A.Skarbalius: „LFF sėdi smėlio dėžėje ir žaidžia su žaislais“

Į rinktinės trenerio postą kandidatavęs Aurelijus Skarbalius iš Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Juliaus Kvedaro išgirdo tiktai vieną klausimą. Ne apie futbolą, o apie pinigus.

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Feb 26, 2014, 10:00 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:29 PM

Jei tai buvo pokalbis dėl darbo, jis buvo pats keisčiausias, kokiame A.Skarbaliui yra tekę dalyvauti, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. 

Danijoje didžiąją karjeros dalį praleidęs 40-metis treneris šią žiemą pretendavo į Lietuvos futbolo rinktinės trenerio postą, bet LFF pasirinko pratęsti sutartį su Igoriu Pankratjevu.

A.Skarbalius Lietuvoje buvo susitikęs akis į akį su LFF prezidentu J.Kvedaru ir liko nustebęs.

Domino tik kaina

„Pokalbio pradžioje J.Kvedaras trumpai papasakojo apie futbolo situaciją Lietuvoje.

Aš kelis kartus paklausiau, ar nevertėtų man papasakoti, kaip rengiu komandą, kokį žaidimo stilių taikau, kokių turiu idėjų. Tačiau jam to nereikėjo.

Rūpėjo tik tai, kiek aš kainuočiau. Tai mane stebino, bet tai jų pasirinkimas, – pokalbio su LFF vadovu detales „Lietuvos rytui“ pasakojo A.Skarbalius. – LFF vykdomasis komitetas turėjo teisę spręsti, ir jie pasirinko I.Pankratjevą.

Igoris yra geras treneris ir, manau, federacija pasirinko gerai.

Tik nesupratau, kodėl aš važiavau į Lietuvą pasiklausyti prezidento, kuris galiausiai pasakė, kad neturi galios renkantis trenerį, nes balsuoja vykdomojo komiteto nariai. Jie balsavo neišgirdę ir nepamatę, kaip aš dirbu.“

Norėjo pasidalinti žiniomis

Buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas didžiąją karjeros dalį praleido atstovaudamas Danijos klubui „Brondby“, kuriame žaidė net 10 metų ir penkis kartus tapo Danijos čempionu.

Baigęs žaidėjo karjerą jis treniravo „Herfolge“, „Koge“, „Brondby“ klubus, o nuo vasario tapo kitos Danijos komandos „Viborg“ treneriu.

Prieš pasirašydamas sutartį su Viborgo klubu A.Skarbalius neslėpė noro išbandyti save Lietuvos rinktinės trenerio pareigose.

„J.Kvedaras užsiminė, kad esu atitrūkęs nuo Lietuvos. Tada aš atsakiau, kad galbūt esu ne atitrūkęs, o ištrūkęs, – sakė A.Skarbalius. – Man atrodo, kad jie toliau sėdi savo smėlio dėžėje ir žaidžia su savo žaislais.

Man pavyko ištrūkti ir gauti galimybę dirbti naudojantis šiuolaikinėmis technologijomis. Tikėjausi tas žinias perteikti Lietuvai. Tačiau, matyt, to niekam nereikia.

Tai yra jų pasirinkimas, ir aš nepykstu. Tik nesuprantu, kam reikėjo su manimi kalbėtis?

Prezidentas paklausė vienintelio dalyko – kiek pinigų reikėtų man ir mano komandai. Aš atsakiau, kad tiek pat, kiek gaudavo anksčiau buvęs treneris.

Man nereikia čia ir dabar uždirbti. Nesakau, kad dirbčiau už dyką, bet turėjau didelį norą duoti ką nors nauja Lietuvos futbolui. Daug kalbama, jog mes nesugebame kurti, ir aš maniau, kad galėčiau padėti.“

Laukia naujas atrankos ciklas

LFF vykdomasis komitetas, kurio nariai yra J.Kvedaras, Stasys Stankus, Romualdas Lavrinavičius, Romanas Levinskas, Romualdas Jonaitis, Romas Kukis, Sigitas Jukna, Leonas Dunauskas, Sergejus Sliva, Vidmantas Butkevičius, Anatolijus Stacenka, Gintautas Žemaitis ir Artūras Krukis, gruodį pasirinko I.Pankratjevą.

Buvęs Lietuvos rinktinės saugas dirbo Csabos Laszlo asistentu 2014 metų pasaulio čempionato atrankos etape, kol spalį po serijos blankių rungtynių treneris iš Vengrijos buvo atleistas.

Vadovaujant I.Pankratjevui lietuviai baigė atrankos varžybas, 2:0 Vilniuje įveikę Latviją ir 0:1 Kaune nusileidę Bosnijai ir Hercegovinai.

49 metų I.Pankratjevas ves Lietuvos futbolininkus per 2016 metų Europos čempionato atrankos varžybas, kuriose laukia E grupės kovos su Anglija, Šveicarija, Slovėnija, Estija ir San Marinu.

A.Skarbalius liks Danijoje, kur šį mėnesį sudarė sutartį su „Viborg“ iki 2015 metų pabaigos.

Viborgo klubas, kuris žiemą pasikvietė ir Lietuvos rinktinės vartininką Emilijų Zubą, šiuo metu Danijos superlygoje užima 10-ąją vietą tarp 12 komandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.