Pusmetį algos negavęs D.Šemberas: „Klubas – ties bankroto riba“

Rusijos pirmojoje lygoje rungtyniaujantis 35 metų Deividas Šemberas paliko Vladikaukazo „Alanija“ komandą ir išvyko į Maskvą. Netrukus tą turėtų padaryti ir kiti „Alanija“ futbolininkai.

D.Šemberas paliko Vladikaukazą.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
D.Šemberas paliko Vladikaukazą.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Nov 18, 2013, 6:50 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:21 AM

Su rimtais finansiniais sunkumais susidūrusio „Alanija“ klubo vadovai nusprendė, kad į paskutines šiais metais rungtynes su Vladivostoko „Luč-Energija“ ekipa lapkričio 24 dieną komanda nevyks.

Sekmadienį sužaidęs rungtynes su Kaliningrado „Baltika“ komanda, kurias „Alanija“ laimėjo 1:0, D.Šemberas pirmadienį išvyko į Maskvą.

„Nežinau ar grįšiu ten. Viskas priklausys nuo klubo egzistavimo ir finansinės padėties. Situacija yra labai prasta. Klubas finansiškai yra ties bankroto riba“, - lrytas.lt sakė ilgametis Lietuvos rinktinės gynėjas.

Futbolininkas prisipažino, kad jau pusmetį negavo atlyginimo. Jo sutartis su „Alanija“ klubu galioja iki kitų metų gegužės.

„Kiek žinau, kiti žaidėjai taip pat kraunasi daiktus ir artimiausiomis dienomis išsivažinės. Bus kaip bus. Patys vadovai žiūri optimistiškai ir galvoja, kad viskas bus gerai. Bet aš nežinau. Reikia tikėti.

Viskas turėtų paaiškėti artimiausiu metu, dviejų – trijų savaičių bėgyje. Iki Naujųjų metų tai tikrai. Kažkokio konkretaus termino nėra, nes tai laiko užimantis pricesas“, - kalbėjo D.Šemberas.

Finansiniai sunkumai klubą užgriuvo prieš pusmetį. „Pradėjo nemokėti atlyginimų, prasidėjo pažadai, kad viską išmokės. Taip pažadais komanda gyveno, žaidė ir tiek“, - prisiminė lietuvis.

„Alanija“ klubui nepavyksta susitarti su rėmėjais. Šie reikalauja, kad būtų pakeistas klubo juridinis statusas. Turint skolų to nepavyksta padaryti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.