F.Beckenbauerio kritika: „Bayern“ negali virsti „Barcelona“

Miuncheno „Bayern“ futbolininkai jau pateko į Čempionų lygos ketvirtfinalį ir neatsitiktinai vadinami pagrindiniais favoritais antrus metus iš eilės laimėti prestižiškiausią Senojo žemyno klubų trofėjų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2014, 7:18 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:54 AM

Bet katalono Josepo Guardiola šį sezoną treniruojamos Vokietijos komandos žaidimas patinka toli gražu ne visiems.

Po atsakomųjų Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynių su Londono „Arsenal“ (1:1) „Bayern“ demonstruojamą stilių sukritikavo legendinis Vokietijos futbolininkas ir Miuncheno klubo garbės prezidentas Franzas Beckenbaueris.

„Galų gale jeigu mes ir toliau tęsime taip kaip dabar, tapsime kaip „Barcelona“. Ir daugiau niekas nenorės matyti mūsų žaidimo, nes mūsų futbolininkai perdavinės kamuolį vienas kitam iki pat varžovų vartų linijos“, – kalbėjo Kaizeris Franzas, duodamas interviu „Sky Sports“ televizijos kanalui.

„Bayern“ garbės prezidentas ypač pasipiktino J.Guardiola reakcija, kai šis per mačą su „Arsenal“ viešai užsipuolė Bastianą Schweinsteigerį, kuris nusprendė smūguoti į varžovų vartus iš 25 metrų atstumo.

„Jeigu aš tik turėdavau galimybę smūgiuoti į vartus iš toli, ypač tuomet, kai varžovų gynyba buvo kompaktiška ir uždara, visuomet tai darydavau. Tai efektyviausias būdas įmušti įvartį, – neabejojo F.Beckenbaueris. – Aš visuomet suteikčiau savo žaidėjams šimtaprocentinę laisvę smūgiuoti“.

Vargu, ar Bayern“ garbės prezidento pastabos patiko J.Guardiolai, bet treneris iš Katalonijos visus savo kritikus gali užčiaupti savo komandos rezultatais.

Šį sezoną „Bayern“ yra vienintelė komanda, kuri iki šiol dar nepralaimėjo nė vienerių rungtynių tarp penkių stipriausių Europos lygų klubų: Vokietijos čempionate Miuncheno klubas laimėjo 22 mačus ir 2 kartus sužaidė lygiosiomis.

Bundeslygoje „Bayern“ futbolininkai atlieka net 88,7 proc. tikslių perdavimų ir pagal šį rodiklį taip pat ryškiai pirmauja tarp visų geriausių Vokietijos, Anglijos, Ispanijos, Italijos ir Prancūzijos klubų.

Bundeslygoje „Bayern“ per rungtynes vidutiniškai muša po 3 įvarčius – tai taip pat geriausias rezultatas iš visų penkių stipriausių žemyno lygų klubų.

Galiausiai ir B.Schweinsteigeris įmušė įvartį į „Arsenal“ vartus iš 6 metrų atstumo...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.