Prieš „Barcelona“ pralaimėjęs M.Pellegrini išsiliejo ant teisėjo

Po Čempionų lygos liežuvio už dantų nelaikęs „Manchester City“ strategas Manuelis Pellegrini gali sulaukti UEFA drausmės komiteto bausmės. Strategas iš Čilės po pralaimėjimo 0:2 „Barcelona“ komandai nevaldė emocijų ir ėmė svarstyti, apie mačui vadovavusio teisėjo kompetenciją bei šališkumą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-19 08:48, atnaujinta 2018-02-16 03:48

Nors anksčiau M.Pellegrini Anglijoje laikėsi tvirtai – išlikdavo ramus ir sudėtingais momentais, Čempionų lygos aštuntfinalio pirmoji dvikova jį išvedė iš kantrybės.

„Manchester City“ komandos žaidimas sugriuvo antrajame kėlinyje, kai teisėjas Jonas Erikssonas iš aikštės išvarė Martiną Demichelį. Pastarasis baudos aikštelėje ant žemės griovė Lionelį Messį, kuris realizavo 11 metrų baudinį.

M.Pellegrini nepatiko tai, kaip J.Erikssonas reagavo į šį epizodą, be to, strategui užkliuvo tai, kad arbitras nefiksavo pražangos Sergio Busquetsui, kai šis žaidė prieš Jesusą Navasą.

„Dvikovos pabaigą nulėmė teisėjas, - sakė M.Pellegrini. - Dar prieš mums skirtą baudinį varžovai prasižengė prieš J.Navasą. Bet iš pradžių galėjau matyti, kad teisėjas nebuvo vienodai teisingas abejoms komandoms. Tad jis rungtynes nulėmė skyręs baudinį. Be to, tai nebuvo vienuolikos metrų baudinys.“

„Barcelona“ istorijoje J.Erikssono pavardė yra girdėtą. Po 2012 metų Čempionų lygos ketvirtfinalio su „AC Milan“ (0:0) tuometinis katalonų strategas Josepas Guardiola kritikavo teisėją, kad šis neskyrė keleto vienuolikos metrų baudinių.

Po rungtynių „Etihad“ stadione, kuriame paskutinę minutę įmušė ir Dani Alvesas, M.Pellegrini priėjo prie teisėjo, norėdamas pasakyti, ką mano apie šio gebėjimus teisėjauti.

60 metų futbolo specialistas mano, kad J.Erikssono kvalifikacija buvo nepakankama, kad šis galėtų vadovauti tokioms rungtynėms. Nors J.Erikssono dosjė yra garsių dvikovų: 2012 metų Europos čempionato rungtynės, 2013 metų UEFA supertaurė. Jis taip pat dirbs pasaulio čempionate Brazilijoje.

„Jis visiškai nekontroliavo rungtynių, - sakė M.Pellegrini. - Nebuvo gera idėja teisėją iš Švedijos paskirti vadovauti tokioms svarbioms rungtynėms. Galbūt toks mačas reikalauja daugiau patirties.“

Dėl kritikos teisėjui ir kalbų apie šališkumą M.Pellegrini veikiausiai sulauks sankcijų iš UEFA. Tai turėtų būti arba bauda, arba draudimas vadovauti vienerioms ar daugiau rungtynių nuo atsarginių suolo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.