K.Sarsanijos kritika – Lietuvos futbolo sistemai, federacijai ir I.Pankratjevui

Daugybę patirties turinčiam buvusiam agentui, treneriui Konstantinui Sarsanijai Lietuvos futbolo realijos kelia galvos skausmą. Klaipėdos „Atlanto“ ekipai vadovaujantis strategas, šiemet iškovojęs sidabrą, piktinasi, nes negali sudaryti profesionalaus treniruočių tvarkaraščio. K.Sarsanija atvirai prakalbo ir apie įgrisusią situaciją su šalies rinktinėmis.

K.Sarsanija neslepia, kad jį erzina kai kurie Lietuvos futbolo niuansai.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
K.Sarsanija neslepia, kad jį erzina kai kurie Lietuvos futbolo niuansai.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 30, 2013, 3:49 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:01 PM

„Žinoti, tai aš žinau, tačiau dėl Lietuvos futbolo federacijos (LFF) darbuotojų neatsakingumo dar teks sukti galvą, ką prieš čempionato pradžią reikės daryti su žaidėjais“, - dienraščiui „Klaipėda“ sakė K.Sarsanija, paklaustas, ar jau žino, kiek vyks treniruočių stovyklų ir kur jos bus rengiamos.

„Sezono pabaigtuvių vakare Kėdainiuose tvarkaraščio sudarytojas Romas Pikčilingis dievagojosi, kad čempionatą pradėsime kovo 2 dieną. Net perklausiau, ar tikrai kovo 2-ąją. „Taip, taip“, – sakė jis. Dar kartą ši data buvo patvirtinta per LFF Vykdomojo komiteto posėdį. Neseniai sužinojau, kad pirmenybių pradžia nukelta savaite vėliau – dėl kovo 2-ąją vyksiančių kažkokių rungtynių, kuriose neaišku, kas žais“, - kalbėjo K.Sarsanija.

Nejaugi federacijos atstovai nesupranta, kad geri treneriai kruopščiai numato pasirengimo dienas. Man tai šokas, kaip jie planuoja tvarkaraštį. Negana to, kad jo ilgai nėra, po to dar kažką neaiškaus sumąsto. Jei būčiau žinojęs apie pakeistą datą, pasirengimo stovykla prasidėtų ne sausio 4-ąją, o 10-ąją, kaip buvo 2013-ųjų sausį. Šiandien koreguoti laiko negaliu, nes užsakyti bilietai į Turkiją, užsakyti viešbučiai.“

Dėl tokių Lietuvoje įprastų pokyčių „Atlantui“, pasak stratego, teks paploninti piniginę.

Ryšių su garsiais futbolo agentais turintis K.Sarsanija stebėjosi ir Lietuvos rinktinių darbo sistema. „Praėjusiame sezone mes du kartus pralaimėjome Vilniaus „Žalgiriui“. Ir abu sykius nežaidė D.Kazlauskas. Jis buvo iškviestas į jaunimo komandos stovyklą. Pikta yra dėl to, kad saugas buvo pakviestas ne į rinktinės rungtynes, o tik į stovyklą. Kodėl mes turime pralaimėti? Mums trūko dviejų taškų. Ir dar LFF gąsdino, kad jei mes jo neišleisime – mus diskvalifikuos. Kodėl? Kur tai parašyta?“ - sakė K.Sarsanija.

„Turi būti stipresnė A lygos komandų asociacija. Reikia susėsti klubų vadovams ir spręsti bėdą dėl jaunų futbolininkų iškvietimų į rinktinę“, - kalbėjo treneris, sporto direktoriumi dirbęs ir Sankt Peterburgo „Zenit“ klube.

Kalbėdamas apie rinktines 45 metų specialistas stebėjosi ir tuo, kad nuo laikinojo nacionalinės komandos iki vyriausiojo trenerio pareigų parėjęs Igoris Pankratjevas nedemonstruoja noro bendrauti.

„Manau, kai surinksime tą rezervinę komandą, perspektyviausi jaunuoliai bus pas mus, todėl federacija turėtų suprasti, kad su mumis turės normaliai bendradarbiauti. Pavyzdžiui, su treneriu Antanu Vingiliu mes gerai sutarėme, radome abiems pusėms priimtinų sprendimų. Skambino Arminas Narbekovas. Kontaktuojame. O štai su Igoriu Pankratjevu – ryšio nėra. Jis stebėjo „Atlantą“, tačiau nė karto nepriėjo. Aišku, tai jo reikalas. Tačiau nereikia užmiršti, kad pas mus bus daug jaunų žaidėjų, kurie bus kviečiami į rinktines“, - „Klaipėdos“ dienraščiui sakė K.Sarsanija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.