Ar „Bayern“ treneriui pavyks rasti šnipą?

Kol Miuncheno „Bayern“ klubo vadovai neigė gandus, kad norėtų prisivilioti argentinietį Lionelį Messi, vokiečių komandą treniruojantis katalonas Josepas Guardiola paskelbė vidaus išdaviko medžioklę.

J.Guardiola supyko, kad „Bayern“ taktiniai planai tapo viešai žinomi.<br>AP nuotr.
J.Guardiola supyko, kad „Bayern“ taktiniai planai tapo viešai žinomi.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2013, 2:27 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:08 AM

Čempionų lygos dvikovų išvakarėse Miuncheno „Bayern“, Londono „Chelsea“, Madrido „Real“ ir Londono „Arsenal“ komandų treneriai turėjo skirtingų rūpesčių,  rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Kol J.Guardiola savo komandoje ieškojo išdaviko, Jose Mourinho kirposi plaukus, Arsene’as Wengeras treniravo buvusius žaidėjus, o Carlo Ancelotti rūpinosi Cristiano Ronaldo sveikata.

Įdomiausi įvykiai iš Europos futbolo stadionų ir užkulisių – stipriausių Senojo žemyno lygų apžvalgoje.

Ispanija. C.Ronaldo šiandien praleis Čempionų lygos mačą su Stambulo „Galatasaray“.

Madrido „Real“ lyderis susižeidė kairę šlaunį per Ispanijos lygos rungtynes su „Almeria“ (5:0) – 52-ąją minutę po susidūrimo su varžovu buvo priverstas palikti aikštę.

„Viskas gerai“, – antradienį teigė C.Ronaldo po išsamaus tyrimo vienoje Ispanijos sostinės klinikų, bet Madrido klubo vadovai nenori rizikuoti ir lauks, kol „Real“ žvaigždė visiškai atsigaus.

„Jis turi šiek tiek sveikatos bėdų. C.Ronaldo treniruosis asmeniškai ir tuomet pamatysime, ar jis galės žaisti šeštadienį Ispanijos čempionate, – vakar prieš dvikovą su turkais Madride aiškino „Real“ treneris Carlo Ancelotti. – Cristiano nusiteikęs optimistiškai. Bet jei bus rizikos, kad gali vėl susižeisti, jis tikrai nežais.“

Anglija. „Arsenal“ gerbėjai gerokai nustebo, kai pastarąją savaitę per komandos treniruotes vėl išvydo Thierry Henry.

Nors 36-erių puolėjas iš Prancūzijos plušo kartu su kitais futbolininkais, jis neturėtų grįžti į buvusią komandą, kaip tai padarė 2012-ųjų pradžioje, kai buvo paskolintas Londono klubui.

„Jis mėgsta ateiti į klubą treniruotis. Kartu su Robertu Piresu (dar vienas buvęs „Arsenal“ žaidėjas. – Red.) jie puikiai atitinka mūsų komandos dvasią, bet tikrai už to neslypi nieko daugiau, – Čempionų lygos rungtynių su Marselio „Olympique“ išvakarėse aiškino „Arsenal“ treneris A.Wengeras. – Jie neturi išskirtinio tikslo, tik nori palaikyti sportinę formą ir mėgautis buvimu čia.

Jie net nesitreniruoja su pirmąja mūsų komanda.“

Nuo 2010-ųjų Th.Henry priklauso Niujorko „Red Bulls“ komandai, kuri lapkričio pradžioje pasitraukė iš MLS atkrintamųjų varžybų.

Nors 1999–2007 m. „Arsenal“ aprangą vilkėjęs prancūzas iki šiol palaiko glaudžius santykius su Londono klubo vadovais, artimiausiu metu jis neturėtų papildyti „Premier“ lygos lyderių štabo.

„Jis turi tik kvietimą treniruotis kada nori. Mes turime labai kompetentingą štabą, kuriame šiuo metu tikrai užtenka žmonių, – teigė A.Wengeras. – Juolab kad Thierry vis dar yra žaidėjas.

Aišku, vieną dieną viskas bus kitaip, bet tikrai ne artimiausiu metu.“

Vis galingiau žaidžianti Londono „Chelsea“ komanda „Premier“ lygoje nuo „Arsenal“ dabar atsilieka keturiais taškais ir turnyro lentelėje kol kas užima trečiąją vietą, bet jos treneris J.Mourinho rado naują būdą, kaip vėl priversti kalbėti apie save.

Pastarąjį savaitgalį pakeitęs šukuoseną portugalas sulaukė apie tai daugiau klausimų negu apie savo komandos taktiką.

„Apsikirpau pats, tik iš Fernando Torreso („Chelsea“ puolėjo. – Red.) paprašiau barzdaskutės. Taip pigiau! – prieš Čempionų lygos mačą su „Basel“ aiškino J.Mourinho. – Po to nusiunčiau nuotrauką savo žmonai klausdamas, ar dar galėsiu grįžti į namus. Jai patiko!

Galiu sau tai leisti, nes mano plaukai greitai atauga, o daug kas negalėtų tuo pasigirti.

Nusikirpau išskirtine proga, nes mūsų gruodį laukia net 9 rungtynes ir tik drąsūs žmonės tai ištvers.“

Vokietija. Miuncheno „Bayern“ klubas paneigė gandus, kad domisi galimybe įsigyti L.Messi.

Šios kalbos padažnėjo po to, kai Barselonoje leidžiamas sporto dienraštis „El Mundo Deportivo“ atskleidė, jog Vokietijos ekipai ypač artima „Adidas“ bendrovė mėgino kalbėtis apie „Barcelona“ futbolininko ateitį su artimiausiais argentiniečio aplinkos žmonėmis.

„Jo išpirka – 250 mln. eurų. Tai absurdas. Mes tikrai negalime viršyti tos sumos, kurią sumokėjome už Javi Martinezo perėjimą“, – „Sky Sports“ televizijai teigė „Bayern“ prezidentas Karlas Heinzas Rummenigge.

2012 metų vasarą Miuncheno klubas įsigijo J.Martinezą sumokėjęs 40 mln. eurų išpirką Bilbao „Athletic“, o 23-ejų ispanas tuomet tapo brangiausiu istorijoje bundeslygos žaidėju.

Ketinimus į Miuncheną vilioti L.Messi paneigė ir „Bayern“ treneris J.Guardiola.

„Barcelona“ yra būtent ta vieta, kur jam geriausia“, – tvirtino katalonas, anksčiau treniravęs argentinietį Barselonoje.

„Bayern“ treneris šiuo metu labiau susirūpinęs kitais gandais.

J.Guardiola neslėpė savo pykčio, kai dar prieš Vokietijos čempionato mačą su Dortmundo „Borussia“ dienraštis „Bild“ paskelbė tikslią Miuncheno komandos sudėtį ir jos žaidimo taktikos detales.

Nors Dortmunde jo komanda 3:0 laimėjo bundeslygos lyderių dvikovą, „Bayern“ treneris jau pradėjo išdaviko medžioklę.

„Nesvarbu, kas jis, galvos tikrai kris. Aš jį išmesiu iš klubo ir jis daugiau niekuomet nežais mano komandose“, – teigė J.Guardiola.

„Siūlau asmeniui, kuris su tuo susijęs, iš karto nutraukti šią veiklą.

Priešingu atveju jis turės rimtų problemų – ne tiktai su P.Guardiola, bet ir visu mūsų klubu“, – treneriui pritarė ir „Bayern“ prezidentas K.H.Rummenigge.

Italija. Gianluigi Buffonas per „Serie A“ mačą su „Livorno“ ryšėjo specialų kapitono raištį su skaičiumi 500. Būtent tiek mačų Italijos pirmenybėse per savo karjerą jau sužaidė 35-erių vartininkas.

Ekipos draugai nesugadino jubiliatui šventės – Turino „Juventus“ futbolininkai išvykoje laimėjo 2:0 ir pirmąkart šį sezoną pakilo į pirmąją vietą turnyro lentelėje.

Buvusi lyderė „Roma“ jau trečiąsias rungtynes iš eilės sužaidė lygiosiomis, 13-ajame ture nesugebėjusi namuose įveikti „Cagliari“ (0:0).

Bet Italijos sostinės klubo ateitis dabar kelia daugiau kalbų negu dar vienas jos futbolininkų kluptelėjimas aikštėje.

„Roma“ prezidentas Jamesas Pallota neslėpė nerimo išgirdęs gandus apie Kinijos verslininkų norus nusipirkti trečdalį klubo akcijų.

Nuo 2011 metų J.Pallotai priklauso 69 proc. „Roma“ akcijų, o likusią dalį (31 proc.) kontroliuoja „Unicredit“ bankas.

„Derybos dėl „Roma“ akcijų dalies, kurią valdo bankas, iš tiesų vyksta“, – pripažino „Unicredit“ atstovas spaudai Renato Vichi.

Kalbama, jog Romos futbolo klubu susidomėjo įtakingas bendrovės „HNA Group“ vadovas Chen Feng’as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.