Prancūzijai – pavojaus varpai

Prancūzijos futbolininkai rizikuoja pirmąkart nuo 1994 metų likti be pasaulio čempionato, jei rytoj atsakomosiose atkrintamųjų kovų rungtynėse neatsirevanšuos už pralaimėjimą 0:2 Ukrainoje.

F.Ribery ir kiti Prancūzijos futbolininkai krito Ukrainoje, bet kova dar nebaigta.<br>AP nuotr.
F.Ribery ir kiti Prancūzijos futbolininkai krito Ukrainoje, bet kova dar nebaigta.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2013, 8:24 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:50 AM

Ukraina, Portugalija, Kroatija ir Graikija įgijo nedidelį pranašumą kovojant dėl bilietų į 2014 metų pasaulio čempionatą.

Prancūzija, Švedija, Islandija ir Rumunija turės ieškoti progų įvarčiams per atsakomąsias rungtynes rytoj, kai paaiškės visos trylika Europos komandų, kitąmet vyksiančių į Braziliją, remdamasis naujienų agentūros „Associated Press“ informacija rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Kijeve – agresyvi Ukraina

Prancūzijos rinktinei iškilo grėsmė praleisti pasaulio čempionatą pirmą kartą nuo 1994 metų, kai penktadienį Romano Zozulios ir Andrijaus Jarmolenkos įvarčiai padėjo Ukrainai iškovoti pergalę namie 2:0.

„Mes gavome smūgį, – po pralaimėjimo Kijeve pripažino Prancūzijos rinktinės treneris Didier Deschamps’as. – Tai prastas rezultatas, bet dar pažiūrėsime, kas nutiks per antrąsias rungtynes.”

Kijeve prancūzai bandė atakuoti kairiuoju kraštu per Francką Ribery ir Samirą Nasri.

Svečiai valdė kamuolį beveik 60 proc. mačo laiko, bet geresnes progas įvarčiams kūrė ukrainiečiai.

„Ukraina šįkart žaidė agresyviai, – sakė D.Deschamps’as. – Įmušę įvartį jie pakeitė žaidimo tempą. Tai įrodo, kad Ukraina nėra silpna komanda. Dabar ji turi pranašumą.”

Mačą Kijeve labiausiai norėtų pamiršti prancūzų žaidėjas Laurent’as Koscielny.

Londono „Arsenal” gynėjas prasižengė baudos aikštelėje, ir Ukraina šią pražangą pavertė įvarčiu iš 11 metrų baudinio. Pačioje mačo pabaigoje L.Koscielny buvo išvarytas iš aikštės, kai smogė į veidą ukrainiečiui Oleksandrui Kučeriui.

Jis po poros minučių buvo nubaustas antrąja geltonąja kortele, tad irgi negalės žaisti rytojaus atsakomosiose rungtynėse.

C.Ronaldo sukūrė pranašumą

Vieno iš dviejų puikių puolėjų trūks kitąmet Brazilijoje. Po mačo Portugalijoje labiau atrodo, kad ten trūks Zlatano Ibrahimovičiaus, o ne Cristiano Ronaldo.

C.Ronaldo perkėlė savo talentą mušti įvarčius iš Madrido „Real” klubo į Portugalijos rinktinę ir 82-ąją min. Lisabonoje galva įmušė pergalingą įvartį į Švedijos ekipos vartus.

„Mes įgijome minimalų pranašumą, nes šis rezultatas geresnis už lygiąsias, bet būtų geriau turėti didesnę persvarą. Mūsų laukia didelis mūšis Švedijoje”, – prieš antradienio dvikovą Stokholme nerimavo C.Ronaldo.

28 metų puolėjas pelnė savo 44-ąjį įvartį per 108 mačus Portugalijos rinktinėje ir pagal taiklius smūgius nusileidžia tik legendiniam Eusebio.

Mačas Portugalijos sostinėje nebuvo gražus. Įprastų C.Ronaldo triukų su kamuoliu nebuvo, o į gynybą susitelkusios Švedijos komandos puolėjas Z.Ibrahimovičius liko beveik nepastebimas.

„Žinojome, kad bus sunku, – sakė Portugalijos komandos treneris Paulo Bento. – Dabar turime važiuoti ir laimėti Švedijoje. Mes nesiruošiame tik gintis.”

Švedams bet kuriuo atveju reikia įvarčio rungtynėse, kurios tikriausiai bus paskutinė proga nuvažiuoti į pasaulio čempionatą kartu su 32 metų Z.Ibrahimovičiumi.

Islandai šventė lygiąsias

Kitose rungtynėse Kosto Mitroglou du įvarčiai padėjo Graikijai namie 3:1 įveikti Rumuniją, o mažoji Islandija sužaidė 0:0 su Kroatija, taip išlaikydama viltis tapti mažiausia tauta, patekusia į pasaulio futbolo pirmenybes.

Vos 320 tūkst. gyventojų turinčios Islandijos reikalai penktadienį pabjuro, kai Olafuras Skulsonas buvo išvarytas iš aikštės už šiurkščią pražangą 50-ąją min.

Tačiau vartininkas Hannesas Halldorssonas ir didelės gynybos pajėgos atlaikė kroatų atakų bangą. 10 tūkst. sirgalių „Laugardalsvollur” stadione šventė lygiąsias taip, tarsi jų komanda būtų laimėjusi.

Rumunijai po nesėkmės Graikijoje, regis, teks praleisti ketvirtąjį iš eilės pasaulio čempionatą.

Įmušę tris, o praleidę tik vieną įvartį 2004 metų Europos čempionai ir buvę lietuvių varžovai graikai į Bukareštą vyksta turėdami apčiuopiamą pranašumą.

2014 m. pasaulio čempionato atranka

Europos atkrintamųjų varžybų 1-osios rungtynės. Islandija – Kroatija 0:0. Pašalintas O.Skulasonas (Islandija, 50).

Graikija – Rumunija 3:1 (2:1). K.Mitroglou (14, 66), D.Salpingidis (20)/B.Stancu (19). Pašalintas C.Lazaras (Rumunija, 92).

Portugalija – Švedija 1:0 (0:0). C.Ronaldo (82).

Ukraina – Prancūzija 2:0 (0:0). R.Zozulia (61), A.Jarmolenka (82 iš 11 m). Pašalinti O.Kučeris (Ukraina, 93)/L.Koscielny (Prancūzija, 91).

Afrikos atkrintamųjų varžybų 2-osios rungtynės. Senegalas – Dramblio Kaulo Krantas 1:1 (0:0). M.Sowo (77 iš 11 m)/S.Kalou (94). Pirmosios rungtynės – 1:3.

Nigerija – Etiopija 2:0 (1:0). V.Mosesas (20 iš 11 m), V.Obinna (82). Pirmosios rungtynės – 2:1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.