V.Ibiševičiaus įvartis palaužė lietuvius ir atnešė bosniams istorinį kelialapį

Lietuvos futbolo rinktinė vos nesugadino šventės keliems tūkstančiams į Kauną atvykusių Bosnijos ir Hercegovinos sirgalių. Iki 68 minutės vartininkas Giedrius Arlauskis meistriškai atrėmė visus svečių bandymus įmušti ir išplėšti kelialapį į pasaulio čempionatą. Vis dėlto jis nebegalėjo nieko padaryti, kai gynėjai nepateisinamai suklydo – leido puolėjui V.Ibiševičiui netrukdomam mušti iš poros metrų ir išsivežti namo istorinę pergalę 1:0 (0:0).   

Triumfo akimirkos.<br>M.Kulbio nuotr.
Triumfo akimirkos.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2013, 8:00 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:34 AM

Pirmąją vietą G grupėje užėmusi Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė tiesiogiai pateko į 2014 metų planetos pirmenybes Brazilijoje.   

Lygiųjų arba nesėkmės atveju bosniai būtų likę antri, nes tiek pat taškų turėję graikai 2:0 palaužė Lichtenšteiną.   

Lietuvos rinktinė per 10 mačų surinko 11 taškų (3 pergalės, 2 lygiosios ir 4 pralaimėjimai) ir grupėje liko ketvirtoje vietoje, aplenkdama kaimynus latvius ir Lichtenšteiną. 

Statistika  

LietuvaBosnija ir Hercegovina 0:1  

Smūgiai: 10 – 18  

Į vartus: 4 – 7  

Kampiniai: 3 – 10  

Nuošalės: 0 – 3  

Kortelės: 5 – 1  

Pražangos: 22 – 11 

Galutinė G grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Bosnija ir Hercegovina 10 8 1 1 30:6 25

----------

2. Graikija 10 8 1 1 12:4 25

----------

3. Slovakija 10 3 4 3 11:10 13

4. Lietuva 10 3 2 5 9:11 11

5. Latvija 10 2 2 6 10:20 8

6. Lichtenšteinas 10 0 2 8 4:25 2

Antrasis kėlinys

Per teisėjo pridėtą laiką aštuoniolikmetis G.Sirgėdas atliko baudos smūgį ir po rikošeto kamuolys pavojingai skriejo varžovų vartų link. Tačiau lemiamu metu bosnių vartininkas neklydo bei išsaugojo ir pergalę, ir kelialapį į pasaulio čempionatą.

 68 min. iš kairiojo krašto kamuolį gavęs V.Ibiševičius po Lietuvos rinktinės klaidos atsidūrė vienas prieš vartininką ir iš poros metrų nukreipė kamuolį į vartus. 

63 min. bosniai galiausiai pasiekė savo ir pasiuntė kamuolį į Lietuvos rinktinės vartus. Bet teisėjas užfiksavo nuošalę.

48 min. jau trečiąjį kartą M.Pjaničius fantastiškai tiksliai atliko baudos smūginį, bet ir vėl Lietuvos rinktinės vartus apsaugojo G.Arlauskis. Bosniai atšokus kamuoliui turėjo dar vieną neblogą progų, bet iš kelių metrų pataikė virš vartų.

Pirmasis kėlinys

Prieš pat pertrauką bosnių vos nenubaudė D.Matulevičius. Vis dėlto smūgis galva iš maždaug septynių metrų nepavyko.

30 min. antrą kartą puikiu baudos smūgiu G.Arlauskį iš vietos pašokdino M.Pjaničius.

25 min.  M.Kalonas galingu smūgiu iš toli privertė padirbėti Bosnijos ir Hercegovinos vartininką.

Pirmojo kėlinio viduryje bosniai užgulė lietuvių vartus. Vis dėlto įmušti jiems nepavyko. Tuo tarpu I.Pankratjevo auklėtiniai tik retsykiais pabandydavo pagrasinti varžovams kontratakomis.

 Jau 9 min. iškilo reali grėsmė kamuoliui kristi į lietuvių vartus. Tiesa, galingą baudos smūgį atrėmė aukštai pašokęs G.Arlauskis. 

Sudėtis.  Lietuvos rinktinės sudėtis: G.Arlauskis – E.Vaitkūnas, T.Kijanskas, M.Žaliūkas, V.Borovskis – S.Mikoliūnas, G.Vičius, M.Panka, F.Černychas – M.Kalonas, D.Matulevičius.

Kaina. 50 tūkstančių eurų už pergalę arba lygiąsias. Anot bosnių žiniasklaidos, tiek Lietuvos rinktinės nariams pažadėjo graikai. Mat iš po lygiai taškų turinčių komandų pagal dabartinę situaciją kelialapį į planetos pirmenybes gautų bosniai, bet jei šie suklups arba sužais lygiosiomis, o graikai laimės, į Braziliją keliaus Graikija. Aišku, jai pačiai reikia įveikti Lichtenšteiną.

Šansas. Lietuvos rinktinė turėjo istorinę galimybę užimti trečią vietą grupėje. Tiesa, jai reikėjo nugalėti Bosniją ir tikėtis slovakų lygiųjų arba nesėkmės prieš latvius. Slovakų sąskaitoje buvo 12, lietuvių – 11 taškų. 

Šeimininkai. Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione šeimininkavo ne lietuviai, o bosniai. Jų į Lietuvą atvyko per 5 tūkst.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.