D.Moyesą „Manchester United“ klube gali pakeisti J.Kloppas

Davido Moyeso išlikimo „Manchester United“ klube garantas – bilietas į Čempionų lygą. Kaip strategas tai pasieks – iškovos reikiamą vietą Anglijoje, ar laimės elitinį turnyrą – nesvarbu. Jeigu sero Alexo Fergusono įpėdiniui nepavyks įvykdyti misijos – jis atsisveikins su „Raudonaisiais velniais“, rašo ibtimes.co.uk.

D.Moyeso situacija vis blogėja.<br>AP nuotr.
D.Moyeso situacija vis blogėja.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2014, 2:34 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:54 PM

„Manchester United“ jau turi ir favoritą užimti tą vietą. Tai – Dortmundo „Borussia“ strategas Jurgenas Kloppas, kuris jau yra įrodęs, kad gali parengti ekipą aukščiausios klasės šou.

„Manchester United“ komandos sirgaliai liūdnai stebi, kaip ekipa tūno A.Fergusono šešėlyje. Pergalėmis nusėti praeities vaiduokliai jau senokai purto klubą, kuris spėjo atsisveikinti su FA ir „Capital One“ taurėmis.

Padėtis „Premier“ lygoje taip pat nėra pati geriausia. Komanda užima šeštąją vietą, kai paskutinį bilietą į Čempionų lygą suteiki ketvirtoji. O ten – 56 taškus turintis „Liverpool“ klubas, stengiantis lipti ant kulnų lyderiams.

Po 27 turų D.Moyeso kariauna turi 45 taškus, tad stratego delnai prakaituoja.

46 metų J.Kloppas pernai su „Borussia“ perskrodė Čempionų lygą, patekdamas į finalą, kur nusileido Miuncheno „Bayern“ klubui. Šis treneris „Manchester United“ klubą gali traukti ne tik dėl puikaus futbolo išmanymo, bet ir polinkio atakuojančiam futbolui.

2010-2011 ir 2011-2012 metų sezonuose J.Kloppas laimėjo Vokietijos čempionatą, nors į nugarą jam nuolat kvėpavo Miunchenio „Bayern“.

Strategas iš Vokietijos praėjusią vasarą buvo siejamas su Londono „Chelsea“ ir „Manchester City“ komandomis, tačiau šios nusamdė Jose Mourinho ir Manuelį Pellegrinį.

Neseniai J.Kloppas patvirtino, kad du klubai iš Anglijos domėjosi juo.

„Buvo anglų klubų, kurie norėjo pasikalbėti. Bet nebuvo priežasties su jais šnekėtis. Tiesiog jie neturėjo galimybės, - sakė J.Kloppas. Esu tikras, kad gali uždirbti daugiau kai kuriuose Anglijos klubuose, ar Kinijoje, Rusijoje. Tačiau tai nėra svarbiausi dalykai.“

Tačiau dėl tokių J.Kloppo pažiūrų anglai nėra sunerimę. Vargu, ar šiemet „Borussia“ klubui pavyks iškovoti trofėjų, o vasarą su komanda atsisveikina Robertas Lewandowskis, išvykstantis į „Bayern“. Pernai tai padarė Mario Goetze.

Tad strategui išvyka į „Manchester United“ leistų per naujo statyti komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.