Čempionų lygos užkandis: šeši dalykai, kuriuos turite žinoti

Į stadionus sugrįžta Čempionų lyga, kuri išsiilgusiems gerbėjams pateiks ne vieną intriguojantį mačą. „AC Milan“ namuose priims „Barcelona“ komandą, „mirties“ grupėje „Arsenal“ mėgins sušaudyti vicečempionus iš Dortmundo, o karališkasis Madrido „Real“ klubas priims Turino „Juventus“. Tai – tik keletas trečiojo turo – antradienio ir trečiadienio – Čempionų lygos pyrago sudedamųjų dalių.

Trečiasis Čempionų lygos etapas žada ne vieną intriguojantį mačą.<br>AP archyvo nuotraukos (lrytas.lt montažas)
Trečiasis Čempionų lygos etapas žada ne vieną intriguojantį mačą.<br>AP archyvo nuotraukos (lrytas.lt montažas)
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2013, 3:59 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:49 PM

Daugiausia tikimasi iš Ispanijoje vyksiančių rungtynių, kur devyniskart nugalėtojas Madrido „Real“ klubas susitiks su „Juventus“. Žadamos finalo vertos rungtynės, kurios bus įtrauktos į futbolo klasiką.

„Mums tai – neįtikėtinai didelis išbandymas, - sakė „Juventus“ treneris Antonio Conte, kurio auklėtiniai nuo „Real“ B grupėje atsilieka keturiais taškais. - Stosime prieš komandą, kuri yra nusitaikiusi tik į titulą.“

Čempionų titulą ginanti Miuncheno „Bayern“ komanda tikisi išsaugoti savo puikią seriją D grupėje. Jų varžovai – autsaideriai Pilzeno „Viktoria“ futbolininkai. Po nuvylusio pasirodymo Anglijos „Premier“ lygoje „Manchester United“ komanda mėgins atsigriebti mače su „Real Sociedad“.

Pateikiame šešis trečiojo turo dalykus, kuriuos turėtumėte žinoti:

Kas padeda C.Ronaldo?

Per pastaruosius keturis sezonus „Real“ klube Cristiano Ronaldo sulaukė daugybės pagalbos iš Gonzalo Higuaino ir Karimo Benzema. Tačiau dabar ir G.Higuainas ir K.Benzema negali žaisti, o naujasis brangusis pirkinys Garethas Bale'as kol kas stringa – negali atrasti savęs, patiria įvairių sužeidimų.

Šeštadienį C.Ronaldo Ispanijos čempionate su „Real“ šventė pergalę 2:0 prieš „Malaga“ ekipą. Čia jis įmušė aštuntąjį įvartį per devynis mačus. Čempionų lygos rezultatyviausiųjų viršūnėje – taip pat C.Ronaldo. Jo sąskaitoje – penki tikslūs smūgiai.

Savaitgalį K.Benzema vietoje atsidūrė jaunasis Alvaro Morata. 20 metų futbolininkas pakeitė koją susižeidusį K.Benzema ir turėjo padėti C.Ronaldo.

Tiesa, „Real“ treneris Carlo Ancelotti Čempionų lygos rungtynėse su „Juventus“ šalia C.Ronaldo nori matyti daugiau patirties – jis išreiškė tikėjimą, kad K.Benzema bus pasirengęs stoti į kovą.

Klausimas, kaip jaučiasi pastarasis. Per paskutinius mačus K.Benzema buvo „Santiago Bernabeu“ stadione nušvilptas. Priežastis – įvarčių badas, besitęsiantis mėnesį.

Tad galbūt C.Ronaldo akompanuos G.Bale'as? Pastarąjį šeštadienį buvo galima išvysti aikštėje – Velso rinktinės saugas sužaidė penkiolika minučių ir taip parodė, kad atsigauna po jau antrosios šį sezoną raumens traumos.

J.Guardiolai – gynybos rebusai

„Bayern” laukia varžovas ne iš rimčiausiųjų kategorijos, tačiau tai nepaneigia fakto, kad Josepui Guardiolai reikia atrasti problemos sprendimo variantą – kaip užkamšyti skylę gynybos centre. Dėl gautos raudonos kortelės žaisti negali Jerome'as Boatengas, o per savaitgalio rungtynes čiurną susižeidė Dante.

Galbūt „Viktoria“ ekipa nepateiks rimto iššūkio čempionams, tačiau tarpas gynyboje visada gali atsiliepti nemaloniai. Nepaisant to, sirgaliai tikisi tik pergalės. Beje, vienintelį kartą „Viktoria“ Miunchene lankėsi 1971 metais. Tuomet „Bayern“ laimėjo 6:1.

Gerą žinią iš „Bayern“ stovyklos sirgaliams pasiuntė Franckas Ribery. „Susižeidžiau koją, tačiau trauma nėra labai rimta“, - sakė jis, išreiškęs tikėjimą, kad galės žaisti, nors šeštadienį turėjo sėdėti ant suolo.

Kas negerai „Manchester United“ komandoje?

Ar tai sero Alexo Fergusono atsistatydinimas? Kokybiškų žaidėjų saugų grandyje trūkumas? Kad ir kokia būtų priežastis, „Manchester United“ dabar yra visiškai kitokia komanda, kokia praėjusį sezoną laimėjo 20-ąjį Anglijos „Premier“ lygos trofėjų.

„Raudonieji velniai“ aštuoniais taškais Anglijos čempionate atsilieka nuo lyderio Londono „Arsenal“, po to, kai gėdingai namuose sužaidė 1:1 su „Southampton“.

Dabar sužeistas žvėris namuose priims „Real Sociedad“ ekipą.

Savaitgalio rungtynėse „Manchester United“ sukūrė daug progų – kamuolys buvo dažniausiai kreipiamas per Robiną van Persie ir Wayne'ą Rooney. Tačiau tai nepadėjo. Verdiktas – žudiko instinkto trūkumas. Šiuos žodžius spaudos konferencijoje išgirdo ir A.Fergusono įpėdinis Davidas Moyesas. Pastarasis tvirtina, kad ekipos siūbavimas su stratego pasikeitimu susijęs nėra.

„Baimę sukelia aikštėje esanti komanda, - sakė D.Moyesas. - Savaime suprantama, kad A.Fergusono dosjė – puiki istorija ir jo patirtis visada pridės ekipai naudos. Tačiau darbą visada iki galo padaryti turi futbolininkai.“

Kertiniai mačai „Arsenal“ komandai

„Tai labai svarbios rungtynės, nes paprastai trečiasis ir ketvirtasis turai nulemia baigtį. Todėl šios pergalės gali tapti raktu į kitą etapą“, - apie laukiamas F grupės dvikovas kalbėjo Londono „Arsenal“ strategas Arsene'as Wengeras. Antradienį jo auklėtiniai priima vicečempionus iš Dortmundo „Borussia“ ekipos.

Abi komandos kovoja „mirties“ grupėje. Kol kas „Arsenal“ sekasi žygiuoti užtikrintai – nugalėtos Marselio „Olympique“ ir „Napoli“ komandos.

„Borussia“ ekipai motyvacijos netrūks – Jurgeno Kloppo kariauna kol kas turi tik vieną pergalę, tačiau „Arsenal“ ekipa dabar sulaukia daugybės liaupsių. Šį sezoną „Arsenal“ pavadinimas dažnai vartojamas šalia žodžio „pakilimas“.

O jis siejamas su Vokietijos rinktinės atakų organizatoriaus Mesuto Ozilo atvykimu. Pastarasis dukart pasižymėjo savaitgalį, kai jo ekipa 4:1 sutriuškino „Norwich City“ komandą.

„Sutarties pasirašymas su juo parodė dideles ambicijas, - teigė „Arsenal“ saugas Mikelis Arteta. - Į komandą įtraukėme tokio lygio žaidėją, todėl šis veiksmas parodė, į kurią pusę klubas ketina eiti. Tai padeda ir psichologiškai, nes kai matai, kad išeina geri žaidėjai, o niekas neatvyksta – šiek tiek jauti diskomfortą.“

Chuliganų grėsmė

Apie 400 „Paris Saint-Germain” sirgalių trečiadienį Briuselio gatvėmis trauks į stadioną, kur jų dievaičiai kovos su „Anderlecht“ komanda. Saugumo priemonių jau imtasi – bilietus gaus tik tie PSG sirgaliai, kurie atvyks su organizuota grupe. Visi, keliausiantys savo noru, liks be bilietų.

Ar tikimasi neramumų? Taip. PSG jau kreipėsi į Belgijos valdžią ir juos įspėjo apie galimą chuliganų grėsmę.

Praėjusį sezoną PSG taip pat įspėjo Kroatijos valdžią, kai pasklido gandai, kad į mačą su Zagrebo „Dinamo“ vyksta 100 chuliganų. Prancūzijos vidų reikalų ministras tuomet prabilo apie draudimą „Dinamo“ sirgaliams atvykti į atsakomąjį mačą.

Tačiau ir taip išvengta neramumų nebuvo – rungtynių išvakarėse įvyko muštynės.

Didžioji „Barcelona“ savaitė

Tai septintasis kartas per trejus metus, kuomet „AC Milan“ ir „Barcelona“ komandos stoja į mūšį. 2011-2012 metais dvikovos vyko ir ketvirtfinalyje, o praėjusį sezoną – aštuntfinalyje. „San Siro“ stadione italai netgi sugebėjo laimėti 2:0, tačiau išvykoje buvo sutrypti 4:0.

„Barcelona” laimėjo du iš paskutinių keturių mačų ir dukart sužaidė lygiai.

Mačas su „AC Milan“ katalonams svarbus ir dėl taškų Čempionų lygoje ir dėl to, kad visi pamatys, kaip treneriui seksis sudėlioti savuosius planus. Juk šeštadienį „Barcelona“ Ispanijos čempionate susitiks su Madrido „Real“ komanda. Nepaisant to, Gerardo Martino ketina išleisti pagrindinę savo sudėtį – juk reikia pagerinti įtvirtinimus.

„AC Milan“ komandą jau tradiciškai kamuoja traumos. Ko gero skaudžiausia iš netekčių – Mario Balotelli. Italijos puolėjas savaitgalį negalėjo savo komandai padėti – jį ant suolo pasodino dešiniosios kojos šlaunies trauma. Kol kas neaišku, ar M.Balotelli iš viso galės pasirodyti antradienio rungtynėse.

„AC Milan“ į priekį išleisti gali Alessandro Matri ir Robinho, nes puolėjai Stephanas El Shaarawy ir Giampaolo Pazzini taip pat yra susižeidę, o M'Baye Niangas tiesiog nėra įtrauktas į Čempionų lygos sąrašus.

Čempionų lygos tvarkaraštis.

Antradienis (visi mačai – 21 val. 45 min., grupė, turnyro lentelės rikiuotė, taškai).

E grupė: „Schalke” (6), „Chelsea” (3), „Basel” (3), „Steaua” (0)

„Schalke“ - Londono „Chelsea“

Bukarešto „Steaua“ - „Basel“

F grupė: „Arsenal” (6), „Borussia” (3), „Napoli” (3), „Olympique” (0)

Londono „Arsenal“ - Dortmundo „Borussia“

Marselio „Olympique“ - „Napoli“

G grupė: „Atletico” (6), „Porto” (3), „Austria” (1), „Zenit” (1)

Vienos „Austria“ - Madrido „Atletico“

„Porto“ - Sankt Peterburgo „Zenit“

H grupė: „Barcelona” (6), „AC Milan” (4), „Ajax” (1), „Celtic” (0)

„AC Milan“ - „Barcelona“

Glazgo „Celtic“ - Amsterdamo „Ajax“

Trečiadienio tvarkaraštis (Maskvoje mačas – 19 val., kiti – 21 val. 45 min., grupė, turnyro lentelės rikiuotė, taškai)

A grupė: „Manchester United“ (4), „Šachtar“ (4), „Bayer” (3), „Real Sociedad” (0).

Lėverkuzeno „Bayer“ - Donecko „Šachtar“

„Manchester United“ - „Real Sociedad“

B grupė: „Real” (6), „Juventus (2), „Kobenhavn” (1), „Galatasaray” (1)

Stambulo „Galatasaray“ - „Kobenhavn“

Madrido „Real“ - Turino „Juventus“

C grupė: PSG (6), „Olympiakos (3), „Benfica” (3), „Anderlecht” (0)

„Anderlech“ - „Paris Saint-Germain“

„Benfica“ - Pirėjo „Olympiakos“

D grupė: „Bayern” (6), „Manchester City” (3), CSKA (3), „Viktoria” (0)

Maskvos CSKA - „Manchester City“

Miuncheno „Bayern“ - Pilzeno „Viktoria“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.