Anglijos futbolo ekipos kapitonė pareiškė, kad yra homoseksuali

Anglijos moterų futbolo

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 10, 2014, 7:40 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:47 AM

Apie sportininkės lytinę orientaciją anksčiau gerai žinojo moterų futbolo žaidėjos, jos draugai ir šeima, tačiau ji dabar yra žinomiausia šalyje futbolininkė, kuri apie tai prabilo viešai.

31-erių C.Stoney pirmadienį BBC sakė, kad neslėpti savo lytinės orientacijos ją paskatino teigiama reakcija į britų šuolių į vandenį olimpinio sportininko Tomo Daley pranešimą, kad jis turi partnerį.

Praėjusį mėnesį karjerą baigęs vokiečių futbolininkas Thomas Hitzlspergeris viešai prisipažino esąs gėjus ir tapo vienu iš vos kelių tai paviešinusių vyrų sportininkų.

Gegužės mėnesį, prieš pat Nacionalinės futbolo lygos atranką, apie savo homoseksualumą JAV žiniasklaidai pranešė amerikiečių futbolo žvaigždė Michaelas Samas.

Komandoje „Arsenal Ladies“ žaidžianti C.Stoney sakė, kad džiaugiasi, galėdama viešai kalbėti apie savo seksualumą, nes ji palaiko „meilės kupinus santykius“.

„Gyvenau mele, – sakė ji. – Aš niekada neslėpiau to tarp futbolininkių, nes ten tai yra priimtina. Bet niekada nekalbėjau apie savo seksualumą išoriniam pasauliui“.

„Jaučiau, kad man tikrai svarbu pasakyti, kad esu homoseksuali žaidėja, nes yra tiek daug kovojančių gėjų ir kartais išgirstame apie žmones, kurie atima sau gyvybes, nes yra homoseksualūs. Taip neturėtų niekada būti“, – kalbėjo ji.

„Kaip galiu tikėtis, kad kiti žmonės kalbės apie save, jeigu nenoriu to daryti pati?: – klausė sportininkė.

Pasal C.Stoney, ji ilgai galvojo prieš priimdama tokį sprendimą, tačiau dabar jai nuo pečių nukrito „didžiulė našta“.

Pusiau profesionalų moterų superlygoje žaidžianti C.Stoney sako, kad homoseksualumas yra geriau suprantamas moterų žaidime, nei vyrų.

Jos teigimu, kai kuriose komandose yra net „galbūt po dvi arba tris“ homoseksualias žaidėjas.

Žiemos olimpinių žaidynių šeimininkei Rusijai atsidūrus dėmesio centre dėl gėjų diskriminacijos, C.Stoney sako, kad 2018 metais nevyktų į vyrų futbolo čempionatą, jeigu ši šalis nepakeistų savo požiūrio.

„Aš nevykčiau į Rusiją arba Katarą žiūrėti Pasaulio čempionato, nes manęs ten nepriimtų“, – sakė ji.

„Manau, neįtikėtina, kad šios šalys gauna teisę organizuoti pasaulio čempionatus ir olimpines žaidynes, nors jos nepriima visų ten norinčių vykti“, – kalbėjo sportininkė.

„(Sočyje) matyt yra besivaržančių olimpinių sportininkų, kurie yra gėjai. Negaliu net įsivaizduoti, kaip baisu jiems turėtų būti ten vykti ir rungtis“, – sakė C.Stoney,

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.