UEFA siūlo pasaulio čempionatą išplėsti iki 40 komandų

UEFA vadovas Michelis Platini nori, kad nuo 2018 metų pasaulio čempionate varžytųsi 40 komandų. Taip būtų leista į turnyrą patekti daugiau Afrikos ir Azijos komandų, nesumažinant Europos rinktinių skaičiaus.

M.Platini siūlo padidinti pasaulio čempionato dalyvių skaičių.<br>AP archyvo nuotr.
M.Platini siūlo padidinti pasaulio čempionato dalyvių skaičių.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2013-10-28 12:02, atnaujinta 2018-02-20 19:17

Pasaulio čempionate įprastai varžosi 32 ekipos. Trylika rinktinių – iš Europos. Penkios komandos atkeliauja ir Afrikos ir penkios arba keturios, priklausomai nuo atkrintamojo mačo su Pietų Amerikos komanda baigties, ekipos atstovauja Azijai.

FIFA prezidentas Seppas Blatteris praėjusią savaitę pareiškė, kad Afrika ir Azija nusipelnė daugiau ekipų pagrindiniame turnyre, nes jų asociacijų narių yra daugiau nei Europos ar Pietų Amerikos.

Prancūzų futbolo legenda M.Platini, kuris greičiausiai FIFA vadovo poste pakeis S.Blatterį, teigė, kad jo skaičiavimais, pridėjus aštuonias ekipas, pasaulio pirmenybės vyktų trimis dienomis ilgiau.

„Taip būtų geriau visiems, - „The Times“ teigė M.Platini. - Visiškai sutinku su ponu Blatteriu, kad mums reikia daugiau Afrikos ir Azijos komandų. Tačiau užuot atėmę vietas iš Europos, turime turėti 40 komandų. Galime pridėti po dvi Afrikos, Azijos, Amerikos ir po vieną Okeanijos bei Europos ekipą.“

Pasaulio čempionatus yra laimėjusios tik Europos ir Pietų Amerikos rinktinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.