FIFA koridoriuose – mintys apie antausį Katarui

Futbolo pasaulis gali atsispirti auksinių viliotiniui. Apie tai portalui welt.de papasakojo aukštas FIFA pareigūnas. Pasak jo, labai rimtai svarstoma galimybė atimti iš Kataro teisę organizuoti 2022 metų pasaulio futbolo čempionatą. FIFA pareigūnas, kurio vardas nebuvo minimas straipsnyje, teigė, kad paskutinis šių metų FIFA vykdomojo komiteto posėdis taps lemiamu, sprendžiant, ar Katare įvyks futbolo fiesta.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2014, 10:10 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:31 AM

„Taip pakaktų laiko, kad būtų pakeista vieta“, - cituojamas jis.

2010 metais FIFA paskelbė, kad 2022 metų pasaulio futbolo čempionatas vyks Katare. Tai sukėlė daugybę diskusijų ir nepasitenkinimą.

Neseniai buvo paskelbta apie „darbuotojų chartiją“, kuri skirta ginti imigrantus, kurie į Katarą buvo pakviesti statyti pastatų, skirtų pasaulio čempionatui. „The Observer“ sekmadienį paskelbė straipsnį, kuriame tikinama, jog per Kataro pasiruošimą jau mirė 400 darbuotojų, bet pabrėžė, kad šis skaičius – tik dalelė.

Be to, daug dėmesio ir klausimų sulaukė oro sąlygos, nes daugelis futbolininkų nenori žaisti Katare per didžiausius karščius, kuomet ir medikai nerekomenduoja rungtyniauti. FIFA tvirtina, kad vis dar nepriėmė sprendimo, ar čempionatą perkelti į žiemą. Generalinis sekretorius Jerome'as Valcke yra teigęs, kad turnyras tikrai nevyks birželį ir liepą, o FIFA prezidentas Seppas Blatteris – pasikeitimų kalendoriuje šalininkas.

Perkėlimas į žiemą taip pat nėra paprastas veiksmas. Taip būtų sutrikdyta nemažo turnyrų skaičiaus sistema. Be to, 2022 metų žiemą vyks žiemos žaidynės.

„Kol kas nematome jokio sprendimo. Netgi jeigu turnyras nevyktų vasarą. Už mūsų nugarų – siena“, - sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.