Danijoje dirbantis A.Skarbalius: „Lietuvoje slegia neigiama energija“

Trumpam sugrįžęs į gimtinę Aurelijus Skarbalius įdėmiai stebėjo paskutiniąsias Lietuvos rinktinės dvikovas 2014 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos turnyre.

A.Skarbalius pastaruosius septynerius metus Danijoje dirba futbolo treneriu.<br>AP nuotr. iš archyvo
A.Skarbalius pastaruosius septynerius metus Danijoje dirba futbolo treneriu.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

Oct 18, 2013, 3:28 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:20 AM

Pastaruosius septynerius metus Danijoje treneriu dirbęs 40-metis kaunietis neatsitiktinai vadinamas vienu iš realių pretendentų perimti nacionalinės ekipos vairą.

Po paskutiniųjų Lietuvos rinktinės rungtynių su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine Kaune (0:1) Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras paskambino buvusiam savo auklėtiniui.

„Nėra ko slėpti – kalbėjomės trumpai ir susitarėm susitikti ilgesniam pokalbiui, - lrytas.lt pripažino A.Skarbalius. - Julius (Kvedaras. - Red.) sakė, kad nori susitikti, bet prieš tai dar turi viską ramiai susidėlioti po šio atrankos ciklo.“

Buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas 1994-1995 m. su Kauno „Inkaro Grifo“ komanda, kurią tuomet treniravo dabartinis LFF prezidentas, tapo šalies čempionu, bet pastaruosius aštuoniolika metų jau gyvena Danijoje.

Auri pravardę gavęs lietuvis 1995-2005 m. vilkėjo Kopenhagos „Brondby“, o 2005-2008 m. – „Herfolge“ klubo aprangą. Ant vinies pakabinęs futbolo batelius A.Skarbalius liko Danijoje, kurioje pradėjo trenerio karjerą.

Iš pradžių jis dirbo „Herfolge“ komandos štabe, vėliau tapo „Koge“ treneriu, o 2011-2013 m. treniravo Kopenhagos „Brondby“ - garsiausią šios šalies klubą.

Su šeima Danijoje įsikūręs Aurelijus po pastarosios viešnagės Lietuvoje labiausiai stebėjosi gimtinėje tvyrančiu pesimizmu.

„Aš žinau, kaip yra sunku Lietuvoje. Čia gyvena ir mano tėvai, ir draugai. Bet grįžus eilinį kartą pamatai, kaip Lietuvoje visur visus slegia ta neigiama energija, – pastebėjo A.Skarbalius. – Per keturias dienas Lietuvoje čia gavau tiek tos blogos energijos, kiek Danijoje negaunu per visus metus.

Suprantu, kad gyvenimas Lietuvoje nėra lengvas, bet patikėkite, kad ir Danijoje jis nėra tik rožėmis klotas.

Todėl Lietuvai ir visiems lietuviams turiu vieną palinkėjimą.

Gyvenime visuomet yra du pasirinkimai: tu gali atsigulti, verkti ir mirti arba tu gali pasirinkti kovoti. Reikia bandyti turėti daugiau optimizmo ir nepasiduoti, siekti savo tikslų.

Juk mes, lietuviai, visada buvome tokie užsispyrę, todėl pirmieji ir atkūrėme nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos.

Grįžęs namo dabar kaip tik su tėvais prisiminiau Baltijos kelią. Tą dieną man reikėjo eiti į futbolo treniruotę, o aš niekuomet iki tol nepraleisdavau treniruočių.

Bet mama ir tėtis tuomet tiesiai šviesiai pasakė – gyvenime yra svarbesnių dalykų. Važiavom visi į Baltijos kelią susiimti rankomis.

Deja, po 24 metų aš matau jau visiškai kitą Lietuvą ir kitą žmonių mentalitetą. Sutinku, kad nėra lengva Lietuvoje, matant kaip žmonės gyvena. Bet lengviausia – atsigulti, verkti ir numirti.

Kovokime, bandykime kitaip padaryti. Svarbiausia – laikytis kaip kumštis visiems kartu ir nesimėtyti, kai siekiame tikslo.“

A.Skarbalius 65 kartus atstovavo Lietuvos rinktinei, o šiuo metu dirba „Haslev“ klubo treneriu.

Visą interviu su A.Skarbaliumi skaitykite šeštadienio dienraštyje „Lietuvos rytas“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.