Prieš mūšį D.Drogba neslepia meilės „Chelsea“ klubui

Didier Drogba, kaip pats mėgsta sakyti, yra svajotojas. Žmogus, kuris tiki likimu. Būdamas vaikas jis stebėjo, kaip Diego Maradona į viršų kėlė pasaulio čempionato trofėjų ir svajojo tą patį padaryti pats, rašo BBC.

D.Drogba teigė, kad nors ir myli „Chelsea“ klubą, prieš jį kovos iš visų jėgų.<br>AP archyvo nuotr.
D.Drogba teigė, kad nors ir myli „Chelsea“ klubą, prieš jį kovos iš visų jėgų.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-26 11:37, atnaujinta 2018-02-15 22:20

Kai jam buvo šešiolika, jis namuose Abidžane stebėjo, kaip Amsterdamo „Ajax“ laimėjo Čempionų lygą. Vaikinas leido sau įsivaizduoti, koks gi jausmas, laikant šią taurę.

Per visą karjerą likimo jausmas jį nešė iš Dramblio Kaulo Kranto į Stambulą, paliesdamas Marselį ir aštuoneriems metams nutūpęs Londone. Būtent su „Chelsea“ klubu jis ir išgyveno tą neįtikėtiną vakarą Miunchene, kai tapo Čempionų lygos nugalėtoju.

„Ar „Chelsea“ geresnė už Stambulo „Galatasaray“? Žinoma. Jie dešimt kartų geresnį“, - BBC apžvalgininkui Benui Smithui pripažįsta dabar 35-erių „Galatasaray“ puolėjas.

Trečiadienį Čempionų lygoje jis ruošiasi susitikimui su buvusia komanda, kurią mėgins įveikti aštuntfinalyje.

„Jeigu žaidžiu, tai tik dėl pergalės, - sakė D.Drogba. - Bus labai sunku, tačiau ir Turino „Juventus“ buvo geresnis už mus. Aikštėje gali nutikti bet kas. Jeigu yra nors vienas procentas, kad laimėsime, aš tuo tikėsiu.“

B.Smithas ir futbolininkas susitiko skaidrią popietę, Stambulo pakraštyje. D.Drogba žurnalistą sutiko su šilta šypsena ir tokiu rankos paspaudimu, kokio ir gali tikėtis iš centro puolėjo.

„Bus sunku, - paklaustas, ar suvaldys emocijas žaisdamas prieš buvusį klubą, sakė D.Drogba. - Juk nepasilieki aštuoneriems metams vietoje, kurios nemėgsti. Ypač futbole, nes tai – labai emocionalu. Aš myliu „Chelsea“, tačiau dabar žaidžiu „Galatasaray“ klube ir atiduosiu save visą.“

Futbolininkas išsaugojo tokią pat aistrą žaidimui ir praėjus porai metų po vieno garsiausių įvarčių „Chelsea“ istorijoje, kai klubas iškovojo pirmąjį Čempionų lygos trofėjų.

D.Drogba prisiminimų galerija iš „Stamford Bridge“ - blizganti. Per 342 mačus įmušti 157 įvarčiai, laimėti trys „Premier“ lygos trofėjai, keturios FA taurės, dvi Lygos taurės ir laimėta vienuolikos metrų baudinių serija prieš Miuncheno „Bayern“. Čempionų lygos finale įmuštas įvartis – paskutinis puolėjo smūgis, vilkint „Chelsea“ marškinėlius.

„Kai klube esi laimingas, nori jame likti amžiams, - sakė D.Drogba, prie „Chelsea“ prisijungęs 2004 metų liepą, kai už 24 milijonus svarų sterlingų atvyko iš Marselio „Olympique“. - Tačiau kartais negali daryti visko, ko nori. Didžiuojuosi tuo, ką pasiekiau.“

Ir taip prasidėjo nauja meilė Turkijoje. Jis stovi Mėlynosios mečetės ir Sofijos soboro šešėliuose, bet jo vardas čia ypatingai liaupsinamas. Jo sutartis baigs galioti vasarą, tačiau prieš priimdamas bet kokį sprendimą, D.Drogba suteiks progą Turkijos gigantams jį pasilikti.

„Bet kokį pasiūlymą nagrinėsiu vasarą, - sako žaidėjas. - Bet pirmiau žiūrėsiu į „Galatasaray“, nes jie man suteikė šansą ir vėl žaisti aukščiausiame lygyje. Tad pažiūrėsiu, ką jie pateiks. Noriu laimėti. Ne tik žaisti, bet rungtyniauti dėl pergalių. Žinau, kad tai blogas įprotis.“

D.Drogba iš „Chelsea“ nesulaukė jokių pasiūlymų, bet ar žaidėjas kada nors paneigs rankų sukirtimo su Jose Mourinho galimybę? „Prancūzijoje sakoma: „Yra labai daug jeigu. Roma per dieną pastatyta nebuvo. Tai tik jeigu ir jeigu jeigu. Dar nepriėjome to žingsnio.“

Pokalbis vyko apšviestame kambaryje, per kurį matosi pirmosios komandos treniruočių aikštė „Galatasaray“ bazėje. Įėjimus į kompleksą saugo ginkluoti apsauginiai, o žengiant pro didžiulius vartus į akis šoka įspūdingo dydžio paveikslas, kuriame klubo futbolininkai džiaugiasi pergale prieš Londono „Arsenal“, kurią po vienuolikos metrų baudinių pasiekė 2000-ųjų UEFA taurės finale.

Jau per pirmąjį sezoną D.Drogba padėjo „Galatasaray“ klubui iškovoti trofėjų bei pastūmėjo ekipą iki Čempionų lygos atkrintamojo etapo, kur turkai atsilaužė dantis į Madrido „Real“.

Šį sezoną sėkmingas reidas tęsiasi. Roberto Mancini treniruojama komanda grupių etape išplėšė nuostabią pergalę prieš Turino „Juventus“ ir užėmė antrąją vietą, gaudama kelialapį į aštuntfinalį.

Šįkart likimas D.Drogba suvedė su „Chelsea“.

Juodas italų superautomobilis ramiai laukia šeimininko prie pastato, kur žaidėjai valgo ir atsipalaiduoja. Netrukus čia pasirodo R.Mancini. Jis neužsibuvo ir tik lūpų kampučiu nusišypsojo, kai pamatė britų žurnalistus.

D.Drogba italą vadina nuostabiu treneriu, pabrėždamas, kad Turkijos klube jaučiasi lyg namuose. Jis čia visada mylimas, visada geidžiamas.

Paprašytas palyginti buvusį „Manchester City“ specialistą R.Mancinį ir J.Mourinho futbolininkas pareiškė: „Jie skirtingi. Tai dvi visiškai kitokios asmenybės, tačiau tokio paties mentaliteto. Abu nori laimėti, abiems reikia trofėjų. Jie – nugalėtojai.“

D.Drogba išliko artimas su J.Mourinho. Po Čempionų lygos aštuntfinalio burtų traukimo ceremonijos jiedu apsikeitė trumposiomis žinutėmis, tačiau dabar telefonai tyli.

„Jis yra visiškai susitelkęs į vieną“, - šypsodamasis sakė D.Drogba. Kaip žaidėjas apibūdintų savo santykius su J.Mourinho?

„Labai paprastai. Mes labai gerbiame vienas kitą. Kai tu žinai, kad tai tau svarbus žmogus, kuris į tave žiūri, kaip į draugą, užmiršti, jog jis – Ypatingasis, o pats esi puolėjas. Tai draugystė. Tokie momentai yra ypatingi, nes jie svarbūs ir brangūs. Juk jis man padėjo priimti sprendimą žaisti „Chelsea“ klube, - pasakojo D.Drogba. - Jis visada su manimi būdavo sąžiningas. Kai nusipelnydavau žaisti – žaisdavau, kai ne – nežaisdavau. Todėl jį taip ir gerbiu.“

Kai B.Smithas paklausė, ar D.Drogba svarstė apie savo ateitį, kai „Chelsea“ klubą 2007-aisiais paliko J.Mourinho, futbolininkas neslėpė.

„Taip. Kai esi jaunas ir emocionalus, reaguoji žaibiškai, o vėliau supranti, kad pasielgei neteisingai. Galbūt su tuo šiandieną tvarkyčiausi kitaip, tačiau mane paveikė, nes išvyko žmogus, tikėjęs manimi. Tai normalu“, - sakė puolėjas.

Tai – gerokai labiau subrendęs D.Drogba. Jis apmąsto žodžius, yra ramus, žavingas.

„Aš vis dar noriu laimėti. Vis dar noriu triumfuoti Čempionų lygoje, daugiau trofėjų. Skirtumas tas, kad dabar turiu daugiau patirties, labiau kontroliuoju tai, ką darau aikštėje. Tad labiau valdau ir emocijas“, - apie pokyčius pasakojo futbolininkas.

Ar jis gailisi dėl savo išsišokimų? „Toks jau esu. Yra tik keli dalykai, kurių gailiuosi. Vienas – reakcija po mačo su „Barcelona“ (D.Drogba užsipuolė teisėją). Kai pamačiau, kaip ta istorija keliauja po pasaulį, supratau, kad pasielgiau negerai. Tačiau toks jau esu. Aš galiu suprasti, kodėl esu toks emocionalus“, - sakė D.Drogba.

„Turk Telekom“ arenoje trečiadienį emocijų tikrai netrūks. Čia „Galatasaray“ gyvena jau trejus metus, kol ūžesį garsiajame „Ali Semi Yen“ stadione kelia statybininkai ir kranai.

Naujajame stadione – naujasis „Galatasaray“, kurį į priekį veda R.Mancini, D.Drogba, Wesley Sneijderį ir brazilų saugas Felipe Melo.

Tačiau nors komanda ir persikėlė į kitą areną, įtempta atmosfera keliavo paskui. Trečiadienį „Chelsea“ stos prieš turkų kuriamą pragarą, kurį žaidėjai ir pajus, ir išgirs, ir užuos.

O sirgalių įžiebtų fakelų dūmuose D.Drogba tikėsis, kad jo svajonė dar kartą išsipildys.

Trečiadienis

21 val. 45 min. Stambulo „Galatasaray“ - Londono „Chelsea“

21 val. 45 min. Gelzenkircheno „Schalke“ - Madrido „Real“

Sužaisti aštuntfinalio pirmieji mačai

Sankt Peterburgo „Zenit“ – Dortmundo „Borussia“ 2:4

Pirėjo „Olympiakos“ – „Manchester United“ 2:0

„Manchester City” - „Barcelona” 0:2

„AC Milan“ - Madrido „Atletico“ 0:1

„Paris Saint-Germain“ - Lėverkuzeno „Bayer“ 4:0

Londono „Arsenal“ - Miuncheno „Bayern“ 0:2

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.