„Atlantui“ viltį suteikė ir buvęs žaidėjas, teisėjavęs „Žalgirio“ mačui

„Žalgirio” futbolininkams jau buvo paruoštas šampanas, bet jiems dar kartą teko atidėti savo šventę. Vilniečiai vis dar negali džiaugtis Lietuvos čempionų titulu, nes antradienį vėl neįveikė „Kruojos”.

„Žalgirio” ir „Kruojos” dvikova Pakruojyje vakar baigėsi be įvarčių 0:0, todėl A lygos čempionai dar nepaaiškėjo.<br>A.Padoros nuotr.
„Žalgirio” ir „Kruojos” dvikova Pakruojyje vakar baigėsi be įvarčių 0:0, todėl A lygos čempionai dar nepaaiškėjo.<br>A.Padoros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2013, 8:52 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:53 PM

Pakruojo futbolininkai antrą kartą per pastarąsias keturias dienas iš „Žalgirio” atėmė šventę.

Po lygiųjų (2:2) šeštadienį Vilniuje A lygos lyderiai vakar išvykoje vėl neįveikė „Kruojos” (0:0) ir dar kartą buvo priversti atidėti čempioniškas iškilmes, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Po 30 rungtynių surinkęs 72 taškus „Žalgiris” dabar 8 taškais lenkia „Atlantą” (64 tšk.), bet Klaipėdos futbolininkai sužaidė tik 29 mačus ir vis dar turi teorinę galimybę pasivyti vilniečius.

Lauks žinių iš Klaipėdos

Šiandien 18 val. Klaipėdoje „Atlantas” pradės dvikovą su „Dainavos” futbolininkais.

Šis mačas pagal A lygos tvarkaraštį turėjo vykti Alytuje, bet dėl sugadintos šio miesto stadiono aikštės buvo perkeltas į Klaipėdos centrinį stadioną.

Žalgiriečiai jau šį vakarą gali iš šaldytuvo traukti šampaną ir oficialiai tapti Lietuvos čempionais, jeigu „Atlantas” namuose nesugebės įveikti svečių iš Alytaus.

Lemtų papildomas mačas

Jeigu Lietuvos čempionato sidabrą jau užsitikrinusiai Klaipėdos komandai šiandien pavyktų įveikti vienus A lygos autsaiderių, ją nuo „Žalgirio” turnyro lentelėje skirtų tik 5 taškai.

Per paskutinius du Lietuvos čempionato turus „Žalgirio” dar laukia dvikovos su Gargždų „Banga” (išvykoje) ir Marijampolės „Sūduva” (namuose), o „Atlanto” – su „Kruoja” (išvykoje) ir „Banga” (namuose).

Vilniečiams būtina surinkti bent du taškus, kad netektų laukti varžovų malonės ir po 14 metų pertraukos pagaliau galėtų vėl pasipuošti Lietuvos čempionato auksu.

Jeigu po 32 mačų „Žalgiris” ir „Atlantas” surinktų po lygiai taškų, pagal Lietuvos čempionato nuostatus A lygos nugalėtojus lemtų papildomas mačas.

Atšaukė 11 m baudinį

„Žalgiris” savo varžovams suteikė netikėtų vilčių, nes spalio mėnesį akivaizdžiai sulėtino tempą. Per pastarąsias trejas A lygos rungtynes vilniečiai neiškovojo nė vienos pergalės.

Antradienį Pakruojyje „Žalgiris” žaidė aktyviau, bet ir vėl atsimušė į ambicingai nusiteikusius „Kruojos” futbolininkus. Beje, šį sezoną per keturis A lygos mačus Pakruojo komanda vienintelį kartą pralaimėjo „Žalgiriui“.

Tiesa, vakar  šeimininkams tik per plauką pavyko išvengti didelių nemalonumų.

Baigiantis pirmajam kėliniui mačo arbitras Saulius Atmanavičius paskyrė 11 m baudinį, užfiksavęs „Kruojos” gynėjo žaidimą ranka savo baudos aikštelėje.

Pakruojo futbolininkai protestuodami ėmė skėsčioti rankomis, ir pasitaręs su prie linijos dirbusiu kolega buvęs „Atlanto” futbolininkas nusprendė atšaukti savo sprendimą.

Mačą lydėjo aistros

Dvikovą Pakruojyje lydėjusios aistros šliūkštelėjo dar daugiau žibalo į karštus dviejų komandų santykius.

Prieš mačą „Kruojos” vadovai išplatino pareiškimą reikalaudami, kad „Žalgirio” klubas, Vilniaus miesto savivaldybė ir LFF sureaguotų į sirgalių veiksmus per šeštadienį sostinėje vykusias rungtynes.

„Vadinamosios grupės „Pietų IV Ultras” sirgaliai keletą minučių skandavo nešvankią „Kruojos” komandai adresuotą skanduotę. Pakruojo futbolo klubo nuomone, šis organizuotas, išskirtinai žemos kultūros pasireiškimas ir nesantaikos kurstymas yra netoleruotinas ir turi būti griežtai įvertintas”, – teigė „Kruojos” atstovai.

A lyga

Pakruojo „Kruoja” – Vilniaus „Žalgiris” 0:0.

Rikiuotė: 1. „Žalgiris” – 72 tšk. (30 rungt.), 2. Klaipėdos „Atlantas” – 64 (29), 3. Marijampolės „Sūduva” – 59 (31), 4. Panevėžio „Ekranas” – 58 (30), 5. „Kruoja” – 45 (30), 6. Gargždų „Banga” – 33 (30), 7. „Šiauliai” – 25 (30), 8. Alytaus „Dainava” – 17 (30), 9. Tauragės „Tauras” – 8 (30).

Paskutiniai lyderių mačai

„Žalgiris” (2): su „Banga” (lapkričio 2 d. Gargžduose) ir su „Sūduva” (lapkričio 9 d. Vilniuje).

„Atlantas” (3):  su „Dainava” (spalio 30 d. Klaipėdoje), su „Kruoja” (lapkričio 2 d. Pakruojyje) ir su „Banga” (lapkričio 9 d. Klaipėdoje).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą