A.Wengero jausmai – ilgesys A.Fergusonui ir užuojauta D.Moyesui

Londono „Arsenal“ treneris Arsene‘as Wengeras sekmadienį atvyko į Mančesterį, tačiau priešo teritorijoje pasirodė jausdamasis keistai. Prieš rungtynes su principiniu varžovu „Manchester United“ jis nebespaus rankos serui Alexui Fergusonui, kurį 64 metų prancūzas įnirtingai bandydavo perkąsti 16 metų.

A.Wengeras į Mančesterį atvyksta užuosdamas pergalę.<br>AP nuotr.
A.Wengeras į Mančesterį atvyksta užuosdamas pergalę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2013, 1:51 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:43 AM

Tačiau ilgiausia „Premier“ lygos trenerių priešprieša nutrūko – gegužę pasitraukusį A.Fergusoną pakeitė Davidas Moeyesas.

„Kai kas nors vadovauja komandai 26 metus ir išeina, jį pakeitusiam žmogui prireikia labai daug laiko“, – skeptikų kritikuojamą naująjį „Manchester United“ vairininką užstojo A.Wengeras.

Nors „raudonieji velniai“ su 17 taškų žengia tik aštuntoje vietoje, „Premier“ lygos lyderių strategas kolegos D.Moyeso darbą vertina teigiamai.

„Priėmęs pasiūlymą D.Moyesas pateko į labai sunkią ir pavojingą situaciją. Bet bent jau mano nuomone, jis labai gerai su ja tvarkosi“, – pažymėjo A.Wengeras.

„Everton“ klube D.Moyesas darbavosi sėkmingai, todėl jam reikia leisti apsitrinti Mančesteryje. O jis jau tai iš lėto daro“, – tęsė „Arsenal“ treneris.

„Old Trafford“ stadione „Arsenal“ dar nelaimėjo nuo 2006 metų. Prieš dvejus metus Londono klubą „Manchester United“ pažemino net 8:2.

Bet kai Mančesterio futbolininkai taip smarkiai buksuoja, A.Wengeras į „Old Trafford“ atvyksta jausdamasis kaip niekada užtikrintas.

„Arsenal“ į „Old Trafford“ atvyksta žaisti su čempionais, – priešininkus perspėjo pats D.Moyesas. – Jie – čempionato lyderiai, bet mes pastaruoju metu žaidžiame geriau ir tikimės surengti gerą šou.“

„Manchester United“ ir „Arsenal“ dvikovų faktai:

„Arsenal“ paskutinį kartą prieš „Manchester United“ „Old Trafford“ stadione laimėjo 2006 metų rugsėjo 17-ąją. Nuo to laiko sekė penki „Arsenal“ pralaimėjimai ir vienerios lygiosios.

„Raudonieji velniai“ pralaimėjo tik vieną iš pastarųjų dvylikos tarpusavio akistatų (9 pergalės, 2 lygiosios, 1 pralaimėjimas).

Tai bus 50-osios A.Wengero rungtynės su „Manchester United“. Tik 15-oje pergalę šventė „Arsenal“.

A.Wengeras prieš D.Moyesą yra laimėjęs 14 kartų. Daugiau nei prieš bet kurį kitą „Premier“ lygos trenerį.

Jei „Arsenal“ laimės, nuo „Manchester United“ atsiplėš 11 taškų skirtumu. Tokios didelės persvaros prieš Mančesterio komandą Londono klubas dar niekada nėra turėjęs.

„Premier“ lygos grandų dvikovos pradžia sekmadienį – 18 val. 10 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas