Prieš Čempionų lygos startą – Miuncheno tragedijos prisiminimai

Davidas Moyesas ir „Manchester United“ komanda antradienį patyrė ne pačius maloniausius jausmus, kai jų lėktuvas turėjo atšaukti nusileidimą Kelno oro uoste. Užsakytas Anglijos klubo lėktuvas buvo 400 metrų nuo žemės, kuomet pilotas žaibiškai sureagavo ir pakilo – pasirodo, kitas lėktuvas buvo jo kelyje.

Komandos ruošiasi Čempionų lygos mačams – kas šiltame ore, o kas Maskvoje ant sniegu padengtos aikštės.<br>AP archyv. nuotraukos (lrytas.lt montažas)
Komandos ruošiasi Čempionų lygos mačams – kas šiltame ore, o kas Maskvoje ant sniegu padengtos aikštės.<br>AP archyv. nuotraukos (lrytas.lt montažas)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2013, 2:56 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:08 AM

Greita piloto reakcija padėjo išvengti susidūrimo, o vėliau, staigaus manevro sukrėsti futbolininkai, išlipo tame pačiame oro uoste.

„Ką tik nusileidome Vokietijoje. Dar tik dabar atsigavau po to banguoto nusileidimo“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Rio Ferdinandas.

Lėktuvo pilotas po incidento atsiprašė viso „Manchester United“ klubo personalo ir patikino, kad joks pavojus nebuvo kilęs.

Futbolo pasaulis dar pamena garsiąją Miuncheno tragediją. 1958 metais lėktuvo katastrofoje žuvo nemažai „Manchester United“ komandos žaidėjų.

Nori puolėjo ugnies

Tačiau „Manchester United“ komanda trečiadienį turi užmiršti sukrėtimus. A grupės lyderiai dar nėra užsitikrinę vietos kitame etape, tačiau pergalė penktajame ture prieš Lėverkuzeno „Bayer“ juos nuramintų. Treneris Davidas Moyesas ant vokiečių ketina užsiundyti Wayne'ą Rooney, nors šis Anglijoje dabar kritikuojamas, nes, lyg ir, tyčia įspyrė varžovui iš „Cardiff“ ekipos.

„Nenoriu jo keisti, – sakė D.Moyesas. Aišku nenoriu, kad jis kam nors spirtų, tačiau reikalauju jo agresyvumo, kovojimo iki galo. Noriu, kad jis turėtų ugnį širdyje. Jis žaidžia geriau, kai yra kietas ir agresyvus. Žmonės kalbėjo, kad jam kažko trūksta, tačiau dabar tikrai ne. Sugrįžo alkis ir atsidavimas.“

Situacija A grupėje tokia, kad žengti į kitą etapą likus dviem turams gali trys ekipos. „Manchester United“ turi aštuonis taškus, Lėverkuzeno „Bayer“ – septynis, o Donecko „Šachtar“ – penkis.

„Grupė dar labai atvira, tačiau norime užbaigti savo darbą. „Bayer“ ekipa namuose rodo puikų žaidimą, todėl lengva nebus“, – uefa.com sakė D.Moyesas.

Jis negalės verstis puolėjo Robino van Persie ir gynėjo Nemanja Vidičiaus paslaugomis. Žaisti negalės Marouane Fellani (suspenduotas) ir Michaelas Carrickas (Achilo trauma).

Mirtis arba gyvenimas

Painioje grupėje neturi kur trauktis Turino „Juventus“ futbolininkai. Antonio Conte auklėtiniai Italijoje vėl užkopė į pirmąją vietą, tačiau Čempionų lygos B grupėje situacija sunkesnė. Dar nė karto nelaimėjęs „Juventus“ turi laimėti abu likusius mačus ir tikėtis, kad „Real“ įsirašys šešis taškus.

„Turime bet kokia kaina laimėti, jeigu norime čia tęsti kelionę, – prieš dvikovą su „Kobenhavn“ kalbėjo A.Conte. – Bus labai sunku, tačiau esu visiškai atsipalaidavęs. Aš turiu grupę vyrukų, kurie įpratę prie tokių būtinos pergalės mačų, kur reikia daug atsakomybės, jaučiamas spaudimas. Trečiadienį bus vienas iš tokių mačų, bet „Juventus“ žino, kaip su tuo susitvarkyti.“

Svarbiausius klausimus atsakinės ir C grupės komandos. „Paris Saint-Germain“ kelialapio dar neturi, tačiau jai trūksta tik taško ir vargu, ar Pirėjo „Olympiakos“ jį atims. O štai „Benfica“ ekipos situacija – gerokai prastesnė. Ji turi tikėtis graikų, turinčių septynis taškus, nesėkmių ir pati, su keturiais, žaisti puikiai.

„Šios rungtynės nulems visą likusį sezoną, – sakė „Benfica“ vairininkas Jorge Jesusas. – Turime laimėti. Kitu atveju teks galvoti apie gerą pasirodymą Europos lygoje.“

Galimybių neprarado ir „Anderlecht“ komanda. Jai reikia pergalių ir „Olympiakos“ nesėkmių.

Reabilitacija po pažeminimo

B grupėje paskutinio taško dar nepadėjo Madrido „Real“ komanda. Ji šešiais taškais lenkia persekiotojus, todėl Stambule užtektų tik lygiųjų su „Galatasaray“. Rezultatas – labai įmanomas, nors ispanams nepadės traumą patyręs Cristiano Ronaldo. „Real“ pirmąją dvikovą su „Galatasaray“ laimėjo 6:1.

„Tai bus kitokios rungtynės. „Galatasaray“ daug ką pakeitė, kai atvyko treneris Roberto Mancini, – kalbėjo „Real“ treneris Carlo Ancelotti. – Dabar jų ekipa labiau subalansuota, priekyje žaidžia kokybiškai.“

Stambulo ekipa savo šansų dar neprarado. Su keturiais taškais ji gali už nugaros palikti ir „Juventus“, ir „Kobenhavn“ klubus.

„C.Ronaldo nebuvimas – pranašumas mums, tačiau „Real“ turi ir daugiau svarbių žaidėjų, – teigė Turkijos ekipą perėmęs R.Mancini. – Privalome žiūrėti į save. Nesvarbu, ką darys varžovai. Dar galime išeiti iš grupės, todėl turime tai padaryti.“

Situacijos.

A grupė. „Manchester United“ (8 taškai), „Bayer“ (7), „Šachtar“ (5), „Real Sociedad“ (1)

Jeigu „Manchester United“ laimi, o „Šachtar“ pralaimi, Anglijos klubas užsitikrina vietą kitame etape. Pergalės atveju „Bayer“ gali užsitikrinti bilietą. „Real Sociedad“ turi tikėtis laimėti prieš „Šachtar“ ir tikėtis „Manchester United“ pergalės, kad išlaikytų savo trapius šansus. „Šachtar“ komanda išlieka kovoje dėl bilieto, nebent patirs pralaimėjimą, o „Bayer“ ir „Manchester United“ sužais lygiai.

B grupė. Madrido „Real“ (10), „Galatasaray“ (4), „Kobenhavn“ (4), „Juventus“ (3)

„Real“ reikia tik lygiųjų, kad užsitikrintų pirmąją vietą. Jeigu pralaimės, kelialapis atiteks priklausomai nuo kitų mačų. Sutariant, kad „Real“ nepralaimės, „Juventus“ pateks į antrąją vietą, įveikusi „Kobehavn“ ekipą. Iš dviejų mačų italai turi gauti šešis taškus, kad žengtų toliau. Bet jeigu Danijos klubas laimės Turine, „Juventus“ pasitrauks iš kovos dėl bilieto.

C grupė. „Paris Saint-Germain“ (10), „Olympiakos“ (7), „Benfica“ (4), „Anderlecht“ (1)

PSG jau realiai turi pirmąją vietą. Ekipai reikia tik lygiųjų su „Olympiakos“, kurią yra įveikusi 4:1. Pirmajai vietai užtektų ir taško, jeigu „Benfica“ susimautų Anderlechte. Tada „Olympiakos“ atitektų antroji vieta.

„Benfica“ net ir laimėjusi Briuselyje nepakils aukščiau. Tačiau jeigu „Olympiakos“ laimėtų prieš PSG, portugalai išliktų medžioklėje. „Anderlecht“ – praktiškai iškrito. Komandai reikia dviejų pergalių ir kitų palankių rezultatų.

D grupė. „Bayern“ (12), „Manchester City“ (9), CSKA (3), „Viktoria“ (0)

„Bayern“ ir „Manchester City“ jau turi kelialapius. Tad CSKA ir Pieno „Viktoria“ ekipoms teks kovoti Europos lygoje. Jeigu „Bayern“ pasieks geresnį rezultatą už „Manchester City“, užims pirmąją vietą grupėje.

Trečiadienio tvarkaraštis (visi mačai – 21 val. 45 min., išskyrus Rusiją – 19 val.)

A grupė

Lėverkuzeno „Bayer“ - „Manchester United“

Donecko „Šachtar“ - „Real Sociedad“

B grupė

Turino „Juventus“ - „Kobenhavn“

Madrido „Real“ - Stambulo „Galatasasray“

C grupė

„Anderlecht“ - „Benfica“

„Paris Saint-Germain“ - Pirėjo „Olympiakos“

D grupė

Maskvos CSKA – Miuncheno „Bayern“

„Manchester City“ - Pilzeno „Viktoria“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.