Lietuvos jaunimo rinktinei - skaudus smūgis Moldovoje

Į trečiąją poziciją su 10 taškų smuktelėjo Velso komanda.

Lietuvos jaunimo rinktinė grupėje užima priešpaskutinę vietą.<br>M.Kulbio asociatyvi nuotr.
Lietuvos jaunimo rinktinė grupėje užima priešpaskutinę vietą.<br>M.Kulbio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2013, 9:53 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:38 AM

Antradienį svečiuose jaunieji Lietuvos futbolininkai 0:3 (0:1) pralaimėjo bendraamžiams iš Moldovos, kurie su 13 taškų pakilo į antrąją poziciją.

Du įvarčius nugalėtojams pelnė Nicolae Milinceanu (54 ir 81 min.), vieną - Igoris Dima (37 min.).

Beje, lietuviai jau nuo 3-ios minutės žaidė be pašalinto iš aikštės Danieliaus Gunevičiaus.

Lietuvos rinktinėje šiose rungtynėse debiutavo vartininkas Edvinas Gertmonas ir saugas Deimantas Petravičius, antrą kartą startinėje sudėtyje rungtyniavo Edgaras Žarskis, D.Gunevičius ir Gerardas Žukauskas. Saugas D.Petravičius ir puolėjas Simonas Stankevičius žaidė antrą dieną iš eilės - pirmadienį jie debiutavo nacionalinėje rinktinėje.

Dvikova mūsiškiams prasidėjo itin nesėkmingai. Jau trečiąją minutę po pražangos aikštės viduryje teisėjas iš Makedonijos parodė raudoną kortelę D.Gunevičiui. Nepaisant to, pirmoje kėlinio pusėje moldavai nesukūrė pavojingų progų prie mūsiškių vartų.

Lietuvių atakos bvuo retesnės, bet aštresnės. 18 min. Donatas Kazlauskas iš baudos aikštelės prieigų smūgiavo virš vartų. 24 min. po Ovidijaus Verbicko baudos smūgio į vartus leidęsis kamuolys sukėlė sunkumų varžovų vartininkui.

Pirmieji pavojaus varpai prie Lietuvos vartų nuskambėjo 36 min., kuomet E.Gertmonui pavyko atmušti pavojingą perdavimą, o pakartotinis smūgis buvo netikslus. Tačiau jau po minutės greitoje atakoje I.Dima pabėgo nuo gynėjų ir smūgiavo stipriai bei tiksliai.

Nesėkminga mūsiškiams buvo ir antrojo kėlinio pradžia. Sužaidus aštuonias minutes po perdavimo iš krašto iš arti kamuolį į vartus nukreipė N.Milinceanu - 0:2.

Netrukus lietuviai galėjo sušvelninti rezultatą. Dešiniuoju kraštu nuo aikštės vidurio spurtavęs Deimantas Petravičius įsiveržė į baudos aikštelę ir atmetė kamuolį Simonui Stankevičiui, tačiau šis iš maždaug 10 metrų smūgiavo virš vartų.

Vėliau šeimininkai surengė dar kelias pavojingas atakas, tačiau joms pritrūkdavo tikslumo arba sėkmingai sužaisdavo svečių gynėjai. 81 min. krito ir trečiasis įvartis - tas pats N.Milinceanu pabėgo dešiniuoju kraštu ir tiksliai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą.

Kitas rungtynes Europos U-21 čempionato atrankoje lietuviai žais 2014-ųjų birželį namuose su ta pačia Moldovos rinktine.

Vienvalde grupės lydere tapo Anglijos (16 tšk.) jaunimo futbolo rinktinė, antradienį savo aikštėje net 9:0 (5:0) sutriuškinusi autsaiderę San Marino (3 taškai) ekipą.

Į trečiąją poziciją su 10 taškų smuktelėjo Velso komanda.

Pirmosios atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Anglija 6 5 1 0 23:1 16

2. Moldova 7 4 1 2 9:2 13

3. Velsas 6 3 1 2 8:6 10

4. Suomija 6 2 2 2 9:6 8

5. Lietuva 7 2 1 4 5:14 7

6. San Marinas 7 1 0 6 2:25 3

Iš viso kvalifikaciniame etape dalyvauja 52 į dešimt atrankos grupių suskirstytos Senojo žemyno jaunimo rinktinės. Į atkrintamąsias varžybas pateks visų dešimties grupių nugalėtojos ir keturios

geriausios antrąsias vietas užėmusios komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.