Lažybų skandale Estijoje – vienas A lygos mačas

Estijos teisėsauga nusprendė pažaboti futbolo lažybas ir sutartas rungtynes šalies čempionate. Tačiau tyrimas pasisuko taip, kad į estų akiratį pateko ir Lietuvos futbolo A lyga. „Associated Press“ praneša, kad vienas A lygos mačas buvo sutartas.

Vienas iš įtariamųjų praeityje žaidė Lietuvoje.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Vienas iš įtariamųjų praeityje žaidė Lietuvoje.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-03 08:59, atnaujinta 2018-02-20 00:41

Estijoje iš viso sulaikyti vienuolika futbolininkų, kurie neteisėtais veiksmais darė įtaką rungtynių baigčiai. Esą iš viso sutartų mačų – septyniolika: trys – Europos lygos, dvylika – Estijos, po vieną – Estijos taurės ir būtent A lygos.

Tiesa, konkretūs sutarti susitikimai neįvardijami.

Estai nustatė, kad neįvardyti klubai sąmoningai įsigijo tuos futbolininkus, kurie turėjo tikslą pakreipti rungtynių eigą taip, kaip reikia.

„Komandos ieškojo būtent taip besielgiančių futbolininkų, kurie padarytų norimą rezultatą“, – pranešama Estijos prokurorų pranešime.

Estai džiaugėsi galiausiai pasiteisinusiu kelerių metų darbu ir pabrėžė, kad jei įtariamųjų kaltė bus įrodyta teisme, jų laukia rimti nemalonumai.

Pranešama, kad iš sutartų rungtynių futbolininkai pasipelnė iš viso 372 tūkstančius litų. Visi sutartų mačų atvejai – nuo 2011 metų liepos iki 2012-ųjų lapkričio.

Tarp įtariamųjų – Lietuvoje žaidęs estų puolėjas Vitalijus Gusevas. 2005 metais jis rungtyniavo „FBK Kaune“ ir Klaipėdos „Atlante“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.