J.Mourinho elgesys vėl sukėlė audrą

Į Angliją grįžęs Jose Mourinho – jau dėmesio centre. Londono „Chelsea” treneris užsitraukė varžovų nemalonę nubėgęs džiaugtis pergalingu įvarčiu su sirgaliais tiesiai prieš „Manchester City” suolą.

J.Mourinho džiaugsmas supykdė varžovus.<br>AP nuotr.
J.Mourinho džiaugsmas supykdė varžovus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2013, 7:33 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:43 PM

Anglai diskutuoja apie J.Mourinho veiksmus, ispanai kritikuoja Carlo Ancelotti sprendimus, o italai šlovina prancūzą Rudi Garcią, pasiekusį naują „Serie A” rekordą, rašo „Lietuvos rytas“. 

Įdomiausi įvykiai iš Europos futbolo stadionų – stipriausių Senojo žemyno lygų apžvalgoje.

Anglija. Naują skandalą sukėlęs J.Mourinho teisinasi, kad jį užvaldė pergalės emocijos.

Portugalo treniruojama „Chelsea” ekipa namie 2:1 įveikė „Manchester City” ir dabar užima antrąją vietą „Premier” lygos lentelėje, tik 2 taškais atsilikdama nuo Londono „Arsenal” klubo.

Prieš tai išvykoje jau sužaidę su „Manchester United” (0:0), Londono „Tottenham Hotspur” (1:1) ir Liverpulio „Everton” (0:1), J.Mourinho auklėtiniai vis labiau atrodo kaip pagrindiniai Anglijos čempionato favoritai.

Sekmadienį „Stamford Bridge” stadione „Chelsea” neturėjo akivaizdžios persvaros, bet paskutinę akimirką sugebėjo išplėšti pergalę. Už ją šeimininkai pirmiausia turėtų dėkoti Fernandui Torresui.

Iš pradžių Ispanijos rinktinės puolėjas atliko idealų perdavimą Andre Schurrle (33-iąją min.), o per pridėtą mačo laiką pats įmušė pergalingą įvartį, pasinaudojęs svečių gynėjo serbo Matijos Nastasičiaus ir „Manchester City” vartininko Joe Harto nesusikalbėjimu.

„Tai fantastiška pergalė prieš fantastišką komandą”, – džiaugėsi J.Mourinho.

„Chelsea” treneris Anglijoje vėl sukėlė diskusijų audrą, kai po lemiamo įvarčio nuskuodė tiesiai už varžovų atsarginių suolo glėbesčiuotis su Londono ekipos gerbėjais.

„Nieko kito iš jo ir nelaukiau, – neslėpė „Manchester City” treneris Manuelis Pellegrini, akivaizdžiai nusivylęs kolegos veiksmais. – Aš jam nepaspaudžiau rankos po rungtynių, nes to nenorėjau daryti.”

„Už visa tai atsakingas tiktai „Chelsea” klubas, – incidentą komentavo J.Mourinho. – Norėjau savo sūnui nupirkti abonementą į mūsų namų rungtynes. Ir klubas man skyrė tą vietą, kuri yra tiesiai už varžovų suolo!

Būtent sūnaus nubėgau ten pamatyti. Pažadu, kad po kitų rungtynių jūs vėl mane ten pamatysite.

Bet tai buvo tik mačo emocijos! Kai pernai paskutinę minutę Madride mes įveikėme „Manchester City” (3:2 Čempionų lygoje. – Red.), aš net suplėšiau savo kelnes (J.Mourinho tuomet vilkėdamas kostiumą keliais ėjo „Santiago Bernabeu” veja. – Red.).

Bet jeigu jie mano, kad aš tyčia pasielgiau blogai, jeigu jie netiki, kad ten sėdėjo mano sūnus, tuomet aš atsiprašau.”

Italija. Mehdi Benatia savo komandos draugams liko skolingas vakarienę.

„Roma” vidurio gynėjas pažadėjo, kad visą komandą nusives į prabangų restoraną, jeigu ji išvykoje įveiks „Udinese” – buvusią marokiečio ekipą, kuri daugiau negu metus (22 rungtynes paeiliui) nebuvo namuose patyrusi pralaimėjimo.

Romos futbolininkai ne tik sėkmingai susidorojo su šiuo iššūkiu (1:0), bet ir visiems laikams pateko į „Serie A” metraščius.

Per pirmuosius 9 turus laimėjusi visus 9 mačus „Roma” džiaugiasi geriausiu rezultatu per visą Italijos čempionato istoriją, nesvarbu, ar „Serie A” varžybose dalyvavo 16, 18 ar 20 klubų.

Tiktai Turino „Juventus” buvo pasirodęs taip pat gerai dar 2005–2006 metų sezono starte, tačiau Fabio Capello treniruojama komanda tuomet prarado čempionės titulą dėl „Calciopoli” skandalo.

Kaip ir prieš savaitę per dvikovą su „Napoli” (2:0), Italijos sostinės ekipa vėl parodė kietą charakterį, suradusi išeitį iš sudėtingos situacijos.

„Serie A” lyderiams išvykoje negalėjo padėti traumuotas komandos kapitonas Francesco Totti ir puolėjas Gervinho, o antrajame kėlinyje (66-ąją min.) iš aikštės už antrąjį įspėjimą buvo išvytas ir brazilas Maiconas.

„Tačiau netgi likę dešimtiese mes toliau žaidėme taip, kad laimėtume”, – neslėpė prancūzas Rudi Garcia, kurio vienas sprendimas vėl tapo lemtingas.

78-ąją minutę „Roma” treneris į aikštę leido amerikietį saugą Michaelį Bradley, kuris jau po keturių minučių įmušė vienintelį ir pergalingą mačo įvartį.

„Tai pati gražiausia mūsų pergalė, o šie trys taškai turės milžiniškos reikšmės sezono pabaigoje, – aiškino R.Garcia. – Mes žaidėme ne tiktai širdimi, bet ir galva.

Ar mums pasisekė? Sėkmė niekuomet pati neateina, nes ją turi išprovokuoti gerai žaisdamas.”

Ispanija. Po pirmojo „El Clasico” mūšio Madrido spauda paleido aštrių strėlių į C.Ancelotti daržą.

„Real” treneris iš Italijos apkaltintas dėl komandos pralaimėjimo 1:2 „Camp Nou” stadione „Barcelona” futbolininkams.

„Miedoso” (išvertus iš ispanų k. – „bailys”) – taip tituliniame puslapyje C.Ancelotti darbą įvertino Ispanijos sostinėje leidžiamas sporto dienraštis „Marca”.

„C.Ancelotti jau pirmajame kėlinyje tiesiog įteikė dovaną „Barcelona” klubui, išradęs keistą savo komandos sudėtį”, – paaiškino treneriui paskelbtą savo nuosprendį Madrido žurnalistai.

„Dviguba nesėkmė”, – kolegoms pritarė dienraštis „El Pais”, labiausiai nustebęs, kodėl „Real” kapitonas vidurio gynėjas Sergio Ramosas Barselonoje žaidė kaip atraminis saugas, o prastos formos velsietis Garethe’as Bale’as aikštėje užėmė devintajam numeriui skirtą vietą.

„Netgi triguba nesėkmė, jeigu prie abejotinų trenerio sprendimų dar pridėtume ir patį C.Ancelotti, kuris nesugebėjo nuteikti komandos šioms rungtynėms.” („L’Equipe”, LR)

Europos futbolo stadionuose

Anglijos čempionatas. 9-asis turas. „Sunderland” – „Newcastle United” 2:1, „Swansea” – Londono „West Ham United” 0:0, Londono „Tottenham Hotspur” – „Hull City” 1:0, Londono „Chelsea” – „Manchester City” 2:1.

Rikiuotė: 1. „Arsenal” – 22 tšk., 2. „Chelsea” – 20, 3. „Liverpool” – 20, 4. „Tottenham Hotspur” – 19, 5. „Southampton” – 18, 6. „Everton” – 18, 7. „Manchester City” – 16 (9), 8. „Manchester United” – 14 (9).

Ispanijos čempionatas. 10-asis turas. „Sevilla” – Pamplonos „Osasuna” 2:1, „Villarreal” – „Valencia” 4:1, San Sebastiano „Real Sociedad” – „Almeria” 3:0, Madrido „Atletico” – Sevilijos „Betis” 5:0.

Rikiuotė: 1. „Barcelona” – 28, 2. „Atletico” – 27, 3. „Real” – 22, 4. „Villarreal” – 20, 5. „Getafe” – 16.

Italijos čempionatas. 9-asis turas. Romos „Lazio” – „Cagliari” 2:0, „Napoli” – „Torino” 2:0, Veronos „Chievo” – „Fiorentina” 1:2, „Parma” – „Milan” 3:2, „Bologna” – „Livorno” 1:0, „Catania” – „Sassuolo” 0:0, „Udinese” – „Roma” 0;1, Turino „Juventus” – „Genoa” 2:0.

Rikiuotė: 1.”Roma” – 27, 2. „Napoli” – 22, 3. „Juventus” – 22, 4. Milano „Inter” – 18, 5. „Fiorentina” – 18.

Vokietijos čempionatas. 10-asis turas. „Freiburg” – „Hamburg” 0:3, Menchengladbacho „Borussia” – Frankfurto „Eintracht” 4:1, „Hannover” – „Hoffenheim” 1:4, „Mainz” – Braunšveigo „Eintracht” 2:0, Gelzenkircheno „Schalke” – Dortmundo „Borussia” 1:3, Miuncheno „Bayern” – Berlyno „Hertha” 3:2, Lėverkuzeno „Bayer” – „Augsburg” 2:1, „Wolfsburg” – Brėmeno „Werder” 3:0, „Sttutgart” – „Nurnberg” 1:1.

Rikiuotė: 1. „Bayern” – 26, 2. Dortmundo „Borussia” – 25, 3. „Bayer” – 25, 4. Menchengladbacho „Borussia” – 16, 5. „Hertha” – 15.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.