Anglijos lygos favoritų mūšis: J.Mourinho ir M.Pellegrini šūviai

Anglijos čempionato 24-asis turas baigsis intriguojančia „Manchester City“ ir Londono „Chelsea“ futbolininkų dvikova.

"Chelsea" treneris J.Mourinho įsitikinęs, jog "Manchester City" dažnai sulaukia teisėjų malonės.<br>AP nuotr.
"Chelsea" treneris J.Mourinho įsitikinęs, jog "Manchester City" dažnai sulaukia teisėjų malonės.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2014, 4:19 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:29 PM

Prieš pirmadienio vakarą 22 val. Lietuvos laiku prasidėsiančias „Premier“ lygos favoritų rungtynes abiejų komandų treneriai Jose Mourinho ir Manuelis Pellegrini jau spėjo apsišaudyti žodžiais.

Intriga. Prieš šią dvikovą abi komandas „Premier“ lygos turnyro lentelėje skiria tik 3 taškai.

Po 23 mačų surinkę 53 taškus „Manchester City“ futbolininkai užima antrąją, o 50 taškų turintis „Chelsea“ – trečiąją vietą.

Pergalės atveju „Manchester City“ klubas vėl gali tapti „Premier“ lygos lyderiu, nes nuo dabar pirmaujančios Londono „Arsenal“ (55 taškai po 24 mačų) ekipos atsilieka tik 2 taškais.

„Chelsea“ pralaimėjimas būtų skaudesnis, bet jie nuo lyderių jau atsiliktų 6 taškais.

Forma. „Manchester City“ pastarąjį pirmadienį jau buvo užkopęs į pirmąją vietą, kai 5:1 sutriuškino „Tottenham Hotspur“ klubą.

Mančesterio komanda pastaraisiais mėnesiais demonstruoja įspūdingą žaidimą. Anglijos čempionate N.Pellegrini auklėtiniai laimėjo 8 mačus iš eilės, namuose jie jau iškovojo 11 pergalių iš eilės ir 20 mačų nepatyrė pralaimėjimo.

Bet „Chelsea“ taip pat šiuo metu yra neprastos formos. Anglijos čempionate J.Mourinho auklėtiniai vienintelį kartą pralaimėjo dar 2013-ųjų lapkričio 10 dieną, o per pastarąsias 9 rungtynes į savo vartus praleido tik 2 įvarčius.

Svarbiausia, jog „Chelsea“ ypač sėkmingai žaidžia su pagrindiniais savo konkurentais. Per iki šiol sužaistus mačus su „Manchester United“, „Arsenal“, „Tottenham Hotspur“, „Liverpool“ ir „Manchester City“ Londono komanda vidutiniškai pasiėmė po 2 taškus.

J.Mourinho auklėtiniai laimėjo ir pirmąją akistatą su „Manchester City“ – 2:1.

Nuostoliai. „Manchester City“ bus priverstas pirmadienio vakarą žaisti ne tik be Samiro Nasri ir Javi Garcios, bet ir be Sergio Aguero, kuris vėl susižeidė.

„Chelsea“ gretose nebus Fernando Torreso, kurį pakeis Samuelis Eto'o,  įmušęs tris įvarčius į „Manchester United“ vartus per sausio 19 d. vykusią dvikovą.

Pareiškimai. Savomis provokacijomis išgarsėjęs J.Mourinho prieš būsimą mūšį nepraleido progos įkąsti varžovams.

„Jiems labai sekasi. Tiesa tokia, kad dauguma teisėjų sprendimų buvo jų naudai“, – pareiškė „Chelsea“ treneris.

J.Mourinho priminė į „City“ vartus neskirtą 11 m baudinį per mačą su „Liverpool“, neužskaitytus „City“ varžovų įvarčius per jų rungtynes su „Tottenham Hotspur“ ir „Newcastle United“ ir galiausiai „City“ padovanotą 11 m baudinį mače su „Hotspur“.

M.Pellegrini niekada nebuvo linkęs užgaulioti varžovų, bet jis taip pat nepraleido progos pajuokauti. „Nežinau, kaip žais „Chelsea“. Jie turi tik jiems būdingą žaidimo stilių. Galbūt jis nėra toks, kurį aš mėgstu, bet kiekvienas turi teisę žaisti taip, kaip iš jo laukiama“, – teigė „Manchester City“ treneris.

Pirmoji dvikova. 2013 m. spalio 27 d. „Stamford Bridge“ stadione „Chelsea“ laimėjo 2:1, kai jau per pridėtą laiką F.Torresas įmušė pergalingą įvartį po grubios „City“ gynėjo Matija Nastasičiaus ir vartininko Joe Harto klaidos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.