Čempionų lygos svajos: J.Kloppas – finale, W.Rooney – su titulu

Futbolo gurmanai raiko dar vieną Čempionų lygos pyrago dalį. Šią savaitę tęsiasi pirmosios elitinio turnyro aštuntfinalio kovos, kuriose – daugybė ambicijų ir vilčių išgyventi. „Zenit“ futbolininkai nesiskutę sutiks apie šlovę svajojančius varžovus, o vokiečių specialistas ir vėl planuoja įsiveržti į finalo vakarėlį.

„Manchester United“ klubas Anglijos lygoje stipriai stringa, bet Čempionų lygoje jaučiasi drąsiai.<br>AP nuotr.
„Manchester United“ klubas Anglijos lygoje stipriai stringa, bet Čempionų lygoje jaučiasi drąsiai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-25 15:40, atnaujinta 2018-02-15 22:57

Sekite Čempionų lygos antradienio susitikimų rezultatus.

Kodėl ne?

Praėjusių metų finalininkė Dortmundo „Borussia“ komanda ir šiemet nori sudrebinti Čempionų lygos padangę. Treneris Jurgenas Kloppas viešai nurašė galimybę triumfuoti Vokietijos čempionate, tačiau atvykęs į Rusiją jau matyto Europos klubų turnyro trofėjaus spindesio nepamiršo.

„Šiandieną geriausia komanda pasaulyje – Miuncheno „Bayern“. Deja, bet ji žaidžia „Bundesliga“ čempionate, tad apie jį kalbėti nereikėtų. Bet kodėl mes turėtume nurašyti savo galimybes kituose dvejuose turnyruose?“, - klausė J.Kloppas.

Moksliuku vadinamas 46 metų specialistas turės išvykoje palaužti Sankt Peterburgo „Zenit“ futbolininkus. Šioje dvikovoje favorite laikoma „Borussia“ komanda.

„Mes esame labai stiprūs, kai žaidžiame visa sudėtimi. Ir netgi kai neturime visų žaidėjų, mums lieka nusiteikimas, troškimas. Esame tai įrodę. Tačiau žinome, kad Rusijoje futbolas progresuoja“, - kalbėjo J.Kloppas, dar pernai su komanda patekęs į finalą.

Jis teigė, kad savaitgalį leido pailsėti Robertui Lewandowskiui, bet antradienio rungtynėse pirmasis komandos puolėjas žais. Mattsas Hummelsas taip pat gali rungtyniauti, nors ir jaučia skausmą kulne. Ilkay Gundoganas (stuburas), Nevenas Subotičius (kelis) ir Jakobas Blaszczykowskis (kelis) – žaidėjai, kurie tikrai stebės dvikovą nuo suolo.

Puolėjas alkanas

Anglijoje per šonus vanojamas „Manchester United“ klubas Čempionų lygoje laikosi gerokai tvirčiau. Davidui Moyesui belieka galvoti apie titulą, nes „Premier“ lygoje jo ekipą nuo ketvirtosios vietos – garantuojančios bilietą į elitinį Europos turnyrą – skiria vienuolika taškų.

Čempionų lygos etapą „Manchester United“ įveikė lengvai ir užtikrintai – keturios pergalės ir dvejos lygiosios. O dabar prieš dvikovą su Pirėjo „Olympiakos“ D.Moyesas varžovus gąsdina savo puolėjų duetu.

„Pirmoji vieta grupėje mus pakylėjo, bet žinome, kad dabar bus sunku. Mes turime progą laimėti turnyrą, tačiau dar reikia nusigauti iki finalo, - kalbėjo 50 metų Alexo Fergusono įpėdinis. - Wayne'as Rooney ir Robinas Van Persie yra puikios formos, muša įvarčius svarbiose rungtynėse.“

Neseniai dar penkeriems metams „Manchester United“ klube nusprendęs pasilikti W.Rooney savo alkio neslepia. 28 metų universalus puolėjas su šia komanda laimėjo vieną iš trijų pasiektų Čempionų lygos finalų. Dabar W.Rooney mano, kad dvikova su Graikijos čempionais taps keliu dar vieno trofėjaus link.

„Visada nori laimėti šį turnyrą. Vieno triumfo niekada nebus gana. Ypač „Manchester United“ klubui, - sakė W.Rooney. - Turime progą laimėti ir tikiuosi, kad taip bus. Žaidėjai prisiima atsakomybę dėl situacijos Anglijoje, bet mes norime ir kitąmet žaisti Čempionų lygoje. Tai svarbu visiems.“

Žais nesiskutę

„Borussia“ - labai stipri komanda. Ji pernai žaidė finale, o tai pasako daug. Jie kovoje dėl antrosios vietos vienoje iš stipriausių Europos lygų“, - apie varžovus kalbėjo „Zenit“ treneris Luciano Spalletti. Tačiau 54 metų italas apie pasidavimą net nekalba.

„Zenit“ valdyboje dirba labai ambicingi žmonės. Mes mėginame pasiekti jų nustatytus tikslus, - kalbėjo L.Spaletti. - Mes sunkiai dirbame, kad tobulėtume, augtume. Už mūsų – didelis miestas ir gausybė sirgalių. Turime retą progą ne tik atversti naują klubo istorijos puslapį, bet ir jį paversti viršeliu.“

Antrą kartą istorijoje į Čempionų lygos aštuntfinalį patekęs „Zenit“ klubas pastaruoju metu kovoje tik draugiškose rungtynėse, nes nevyksta Rusijos čempionatas. Tačiau futbolininkai iš tiesų pluša aktyviai, kad pranoktų 2011-2012 metų rezultatą.

„Mes dirbame taip sunkiai ir taip ilgai, kad net neturime laiko nusiskusti“, - sakė Anatolijus Tymoščiukas. Jis žino, ką reiškia įveikti „Borussia“, nes pernai buvo „Bayern“ narys.

„Per dieną turime dvi treniruočių sesijas. Esame gerai pasirengę. Treniruočių procesai puikiai suorganizuoti, tad komanda dirbo aukščiausiu lygiu. Mes pasirengę dvikovai“, - sakė A.Tymoščiukas.

Nekantrauja pradėti

Pralaimėjęs visus keturis iki šiol vykusius tarpusavio susitikimus „Olympiakos“ klubas žada pakreipti istorijos vagą.

„Kaina didelė ir mes neketiname nieko atiduoti, - sakė Graikijos klubo strategas Michelis. - Patirtis įsiskaičiuoja, tačiau mes galime tai kompensuoti. Aistra, kurią rodome, turėtų mums pasitarnauti rungtynėse su „Manchester United“. Pridarysime jiems problemų ir atiduosime visas jėgas, kad iškovotume pergalę.“

50 metų specialisto iš Ispanijos komanda Graikijos Superlygoje jaučiasi užtikrintai. „Olympiakos“ 23 taškais lenkia varžovus ir yra viršūnėje, o per 25 mačus praleido tik devynis įvarčius.

„Daug dirbome ir esame pasirengę. Žaidėjai yra ypatingai motyvuoti. Apie varžovus daug kalbėti nereikia. Tai aukščiausios klasės komanda. Jie negali čia klysti dėl situacijos Anglijoje. Bet ir mes negalime atiduoti mažiau nei šimtą procentų jėgų. Nekantrauju, kada prasidės šis mačas“, - sakė Michelis.

Čempionų lygos pirmųjų aštuntfinalio rungtynių tvarkaraštis

Antradienis

19 val. Sankt Peterburgo „Zenit“ - Dortmundo „Borussia“

21 val. 45 min. Pirėjo „Olympiakos“ - „Manchester United“

Trečiadienis

21 val. 45 min. Stambulo „Galatasaray“ - Londono „Chelsea“

21 val. 45 min. Gelzenkircheno „Schalke“ - Madrido „Real“

Sužaisti aštuntfinalio pirmieji mačai

„Manchester City” - „Barcelona” 0:2

„AC Milan“ - Madrido „Atletico“ 0:1

„Paris Saint-Germain“ - Lėverkuzeno „Bayer“ 4:0

Londono „Arsenal“ - Miuncheno „Bayern“ 0:2

Tekstas parengtas pagal „Associated Press“, guardian.co.uk, bbc.co.uk ir UEFA informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.