Žalgiriečių svajonė kitam sezonui – Čempionų lygos grupių etapas

Vilnius ilgai laukė Lietuvos futbolo čempionų taurės. Po 14 metų pertraukos šį trofėjų į sostinę sugrąžino Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai. Puikų sezoną turėjusiems žalgiriečiams iki atostogų liko sužaisti draugiškas rungtynes su F.B.K. „Kaunas“ komanda ir atsiimti apdovanojimus.

„Žalgirio“ pagerbimas Vilniaus Rotušėje.<br>M.Kulbio nuotr.
„Žalgirio“ pagerbimas Vilniaus Rotušėje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2013-11-12 15:56, atnaujinta 2018-02-20 10:26

Sveikinimų maratoną Lietuvos čempionai pradėjo Vilniaus Rotušėje, kur juos pasveikino sostinės meras Artūras Zuokas, prezidentas Valdas Adamkus, valdžios atstovai, rėmėjai.

Geriausias sezonas

„Šventėme su sirgaliais, vėliau – tik su komandos draugais. Bet dar nesijaučiame taip, kad galėtume visiškai atsipalaiduoti. Iki gruodžio dar treniruosimės. Be to, nuovargis neleido smarkiai švęsti“, - nusišypsojo žalgirietis Mantas Kuklys.

26 metų saugas šį sezoną vadina geriausiu savo karjeroje. Futbolininkas per 29 rungtynes A lygoje įmušė 12 įvarčių.

„Man svarbu ne asmeniniai rezultatai, o komandos laimėjimai. Jų šį sezoną buvo nemažai. Visi jie svarbūs, nuveikėme tikrai daug. Tos paskutinės kelios rungtynės kėlė nerimą, bet buvome jau pavargę, todėl, manau, kad tai normalu.

Buvome komanda, kaip kumštis. Ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Turėjome 23 lygiaverčius žaidėjus, kurie stengėsi įrodyti savo vertę. Dėl to žaidėjai išlaikė savo lygį“, - aiškino M.Kuklys.

Tikslai - dideli

Europos lygoje nužengę iki paskutiniojo atrankos etapo žalgiriečiai liko per plauką nuo grupių varžybų. Kitą sezoną „Žalgirio“ futbolininkai išbandys jėgas Čempionų lygos atrankos turnyre.

Čia klubo vadovai kelia solidžius tikslus. „Grupių etapas“, - nusišypsojo klubo Vykdomoji direktorė Vilma Venslovaitienė.

Šį sezoną klubo biudžetas siekė 6 mln. litų. Iš jų – 1,8 mln. litų „Žalgiris“ iš UEFA gavo už patekimą į ketvirtąjį Europos lygos atrankos etapą. Kitą sezoną klubo vadovai tikisi tokį biudžetą išlaikyti, o sėkmės atveju jį dar ir padidinti.

„Tokio sezono pakartoti nenorėčiau, norėčiau geresnio“, - nusišypsojo žalgiriečių treneris Marekas Zubas. Futbolo specialistas iš Lenkijos neatskleidė ar geresnių rezultatų sieks Lietuvoje.

Rinko trofėjus

A lygos finišas vilniečiams nebuvo lengvas. Sezono pabaigoje taškus barstę vilniečiai per plauką išvengė papildomų rungtynių su Klaipėdos „Atlantu“. Paskutiniame ture vilniečiai 1:3 pralaimėjo Marijampolės „Sūduvos“ komandai. „Žalgiriui“ čempiono titulą užtikrino Gargždų „Banga“, lygiosiomis 1:1 sužaidusi su „Atlantu“.

Praėjusį sezoną aštuntoje vietoje likę klaipėdiečiai, šiemet iškovojo sidabro medalius. Čempiono titulą gynęs Panevėžio „Ekranas“ buvo priverstas pakovoti dėl bronzos. Tuo tarpu „Sūduva“ liko už nugalėtojų pakylos.

Vilniečiai šį sezoną susirinko visus titulus. Jie taip pat iškovojo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurę ir Supertraurę.

„Žalgiris“ gėdos nepadarė ir tarptautinėje arenoje. Europos lygos atrankos turnyre žalgiriečiai nužengė iki paskutiniojo – ketvirtojo – etapo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.