„Atlantas“ šanso triumfuoti nepaleidžia – A lygos karalius nežinomas

Apie kuklesnius planus užsimindavęs Konstantinas Sarsanija šypsosi. Sekmadienį jo treniruojama Klaipėdos „Atlanto“ komanda Lietuvos A lygos čempionato intrigą pakėlė į naują lygį. Iš Vilniaus „Žalgirio“ komandos šansą tapti numeriu vienas nugvelbti užsigeidęs „Atlantas“ išvykoje padarė tai, ko reikėjo – realizavę 11 metrų baudinį 2:1 nugalėjo Pakruojo „Kruojos“ futbolininkus. Tai reiškia, kad A lygos čempionai dar nėra žinomi.

Klaipėdos „Atlantas“ išlieka kovoje dėl A lygos aukso.<br>„Atlanto“ klubo nuotr. iš archyvo
Klaipėdos „Atlantas“ išlieka kovoje dėl A lygos aukso.<br>„Atlanto“ klubo nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2013, 2:25 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:43 PM

Klaipėdos klubo aistruoliai 54 minutę ėmė šėlti – Marius Papšys nuginklavo varžovų vartininką, tačiau jau po keturių minučių Aleksandras Ciškevičius skirtumą išlygino. Įtampa augo sulig kiekviena minute, juolab, kad „Kruoja“ organizavo pavojingas atakas. Lemtingąja minute tapo 78-oji. Būtent tada baudos aikštelėje varžovą suklaidinti pamėginęs Evaldas Razulis gavo per kojas ir krito. Teisėjas Gediminas Mažeika iškart skyrė 11 m baudinį.

Čia intrigos išvengta nebuvo. M.Papšys įsibėgėjo ir smūgiavo, pusę atspėjo Martynas Matuzas. Tačiau kamuolys nuo jo atšoko ir prie jo pirmasis suskubo M.Papšys, šįkart spyręs taikliai.

84 minutę „Kruoja“ turėjo nuostabią progą, tačiau užtikrintai sužaidę M.Galdikas, atrėmęs smūgį. Netrukus jam ir vėl teko darbuotis.

Tačiau „Atlantas“ iki galo žaidė užtikrintai.

Įtampa auga

A lygos čempionatas dabar pasiekė naują tašką – viskas gali išsispręsti paskutiniajame ture. Keturis mačus iš eilės lygiosiomis sužaidęs ir taip galimybe iš anksto triumfuoti nepasinaudojęs „Žalgiris“ vadžias vis dar laiko savo rankose.

Lapkričio 10 dieną Mareko Zubo kariauna namuose susitiks su Marijampolės „Sūduvos“ ekipa. Čia „Žalgirį“ tenkintų bent vienas taškas ir tuomet žalgiriečiai sostinėje purkštų šampaną.

Tą pačią dieną, tuo pat metu – 13 val. - Klaipėdoje „Atlantas“ žaistų su Gargždų „Bangos“ komanda. „Atlantą“ čia tenkintų tik pergalė, tačiau tik tuo atveju – jeigu „Žalgiris“ pralaimėtų.

Susiklosčius tokiam scenarijui – A lygos lauktų auksinės rungtynės, kuriose „Žalgiris“ ir „Atlantas“ padėtų tašką naujųjų čempionų paieškose.

Proga. Šeštadienį „Žalgirio“ klubas daug šampano vežėsi į Gargždus, kur tikėjosi švęsti savo triumfą, tačiau „Banga“ irgi pasirodė ne iš kelmo spirta – surado motyvacijos ir sužaidė 1:1. „Žalgiris“ ir anksčiau turėjo progų, tačiau niekaip nesugebėjo palaužti Pakruojo „Kruojos“ ekipos.

Vieta. Sekmadienio rezultatas „Atlantą“ paliko antroje vietoje – tačiau klubą šoks rezultatas tenkinti turėtų – juk tai naujas sezonas – su nauju treneriu ir atsinaujinusia ekipa.

Dvikova. Kitose sekmadienio rungtynėse Alytaus „Dainava“ pralaimėjo Tauragės „Tauro“ ekipai. „Tauras“ šventė pergalę 3:1.

„Dainava“ - „Tauras“ 1:3. M.Strauka (1)/ J.M.Amanis (30, 73), G.Čargazija (66)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.