Italai vokiečiams nepralaimi nuo 1995-ųjų, anglų serija nutrūko

Penktadienį buvo žaidžiami draugiški rinktinių mačai. Lygiosiomis 1:1 sužaidė Serbijos ir Rusijos rinktinės. Pastarosios treneris Fabio Capello leido pailsėti daugeliui įprastų starto sudėties žaidėjų. F.Capello nusprendė išmėginti atsarginius futbolininkus.

Italijos ir Vokietijos mačas.<br>AP nuotr.
Italijos ir Vokietijos mačas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 15, 2013, 9:19 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:28 AM

Šiose rungtynėse lygini rezultatą teko serbams. Tai padarė Filipas Dordevičius. Jis įmušė 30 minutę – tik vienai minutei praėjus po Aleksandro Samedovo įvarčio.

Rusijos rinktinė jau pirmajame kėlinyje turėjo nemažai progų įmušti. Antrajame kėlinyje taip pat galėjo įmušti, tačiau čia jau kamuolį daugiau kontroliavo serbai. Pastarieji nepateko į pasaulio čempionatą, o Rusijos rinktinė pirmą kartą per dvylika metų mėgins kovoti dėl trofėjaus.

Italų magija tęsiasi

Ignazio Abate įmušė pirmąjį įvartį nacionalinėje Italijos rinktinėje ir išlygino rezultatą mače su Vokietija. „San Siro“ stadione susitikimas baigėsi 1:1.

Vokietijos rinktinė išsiveržė aštuntąją minutę, kai Matsas Hummelsas po kampinio galva nuginklavo italų vartininką, tačiau I.Abbate pasižymėjo 28 minutę. Jis sutrukdė vokiečiams atkeršyti Italijos rinktinei už 2012 metų Europos futbolo čempionatą, kuomet italai ketvirtfinalyje 2:1 eliminavo jų komandą.

„Azzurri“ Vokietijos rinktinei nėra pralaimėjusi nuo 1995 metų, tačiau vokiečiai tikėjosi nutraukti šią seriją ir taip pažymėti Joachimo Loewo jubiliejų. Treneris su rinktine buvo šimtąjį mačą.

Vokietijos rinktinė kovojo be Mario Gomezo, Miroslavo Klose ir Pero Mertesackerio. Mesutas Ozilas nebuvo geros formos, todėl treneris jam neleido žaisti starto sudėtyje.

Italijos rinktinei nepadėjo Giuseppe Rossi. Rezultatyviausias „Serie A“ žaidėjas nežaidė dėl anginos.

Antausis anglams

Anglijos žiniasklaida turės apie ką rašyti. Jų rinktinės dešimties nepralaimėtų mačų serija baigėsi. Anglijos rinktinė penktadienį 0:2 pralaimėjo Čilės komandai. Svečiai išsiveržė jau septintąją minutę, kuomet įvartį įmušė A.Sanchezas. Jis tai pakartojo ketvirtąją teisėjo pridėto laiko minutę.

Roy'us Hodgsonas šiame mače leido debiutuoti trims žaidėjams.

Kiti rezultatai:

Estija – Azerbaidžanas 2:1. S.Zenjovas (54), J.Lindpere (66)/ R.Alijevas (44).

Danija – Norvegija 2:1. W.Kvistas (13), N.Boilesenas (90).

Turkija – Šiaurės Airija 1:0. M.Erdingas (45+2).

Škotija – JAV 0:0

Lenkina – Slovakija 0:2. J.Kucka (31), R.Makas (38).

Airija – Latvija 3:0. R.Keane'as (22), A.McGeady (68), S.Longas (79).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?