C.Ronaldo ir F.Ribery dvikovoje – nauja intriga

Nors Cristiano Ronaldo, Franckas Ribery ir Lionelis Messi dėl traumų nežaidė Čempionų lygos rungtynėse, šių futbolininkų dvikova dėl FIFA Aukso kamuolio toliau tęsėsi stadionų kuluaruose.Madrido „Santiago Bernabeu“ stadione prieš „Real“ mačą su Stambulo „Galatasaray“ sirgaliams buvo išdalinta 45 tūkst. kaukių iš kartono su Cristiano Ronaldo atvaizdu.

Traumuotas C.Ronaldo Čempionų lygos mačą su Stambulo "Galatasaray" stebėjo tribūnose.<br>AP
Traumuotas C.Ronaldo Čempionų lygos mačą su Stambulo "Galatasaray" stebėjo tribūnose.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

Nov 28, 2013, 5:02 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:30 AM

Šia akcija ispanai norėjo palaikyti „Real“ žvaigždę rinkimuose dėl geriausio metų pasaulio futbolininko vardo.

„Džiaugiuosi dėl C.Ronaldo. Bet ta sirgalių meilė, kurią aš jaučiu Miunchene, yra dar stipresnė, – paramą savo konkurentui Madride komentavo „Bayern“ saugas Franckas Ribery, laikomas vienu iš trijų FIFA Aukso kamuolio rinkimų favoritų.

- Mano sirgaliams tikrai nereikia savo meilės įrodinėti tokiais veiksmais. Priešingai – žinau, kad visuomet esu jų širdyse. „Bayern“ sirgaliai mane labai myli ir tą jaučiu kiekvieną dieną“.

Penktadienį baigiasi rinkimai

Šį penktadienį oficialiai baigsis laikas, iki kurio FIFA Aukso kamuolio apklausos dalyviai turi atiduoti savo balsą už tris geriausius, jų nuomone, futbolininkus 2013 metais.

Nors iš pradžių rinkimų organizatoriai skelbė, jog balsavimas vyks iki lapkričio 15-osios, FIFA netikėtai nusprendė šį terminą pratęsti iki lapkričio 29-osios.Lyg tyčia būtent šiuo laikotarpiu per 2014 metų pasaulio čempionato atkrintamąsias kovas C.Ronaldo įmušė net keturis įvarčius į Švedijos rinktinės vartus, padėdamas Portugalijos rinktinei iškovoti kelialapį į Braziliją. Nors iki tol rinkimų favoritu buvo vadinamas F.Ribery, su Miuncheno „Bayern“ šįmet triumfavęs net trijuose turnyruose (Čempionų lygoje, Vokietijos čempionate ir šalies taurės varžybose), pratęsus apklausos laiką akivaizdžiai padidėjo C.Ronaldo šansai. Titulai prieš įvarčius

Madrido „Real“ lyderis 2013-aisiais nelaimėjo jokio titulo, bet įspūdingi jo įvarčiai dabar gali visas prognozes apversti aukštyn kojomis.

Šį sezoną C.Ronaldo iš viso jau pasižymėjo net 66 kartus.

„C.Ronaldo yra fenomenas, numeris vienas, futbolininkas barbaras. FIFA Aukso kamuolys šiais metais privalo grįžti į jo rankas“, – „Marca“ dienraštyje už portugalą agitavo „Real“ garbės prezidentas Alfredo di Stefano, dukart – 1957 ir 1959 metais – pats laimėjęs Aukso kamuolį.

„Be jokios abejonės, yra kitų didžių žaidėjų, bet 2013-aisiais geriausias yra F.Ribery. Franckas yra vienintelis žaidėjas, kuris atitinka visus kriterijus laimėti šį titulą, – savo tautietį palaikė Prancūzijos rinktinės treneris Didier Deschamps'as, kalbėdamasis su „L'Equipe“. – Jo įtaka buvo lemtinga ir rinktinėje, ir „Bayern“ klube. Jeigu Franckas nebus išrinktas, jam tai bus milžiniškas nusivylimas“.

Kaukės neišgąsdino varžovų

C.Ronaldo gerbėjų kaukės Madride daug kam padarė įspūdį, bet neišgąsdino jo varžovų.„Svarbiausia man yra tęstinumas.

Norėdamas laimėti Aukso kamuolį privalėjau patekti į Braziliją su Prancūzijos rinktine, – aiškino F.Ribery, duodamas interviu „Le Monde“ dienraščiui. - Iki šiol nepatyriau jokios nesėkmės. Sėkmingai žaidžiau visus metus ir su rinktine, ir su klubu.

Gavęs geriausiam Europos žaidėjui skirtą prizą, toliau patvirtinau savo formą.Taip, Cristiano įmušė daug įvarčių, tačiau aš taip pat aikštėje padariau viską, ką reikia. Aš visus metus buvau stabilus, o tai, ką mums pavyko laimėti su „Bayern“ yra istorinė sėkmė“.Cristiano muša įvarčius, bet aš taip pat. Jeigu vertinsime visą sezoną, mano rezultatai yra geresni.

Galbūt aš ne kasdien mušu įvarčius, bet nuolat užkuriu ugnį varžovų gynėjams. Per du mačus su Ukraina aš priverčiau net tris varžovų žaidėjus išvyti iš aikštės, o „Stade de France“ aikštėje prisidėjau prie dviejų iš trijų mūsų įvarčių. Tai detalės, į kurias kiti mažiau kreipia dėmesį.

Bet aš nieko nebijau ir pasitikiu rinkėjais. Padariau viską, ką reikia. Dabar lauksime rezultatų“.

Paneigė sąmokslo teoriją

Kas taps šių metų FIFA Aukso kamuolio laureatu, nuspręs trys rinkėjų grupės: FIFA priklausančių 208 valstybių futbolo rinktinių treneriai, 208 nacionalinių ekipų kapitonai ir 208 žurnalistai.

Visi apklausos dalyviai turi išrinkti po tris futbolininkus iš kandidatų sąrašo, kurį paskelbė „France Football“ ir FIFA. Pirmasis paminėtas žaidėjas gaus 5, antrasis – tris, trečiasis – vieną tašką.

„Nusprendėme pratęsti balsavimo terminą tik todėl, kad iki tol nesulaukėme pakankamai anketų. Visuomet kalbėjome, jog reikia surinkti 75 proc. dalyvių balsų, – „L'Equipe“ aiškino FIFA generalinis sekretorius Jerome'as Valcke, atmesdamas visas sąmokslo teorijas apie specialiai kuriamas sąlygas būsimai C.Ronaldo pergalei.

- FIFA Aukso kamuolys turi tinkamai atstovauti viešą nuomonę. Pernai apklausoje dalyvavo per 80 proc. rinkėjų.Mes tikrai neturime ko slėpti. Nėra jokių manipuliacijų ir jokių galimybių pakeisti balsuotojų valią, nes rinkimus tvirtina notaras“. Gruodžio 9-ąją FIFA paskelbs tarpinio finišo rezultatus – tris futbolininkus, surinkusius daugiausia balsų.

2014 m. sausio 13-ąją vyksiančios FIFA Aukso kamuolio teikimo iškilmės iš Ciuricho kongresų rūmų bus tiesiogiai transliuojamos visam pasauliui.

Kartu su metų geriausiu futbolininku pagal tokį patį principą FIFA Aukso kamuolio apklausos dalyviai išrinks ir metų geriausią futbolo trenerį.

Rinkimuose Lietuvai šįmet atstovauja Lietuvos rinktinės treneris Igoris Pankratjevas, nacionalinės ekipos kapitonas Tadas Kijanskas ir „Lietuvos ryto“ žurnalistas Giedrius Janonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.