Savaitgalį 11 klaidų padaręs J.Mourinho nori šuolio Čempionų lygoje

Savaitgalį pareiškęs, kad padarė vienuolika klaidų, pasirinkdamas sudėtį, Londono „Chelsea“ treneris Jose Mourinho tikisi didelio patobulėjimo. Šeštadienį „Chelsea“ 0:2 pralaimėjo „Newcastle United“ ekipai ir taip sukėlė abejonių dėl būsimo pasirodymo Čempionų lygoje.

J.Mourinho tikino, kad Čempionų lygoje išvysime kitokią ekipą.<br>AP archyvo nuotr.
J.Mourinho tikino, kad Čempionų lygoje išvysime kitokią ekipą.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Nov 6, 2013, 6:02 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:32 PM

Tačiau J.Mourinho sukioja galvą – jis tikina, kad dar kartą klaidų nekartos – dvikovoje su „Schalke“ trečiadienį gerbėjai išvys kitokią ekipą.

Bus pokyčių

Prieš dvi savaites „Chelsea“ 3:0 sutriuškino „Schalke“ komandą ir dabar stovi E grupės viršūnėje. Trys mačai – šeši taškai – tokiais skaičiais gali pasigirti „Mėlynieji“.

J.Mourinho po pažeminimo „Saint James Park“ stadione prisipažino, kad buvo piktas ir nerimavo dėl vaizdo aikštėje, sugadinusio šešių pergalių iš eilės seriją visuose čempionatuose.

„Padariau vienuolika klaidų. Vienuolika klaidų. Turėjau pasirinkti kitą vienuoliktuką, o ne šį, - sakė J.Mourinho. - Kai mano komanda žaidžia taip blogai, viduje jaučiuosi prastai. Esu piktas, nes nesuprantu, kodėl pralaimėjome.“

50 metų futbolo specialistas sakė, kad nerimauja dėl žaidėjų pasirodymų išvykose – ekipa pralaimėjo penkis susitikimus ne savo stadione.

Trečiadienį „Chelsea“ sirgaliai tikisi, kad komanda priartės prie pat Čempionų lygos atkrintamojo etapo. Tam reikia pergalės, todėl J.Mourinho rimtai žvilgtelės į žaidėjų sąrašą.

„Bus daug pokyčių“, - sakė jis.

Įsiklausė į reikalavimus

Pokyčių reikalavimai aidėjo ir „Schalke“ stovykloje. Po klubo pralaimėjimo „Chelsea“ ir Dormtundo „Borussia“ ekipoms, „Schalke“ prezidentas Clemensas Toenniesas reikalavo susikaupimo ir teigiamų rezultatų. Šeštadienį komanda parodė, kad žodžius suprato – buvo 2:0 nugalėta Berlyno „Hertha“ ekipa.

Žaidėjai, kurie pirmą kartą per penkis mačus išsaugojo „sausus“ vartus, bėgo daugiau nei anksčiau ir treneris Jensas Kelleris buvo labai patenkintas parodyta gynyba.

„Komanda gali pasimokyti iš šio mačo. Jie gali žaisti kompaktiškai, gerai gintis nuo standartinių situacijų. Visiems sunku mums įmušti“, - sakė J.Kelleris.

Jis trečiadienį į aikštę galės išleisti dar vieną pavojingą žaidėją – po kelio traumos sugrįžo Kevinas-Prince'as Boatengas, nežaidęs savaitgalį.

„Būsime Londone ir žinome, ką jie ten gali parodyti. Ten tikimės iškovoti bent tašką. Privalėsime nepraleisti“, - sakė jis.

Iš „AC Milan“ komandos vasarą atvykęs futbolininkas tikino, kad vis sparčiai grįžinėja prie geriausios savo formos.

„Sulig kiekvienu maču kelio problema nyksta – viskas tik gerėja, - sakė jis. - Tiesiog turiu žaisti, kad sugrįžtų geras fizinis pasirengimas ir aštrumas.“

Londone šventė pergalę

„Chelsea“ bus neabejotina mačo favoritė, tačiau „Schalke“ ekipos nuvertinti nereikėtų – tai būtų naivu. Vokietijos klubas į Londoną atvyks ramesnis, nes jau yra susipažinęs su Anglijos sostine. Praėjusį sezoną „Schalke“ atvyko į „Arsenal“ tvirtovę. Ten vokiečiai 2:0 nugalėjo Anglijos galiūnus.

Čempionų lygos tvarkaraštis.

Trečiadienis (Rusijoje mačas – 19 val., visi kiti – 21 val. 45 min.)

E grupė

„Basel” - Bukarešto „Steaua“

Londono „Chelsea“ - „Schalke“

F grupė

Dormtundo „Borussia“ - Londono „Arsenal“

„Napoli“ - Marselio „Olympique“

G grupė

Sankt Peterburgo „Zenit“ - „Porto“

Madrido „Atletico“ - Vienos „Austria“

H grupė

Amsterdamo „Ajax“ - Glazgo „Celtic“

„Barcelona“ - „AC Milan“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.