Pilietybės įstatymą keisti panoro ir Italijos rinktinės strategas

Italijoje kova dėl didesnio futbolininkų pasirinkimo pasuko į teismą. Italijos rinktinės strategas antradienį pateikė apeliaciją dėl pilietybės įstatymo pakeitimo, kad imigrantų vaikai galėtų šalies rinktinėms atstovauti nesulaukę aštuoniolikos.

C.Prandelli nori anksčiau ugdyti imigrantų vaikus, kurie užimtų vietas Italijos futbolo rinktinėje.<br>AP nuotr.
C.Prandelli nori anksčiau ugdyti imigrantų vaikus, kurie užimtų vietas Italijos futbolo rinktinėje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Dec 3, 2013, 11:09 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:13 AM

„Šiuo atžvilgiu kitos šalys mus lenkia. Tikiuosi ir viliuosi, kad šie nauji italai turės progą gauti pilietybę“, - sakė C.Prandelli.

Pagal dabar galiojantį įstatymą legalių imigrantų vaikai, gimę Italijoje, gali pateikti prašymą pilietybei gauti tik tada, kai jiems sukanka aštuoniolika metų. O FIFA taisyklėse reikalaujama, kad tik tų šalių piliečiai galėtų vilkėti nacionalinių ekipų marškinėlius.

56 metų Europos vicečempionų strategas atidžiai stebėjo ir tuos futbolininkus, kurie demonstravo puikų žaidimą ir galėjo laisvai gauti vietą jaunimo rinktinėse, tačiau nesulaukė pakvietimų, nes neturėjo Italijos pilietybės.

„Nieko neįvardinsiu, nes jau rytoj visi reikalautų interviu su tais dviem ar trim žaidėjais. Tačiau yra keletas įdomų futbolininkų“, - sakė C.Prandelli.

Italijos rinktinės strategas šiame mūšyje – ne vienas.

Pirmoji Italijos juodaodė, patekusi į valdžią, Cecile Kyenge pilietybės įstatymo pakeitimą laiko savo prioritetu. C.Kyenge džiaugėsi, kad C.Prandelli integravo tokius žaidėjus, kaip Mario Balotelli, kuris gimė Palermo mieste Ganos imigrantų šeimoje, bet buvo auginamas italų, ar Angelo Ogbonna, gimusį Nigerijos imigrantų šeimoje.

Tačiau nei M.Balotelli nei A.Ogbonna neturėjo progos žaisti italų šešiolikmečių ar aštuoniolikmečių rinktinėse.

„Šie vaikai yra piliečiai. Jie gyvena šalyje ir dalyvauja visuomenės gyvenime. Manau, kad mes gautume daug naudos iš šių naujų italų. Jie atneša kitokias kultūras ir patirtis, tačiau jie turi tą pačią dvasią ir pagarbą šaliai, kaip ir mes, - sakė C.Prandelli. - M.Balotelli visu šimtu procentų jaučiasi italu.“

Parlamento komitetai jau studijuoja įvairius variantus, kaip būtų galima pakeisti įstatymą. O tuo pačiu metu C.Prandelli ruošiasi kelionei į Braziliją, kur penktadienį įvyks pasaulio čempionato burtų ceremonija. Treneris nori sunkios grupės.

„Jau tradicija, kad jeigu gauname stiprią grupę, atvykstame pasirengę. Jeigu tai grupė, kurią daugelis vadina lengva, mums būna labai sunku, - sakė C.Prandelli. - Tai matome iš istorijos. Tokie jau tie italai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste