C.Ronaldo: „Jeigu norite padėti G.Bale'ui – palikite jį ramybėje“

Cristiano Ronaldo tikrai žino, ką reiškia susidurti su dideliais lūkesčiais ir pajusti milijonų sirgalių spaudimą. Tad Madrido „Real“ žvaigždė nusprendė pagelbėti naujajam klubo pirkiniui Garethui Bale'ui, kainavusiam apie 91 milijoną eurų. C.Ronaldo kreipėsi į žmones ir paprašė nedaryti to didžiulio spaudimo į Ispaniją iš „Tottenham Hotspur“ atvykusiam Velso rinktinės saugui.

C.Ronaldo (dešinėje) ir G.Bale'as (kairėje, viršuje) rimtai plušėjo treniruotėje prieš mačą su „Juventus“.<br>AP archyvo nuotr.
C.Ronaldo (dešinėje) ir G.Bale'as (kairėje, viršuje) rimtai plušėjo treniruotėje prieš mačą su „Juventus“.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Oct 23, 2013, 5:26 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:58 PM

Pastaruoju metu G.Bale'as patiria daug streso – sirgaliai iš jo tikisi gerų pasirodymų, o „Real“ naujoką nuolat kamuoja traumos, lydimos svarstymais žiniasklaidoje, ar karališkasis klubas neapsiriko šitiek sumokėdamas už futbolininką.

Šlaunį susižeidęs G.Bale'as šį sezoną dar nepademonstravo savo sugebėjimų, kuriais linksmino Anglijos publiką. Šeštadienį jis pasirodė aikštėje, tačiau žaidė tik po keitimo. Jis uždirbo 11 metrų baudinį, kurį realizavo C.Ronaldo. „Real“ tuomet 2:0 nugalėjo „Malaga“ komandą.

Nors buvo klausimų, ar G.Bale'as galės žaisti Čempionų lygoje trečiadienį, „Real“ abejones išsklaidė – saugas yra pasirengęs. Būtent Čempionų lygos dvikova, kurioje „Real“ susitiks su Turino „Juventus“ ir taps tikruoju išbandymo 24 metų žaidėjui.

„Žmonės jam daro didelį spaudimą dėl jo kainos, tačiau nemanau, kad jam tai į gerą. Jeigu norite jam padėti, nedarykite taip. Palikite jį ramybėje, - kalbėjo C.Ronaldo. - Jo pasirengimas sezonui nebuvo lengvas, atsirado kliūčių, tada jis patyrė traumą. Jis labai džiaugiasi, kad yra „Real“ komandoje ir esu įsitikinęs šimtu procentų, jog jis mums labai pravers. Tai nuostabus žaidėjas ir žmogus. Jis visada nori mokytis, o tai – svarbiausia.“

„Real“ treneris Carlo Ancelotti patvirtino, kad visi jo žaidėjai, tarp jų ir G.Bale'as, yra pasirengę kovai su „Juventus“. Tiesa, „Real“ yra ir išimtis – Xabi Alonso, kuris dar atsigaudinėja po kojos lūžio.

„Real“ mače su „Juventus“ sieks išspausti maksimalią naudą – jeigu pavyks laimėti, Madrido ekipa per tris mačus bus surinkusi devynis taškus, o tai klubą pastatytų ant ribos, skiriančios grupės etapą nuo atkrintamųjų varžybų.

C.Ancelotti teko atsakyti į daug klausimų apie G.Bale'ą. Vienas iš jų buvo apie tai, kad pastarajam ir C.Ronaldo sunku prisitaikyti vienas prie kito. Tačiau C.Ancelotti tai paneigė, nors žurnalistai ir išskyrė faktą, kad C.Ronaldo daugiausia dirba kairiajame krašte, iš kur ir realizuoja įvarčius ar atlieka rezultatyvius perdavimus, o to paties krašto saugui G.Bale'ui paprastai tenka žaisti dešinėje.

„Geri žaidėjai turi žaisti kartu. Tai gerai ir komandai, - apie C.Ronaldo ir G.Bale'ą kalbėjo C.Ancelotti. - Jie neturi problemų. Vienas pripratęs žaisti kairėje, o kitas – dešinėje, todėl bėdų neturime.“

Trečiadienio tvarkaraštis (Maskvoje mačas – 19 val., kiti – 21 val. 45 min., grupė, turnyro lentelės rikiuotė, taškai)

A grupė: „Manchester United“ (4), „Šachtar“ (4), „Bayer” (3), „Real Sociedad” (0).

Lėverkuzeno „Bayer“ - Donecko „Šachtar“

„Manchester United“ - „Real Sociedad“

B grupė: „Real” (6), „Juventus (2), „Kobenhavn” (1), „Galatasaray” (1)

Stambulo „Galatasaray“ - „Kobenhavn“

Madrido „Real“ - Turino „Juventus“

C grupė: PSG (6), „Olympiakos (3), „Benfica” (3), „Anderlecht” (0)

„Anderlech“ - „Paris Saint-Germain“

„Benfica“ - Pirėjo „Olympiakos“

D grupė: „Bayern” (6), „Manchester City” (3), CSKA (3), „Viktoria” (0)

Maskvos CSKA - „Manchester City“

Miuncheno „Bayern“ - Pilzeno „Viktoria“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.