„Sūduva“ nebepavejamai atsiplėšė nuo „Kruojos“

Pakruojo „Kruojos“ futbolininkai į Marijampolės „Sūduvos“ vartus įmušė pirmi, bet persvaros neišlaikė, namuose pralaimėjo 2:4 ir A lygoje marijampoliečių nebepavys bei aukščiau penktosios vietos nebepakils.

N.Valskis įmušė 27-ąjį įvartį.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
N.Valskis įmušė 27-ąjį įvartį.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2013, 6:50 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:15 AM

Prie „Sūduvos“ pergalės rezultatyviausias šalies čempionato žaidėjas Nerijus Valskis prisidėjo trimis įvarčiais ir savo asmeninę sąskaitą padidino iki 27 tikslių smūgių.

Pirmosios rungtynių minutės prabėgo kamuoliui esant tarp baudos aikštelių. Tik 8-ąją min. „Sūduva“ uždirbo pirmąjį kampinį, bet jokios naudos iš to sau neišspaudė.

Nors marijampoliečiai kontroliavo teritoriją, pirmieji kamuolį iš savų vartų tinklo ėmė būtent jie. 16-ąją min. Yamadou Keita iš po Tomo Snapkausko kojos pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, o Nerijus Mačiulis nestabdydamas jo negailestingai iššovė į apatinį vartų kampą iš 11 metrų.

Šis įvartis tarsi pažadino „Sūduvą“ ir žudikiškus N.Valskio instinktus. 20-ąją min. rezultatyviausias A lygos snaiperis ne tik krūtine numetė kamuolį į baudos aikštelę Tomo Radzinevičiui, bet ir spėjo atsidengti atsakomajam perdavimui bei iš penkių metrų nukreipė kamuolį į vartus.

Išvesti „Sūduvą“ į priekį N.Valskis galėjo 29-ąją min., bet gavęs Audriaus Broko perdavimą iš arti paleido kamuolį į „Kruojos“ vartininko Mario Eltermanio rankas. Vis dėlto dar po septynių minučių saugo dublis buvo užfiksuotas – N.Valskis galva įmušė po Povilo Kiselevskio perdavimo iš kairiojo krašto.

38-ąją min. N.Valskis dar kartą pavojingai įsiveržė į baudos aikštelę, bet kluptelėjo ir tiksliai atiduoti kamuolio į varžovų vartų prieigas nesugebėjo. Trečią įvartį „Sūduva“ supakavo „Kruojai“, kaip įprasta sakyti, „į rūbinę“. T.Radzinevičius gavo T.Snapkausko perdavimą iš aikštės gilumos, ties baudos aikštelės linija suklaidino varžovų gynėją ir technišku smūgiu užsuko kamuolį į tolimąjį vartų kampą. Po keliolikos sekundžių teisėjo švilpukas paskelbė kėlinio pabaigą. Antrąją rungtynių pusę aktyviau pradėjo du keitimus tuoj po pertraukos atlikusi „Kruoja“, metodiškai apšaudžiusi Džiugo Bartkaus vartus iš toli. Atakuoti bandė N.Mačiulis, antrajame kėlinyje aikštėje pasirodęs Aliaksandras Tiškevičius.

61-ąją min. Pakruojo komanda surengė pavojingą išpuolį, bet stiprų A.Tiškevičiaus smūgį atrėmė D.Bartkus, o Y.Keita antruoju bandymu paleido kamuolį virš vartų. Po keturių minučių Y.Keita galėjo džiaugtis dar vienu savo efektyviu veiksmu. Aktyviai žaidęs „Kruojos“ legionierius prasiveržė kraštu, o jo perdavimą įvarčiu pavertė Robertas Vėževičius – 2:3.

Pavojaus nuojauta tarsi pažadino „Sūduvą“. 67-ąją min. M.Eltermaniui teko gelbėti „Kruoją“ po pavojingo Valentino Baranovskio smūgio – vartininkas kamuolį į kampinį nukreipė kojomis. Dar po dviejų minučių M.Eltermaniui teko reaguoti į Petaro Bašičiaus smūgį, o antruoju šansu nepasinaudojo V.Baranovskis, šovęs virš vartų.

79-ąją min. permesti kamuolio per vartininką nesugebėjo T.Radzinevičius, bet įvartis brendo. N.Valskis jį įmušė 80-ąją min., kai T.Radzinevičius krūtine numetė kamuolį po N.Valskio kojomis, o šis iš baudos aikštelės vidurio smeigė į viršutinį vartų kampą. Vėliau „Sūduva“ tvirtai laikė žaidimo gijas savo rankose ir iškovojo pergalę.

Pakruojo „Kruoja“ – Marijampolės „Sūduva“ 2:4 (1:3).

„Kruoja“: M.Eltermanis, V.Pocevičius, D.Lunskis, D.Strockis (46 min. A.Tiškevičius), D.Arlauskis, G.Slavickas, A.Arlauskas, N.Mačiulis (59 min. A.Lipskis), Y.Keita, R.Vėževičius, R.Beniušis (46 min. N.Astrauskas).

„Sūduva“: D.Bartkus, T.Snapkauskas, G.Urba, D.Isoda, P.Bašičius, V.Baranovskis, M.Šoblinskas, P.Kiselevskis (53 min. P.Daukša), N.Valskis, A.Brokas (85 min. D.Tumosa), T.Radzinevičius (83 min. M.Kdouh).

Įvarčiai: N.Mačiulis (16), R.Vėževičius (65); N.Valskis (20, 36, 80), T.Radzinevičius (45).

Teisėjas D.Petraška.

Geltonos kortelės: Y.Keita (32); P.Bašičius (42), M.Kdouh (90).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.