužyti kėdes ir apdegino bėgimo takelius.

Bosnijos ir Hercegovinos aistruoliai po pergalės iš stadiono grįžo į Laisvės alėją.<br>N.Povilaičio nuotr.
Bosnijos ir Hercegovinos aistruoliai po pergalės iš stadiono grįžo į Laisvės alėją.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Oct 15, 2013, 11:28 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:27 AM

Aistruoliai laužė kėdes ir svaidė nuolaužas į vejos pusę. Tačiau svečiai į muštynes nesivėlė ir aršiai nepuolė gausaus būrio saugos tarnybos ir policininkų būrio, nors ir mėgino įsiveržti į aikštę ir pasveikinti savo dievaičių.

Nukentėjo ir patys bosniai. Keletas jų patys prisistatė į greitosios pagalbos automobilį. Tačiau jų nuotaikos nubrozdinimai ir nudeginimai nesugadino – bosniai vis kažką užsimindavo apie istoriją ir tryško džiaugsmu.     

Kauno vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, sulaikyti du į aikštę bandę veržtis bosnių sirgaliai. Jie pristatyti į Centro policijos komisariatą, kur pareigūnai toliau aiškinsis aplinkybes. Pareigūnai taip pat pradėjo tyrimą dėl sugadinto stadiono inventoriaus, sulaužytų kėdžių bei fakelais pradegintų bėgimo takelių. 

Pirminiais duomenimis, antradienio vakarą pro apsaugos darbuotojus prasmukę bosniai buvo vieninteliai sulaikyti futbolo aistruoliai. 

Po kelių incidentų su stadioną saugančiais pareigūnais minios bosnių nusileido nuo Parodos kalno. Pradėjusios snūduriuoti laikinosios sostiės svečiai nežadino. Sirgalius miesto centre stebintys pareigūnai net juokavo, kad sunku suprasti, kas laimėjo rungtynes, mat aistruoliai iš Balkanų atrodo išsikvėpę.

„Rūpesčių nėra. Jie tik klausinėja, kur čia rasti kokį greitojo maisto restoraną ir numalšinti alkį“, – apie bosnius kalbėjo Laisvės alėjoje budintys policininkai.

Valgio ieškantys bosniai glėbesčiavosi, prisėsdavo ant suoliukų, ieškojo informacijos, kur toliau būtų galima praleisti vakarą. Jie nebuvo aršūs ar agresyvūs. Nemažos įtakos svečių ramumui turėjo ir tai, kad jiems susirinkus Laisvės alėjoje nemažai barų jau buvo baigę darbą.

„Incidentų gali kilti nebent paryčiais, kai baruose visą naktį lėbaujantys svečiai užsimanys nuotykių“, – svarstė pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas