C.Ronaldo lenkiantis N.Valskis ketina apkartinti „Žalgirio“ šventę

Šį sezoną Lietuvos čempionate Nerijus Valskis jau įmušė 27 įvarčius, bet dar nė karto nepasižymėjo rungtynėse su „Žalgiriu“. Rezultatyviausias A lygos futbolininkas pasiryžęs sulaužyti šią tradiciją ir šiandien Vilniuje apkartinti čempioniškas iškilmes, kurių jau 14 metų laukia sostinės klubas.

Rezultatyviausias A lygos žaidėjas N.Valskis šį sezoną jau įmušė 27 įvarčius ir “Auksinio batelio” lenktynėse tarp visų Europos lygų snaiperių kol kas lenkia net Madrido “Real” žvaigždę C.Ronaldo.<br>J.Stacevičius
Rezultatyviausias A lygos žaidėjas N.Valskis šį sezoną jau įmušė 27 įvarčius ir “Auksinio batelio” lenktynėse tarp visų Europos lygų snaiperių kol kas lenkia net Madrido “Real” žvaigždę C.Ronaldo.<br>J.Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

Nov 9, 2013, 9:19 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:07 PM

Geriausių Europos šalių snaiperių lenktynėse N.Valskis kol kas lenkia net Madrido „Real“ žvaigždę Cristiano Ronaldo, rašo „Lietuvos rytas“.

Rezultatyviausias A lygos žaidėjas šį sezoną per 30 mačų įmušė 27 įvarčius ir šį šeštadienį turi jau paskutinę progą papildyti savo sąskaitą lenktynėse dėl Auksinio batelio.

Šiandien 13 val. sostinės LFF stadione Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai pradės paskutiniojo A lygos turo rungtynes.

„Rungtynės su „Žalgiriu“ bus tikrai išskirtinės. Jiems šis mačas lemiamas kovojant dėl čempionų vardo, bet mes vis dar turime galimybę užimti trečiąją vietą. Bus rimta kova“, – neabejojo N.Valskis, ruošdamasis akistatai su A lygos lyderiais.

Šį mačą žiūrovai galės stebėti nemokamai – Vilniaus klubo vadovai viliasi, kad užpildytos LFF stadiono tribūnos padės jų komandai vėl džiaugtis Lietuvos pirmenybių auksu.

Prieš paskutinįjį turą A lygos turnyro lentelėje „Žalgiris“ surinko 73, Klaipėdos „Atlantas“ – 70, Panevėžio „Ekranas“ – 61, o „Sūduva“ – 59 taškus.

„Žalgiriui“ šiandien užtenka nepralaimėti, kad po 14 metų pertraukos vėl surengtų čempionišką šventę.

Nors „Sūduva“ šį sezoną dar nė karto nesugebėjo įveikti A lygos favoritų (1:1, 0:2, 0:5), pirmoji pergalė prieš „Žalgirį“ gali padėti Marijampolės futbolininkams užlipti ant garbės pakylos, todėl svečiai į Vilnių nesivežė dovanų.

Juolab kad N.Valskis turi ir asmeninių motyvų apkartinti vilniečių laukiamą šventę: Marijampolės „Sūduva“ saugo žaidimą per mačą su „Žalgiriu“ stebės skautai iš Rusijos ir Lenkijos klubų.

– Nerijau, šeštadienio mačas „Žalgiriui“ lems titulą. Ar „Sūduvai“ užteks motyvacijos kautis su vilniečiais? – N.Valskio pirmiausiai pasiteiravo „Lietuvos rytas“.

– Jau seniai esame pralaimėję, todėl ir į Vilnių važiuojame siekti tik pergalės.

Mes vis dar galime užimti trečiąją vietą. Aišku, tam reikia kad ir „Ekranas“ pralaimėtų.

Nors viltis – maža, bet ji vis tiek dar yra. Pirmiausiai stengsimės laimėti patys, o po to jau lauksime žinių, kaip „Ekranas“ baigė savo rungtynes.

– Gimėte Klaipėdoje, o „Atlantas“ dabar labiausiai laukia „Žalgirio“ nesėkmės. Ar klaipėdiečiai nepažadėjo premijų už pergalę prieš vilniečius?

– Tikrai nieko negirdėjau apie tai.

O ryšių turiu ne tik su Klaipėda, bet ir Vilniumi. Savo karjerą pradėjau dukterinėje „Žalgirio“ komandoje. Bet tai buvo jau labai seniai.

Stengiuosi atiduoti visas jėgas tai komandai, kuriai dabar atstovauju.

– „Sūduva“ šį sezoną nė karto neįveikė „Žalgirio“ (1:1, 0:2, 0:5). Kuo vilniečiai buvo pranašesni per pirmuosius tris mačus?

– Gal jie turi daugiau lygiaverčių žaidėjų.

Pas mus -- daug jaunimo, ir savo žaidimą pajutome tik sezono pabaigoje. Galbūt per vėlai įsibėgėjome.

– A lygos ekspertai teigia, kad pastaruoju metu „Žalgiris“ yra įkritęs į duobę, o „Sūduva“ atrodo solidžiausiai iš visų klubų. Tai suteikia jums papildomų šansų?

– Galima daug kalbėti, bet savo pranašumą pirmiausiai reikia įrodyti aikštėje.

Jeigu jie žais pirmuoju numeriu, mūsų ginklas bus kontroatakos. Mes tikrai gerai pereiname iš gynybos į puolimą, todėl tai būtų tvirčiausias mūsų koziris.

Mums nenaudinga žaisti pirmuoju numeriu, nes poziciniame žaidime mums nelabai sekasi. Bet tikiuosi, kad „Žalgiris“ namuose tikrai nežais antruoju numeriu, laukdamas tik mūsų klaidos.

– Per tris mačus su „Žalgiriu“ jums nepavyko įmušti nė vieno įvarčio. Vilniečių gynėjai ypač neparankūs?

– Per paskutiniąją mūsų dvikovą lyg tyčia pataikiau į virpstą. Negaliu niekaip įmušti, nors ir turėjau tų progelių.

„Žalgiris“ -- gera ir disciplinuota komanda. Jie žaidžia labai kibiai.

Kiekviena komanda stengiasi uždengti pavojingiausius varžovų žaidėjus, todėl mums su Tomu („Sūduvos“ puolėju T.Radzinevičiumi – Red.) tikrai nėra lengva.

Žaidžiant su stipriomis komandomis žymiai sunkiau įmušti įvarčius.

– Šį sezoną A lygoje jau pavyko pasižymėti 27 kartus. Kuris įvartis buvo įsimintiniausias?

– Lietuvos čempionate neišskirčiau nė vieno. Sunku visus net prisiminti.

Bet Europos lygoje per mačą su „Turnovo“ pavyko neblogas smūgis. Tas įvartis Makedonijoje net pačiam buvo gražus. Gaila, kad jo neužteko mums žengti į kitą etapą.

– Ar rezultatyviausio A lygos žaidėjo titulas padės laimėti ir geriausio šio sezono Lietuvos čempionato futbolininko vardą?

– Apie tai tikrai negalvoju. Čia viskas priklauso nuo futbolo sirgalių ir ekspertų.

Aišku, dažniausiai tokius rinkimus laimi žaidėjas iš čempionų komandos.

Man pačiam būtų sunku vieną išskirti, bet aš gal rinkčiausi žalgirietį Mantą Kuklį.

– Kol kas pirmaujate geriausių Europos lygų snaiperių sąraše. Auksinio batelio įskaitoje lenkiate C.Ronaldo, Diego Costą ir Lionelį Messi. Ar įsivaizduojate save aikštėje šalia šių žvaigždžių?

– Turime vertinti viską realiai. Mes tikrai nesame tame pat lygyje.

Vakarų Europoje sezonas dar tik įpusėjo, o mes jau žaisime paskutiniąsias rungtynes.

Čempionato pradžioje pavyko įšokti į tą traukinį, bet paskui jie vieni nuvažiuos tolyn. Juolab kad už vieną įvartį Ispanijoje ar Anglijoje skiriama po du taškus Auksinio batelio įskaitoje.

Mums nelabai įmanoma lygiuotis su stipriausiais. Geriausiu atveju galbūt ir būsiu penkiasdešimtuke.

– Kuris Jūsų pozicijoje žaidžiantis futbolininkas labiausiai patinka?

– Cristiano Ronaldo. Matosi, kad jis labai užsispyręs.

Turi ir talento, bet daug darbo įdėjęs, kad tą talentą išryškintų. Patinka jo požiūris į futbolą, atsidavimas, įvarčiai, kurie neretai gelbsti komandą.

Tikriausiai už jį balsuočiau ir geriausio pasaulio futbolininko rinkimuose.

– Pernai A lygoje net 35 įvarčius įmušęs Artūras Rimkevičius karjerą tęsia Brunėjuje. Ar rezultatyviausias A lygos žaidėjas vertas tik tokios egzotiškos lygos?

– Manau, kad ne.

Bet jis pats prisipažino savo interviu: esu jau ne to amžiaus, kad mėginčiau prasimušti Europoje.

Jam reikia kuo daugiau uždirbti. Jis pasirinko komandą, kuri gali mokėti daugiau pinigų.

Mano situacija visiškai kitokia. Dabar ieškosiu ne kur moka daugiau, o kur galiu greičiau tobulėti. Kur Europoje gaučiau daugiau laiko žaisti, o ne sėdėti ant suolo.

– Ar šis sezonas buvo geriausias karjeroje?

– Tikrai taip. Subrendau ir kaip žmogus, ir kaip žaidėjas.

Po tokio sezono reikia būtinai kažkur išvažiuoti. Noriu išmėginti savo aukštesniame lygyje ir pažiūrėti, ar pavyks ten įsitvirtinti, ar ne. 

– Šį spalį per mačą su Latvija debiutavote Lietuvos rinktinėje. Ko reikia, kad įsitvirtintumėte nacionalinėje ekipoje?

– Reikia išvažiuoti į padorų užsienio klubą. Ten žaisti, būti pastebimu ir mušti įvarčius. Tuomet tikrai vėl sulauksiu kvietimo į rinktinę.

Kaip įvarčiai A lygoje padėjo ir dabar vėl gauti kvietimą į kontrolines rungtynes su Moldova lapkričio 19-ą.

– Dar 2011-aisiais žaidėte Liepojos „Metalurgs“, o pernai – Minsko klube. Kodėl grįžote į Lietuvą?

– Pusmetis Latvijoje buvo labai geras. „Kaunas“ mane buvo paskolinęs Liepojos klubui. Ten sužaidžiau 33 rungtynes, įmušiau apie 10 įvarčių.

Kai baigėsi sutartis su „Kaunu“, sulaukiau pasiūlymo iš Baltarusijos. Važiavau į Minską metams, bet karjera ten nesusiklostė taip, kaip tikėjausi.

Po pusmečio visus penkis mūsų klubo legionierius tiesiog atleido.

Teko grįžti į Lietuvą ir čia mėginti save atgaivinti. Aš pats pasiprašiau į „Sūduvą“ , nes pažinojau komandos trenerį dar nuo „Kauno“ laikų.

Dabar tikrai nesigailiu, kad priėmiau tokį sprendimą. Ir treneris man suteikė šansą, ir komanda patikėjo manimi.

Bet lapkričio 15-ąją sutartis su „Sūduva“ jau baigsis.

– Šį sezoną jau buvote sulaukęs Lenkijos, Ukrainos ir antrosios Italijos lygos klubų dėmesio. Per mačą su „Žalgiriu“ Jūsų žaidimą Vilniuje stebės skautai iš Rusijos ekipų. Kurioje lygoje tikitės pratęsti karjerą?

– Šiandien labiausiai norėčiau išvažiuoti į Lenkiją. Mano karjeroje tai tikrai būtų laiptelis į viršų.

Ten ir lygis aukštesnis, ir stadionai geri, ir žiūrovų daugiau, ir pats galėčiau daugiau žaisti.

Pasitarsim su agentu, kur didesnės galimybės žaisti, o ne sėdėti ant suolo.

Lenktynės dėl Auksinio batelio

N.Valskis iki šiol pirmauja visų Europos šalių futbolo lygų rezultatyviausių žaidėjų sąraše.

Geriausiam žemyno snaiperiui atitenka Auksinis batelis – tradicinis prizas, kurį po kiekvieno sezono rezultatyviausiam Europos lygų futbolininkui įteikia UEFA.

Šį sezoną A lygos pirmenybėse Marijampolės „Sūduva“ saugas įmušė 27 įvarčius per 30 rungtynių.

Varžybose dėl Auksinio batelio 26-erių lietuvis turi 27 taškus, nes už Lietuvos čempionate įmuštą įvartį skiriamas vienas įskaitinis taškas.

N.Valskis kol kas lenkia Madrido „Real“ lyderį Cristiano Ronaldo ir Madrido „Atletico“ puolėją Diego Costą. Ispanijos lygoje po 13 įvarčių per 12 mačų įmušę futbolininkai surinko po 26 taškus.

Kovojant dėl Auksinio batelio už kiekvieną įvartį penkių stipriausių žemyno lygų rungtynėse skiriama po 2 taškus. Remiantis UEFA reitingu į šį penketuką dabar patenka Anglija, Ispanija, Vokietija, Italija ir Portugalija.

Europos šalių, kurios UEFA reitinge užima nuo 6-os iki 22-os vietos, čempionatuose pasiektas įvartis vertinamas 1,5 taško. Šiai grupei šį sezoną priklauso Prancūzija, Rusija, Olandija, Ukraina, Graikija, Turkija, Belgija, Danija, Šveicarija, Austrija, Kipras, Izraelis, Škotija, Čekija, Lenkija, Kroatija ir Rumunija.

Likusių šalių lygose (tarp jų ir Lietuvos) įmušti įvarčiai verti vieno taško.

Auksinio batelio įskaitoje Vilniaus „Žalgirio“ puolėjas Kamilis Bilinskis (21 tšk.) kol kas dalijasi 5-6-ą vietą, o Klaipėdos „Atlanto“ puolėjas Evaldas Razulis (20 tšk.) yra septintas.

Du pastaruosius sezonus (2012 ir 2013 m.) Auksinis batelis atiteko argentiniečiui Lioneliui Messi. „Barcelona“ žvaigždė savo kolekcijoje turi net tris šiuos prizus, nes buvo laimėjęs ir 2010-aisiais.

Nuo 1968-ųjų Auksinį batelį iš viso gavo 34 futbolininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.