Ar J.Mourinho sparnus aplaužęs R.Mancini išspirs „Chelsea“?

Psichologiniai žaidimai, nenurimusios aistros ir sugrįžtantis dievaitis, aštrius smūgius naudosiantis prieš mylimą komandą. Čempionų lygos kelialapių į ketvirtfinalį dalybos tęsiasi ir žada daugybę intrigos, kai antradienį elitinės lygos aštuntfinalio atsakomosiose rungtynėse į aikštę žengs Londono „Chelsea“ ir Stambulo „Galatasaray“ klubai.

J.Mourinho (kairėje) ir R.Mancini prieš rungtynes kovoja žodžių žaidimuose.<br>AP archyvo nuotr.
J.Mourinho (kairėje) ir R.Mancini prieš rungtynes kovoja žodžių žaidimuose.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 17, 2014, 11:16 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:01 AM

Rungtynės - antradienį 21 val. 45 min.

Klimatas - skirtingas

Būtent dvikova „Stamford Bridge“ tvirtovėje sukaustys visų futbolo gurmanų dėmesį. Tuo pat metu „Santiago Bernabeu“ stadione varžysis Madrido „Real“ ir „Schalke“ ekipos, bet šioje poroje santykiai jau išsiaiškinti. Vokietijoje „Real“ laimėjo 6:1 ir labai mažai tikėtina, kad Ispanijos gigantai staiga nustos žaisti futbolą, suteikdami progą varžovams.

O štai iš Stambulo favoritų strategas Jose Mourinho išvyko piktas. Rungtynės baigėsi 1:1.

„Tikėjimas – pusė darbo“, - sako turkų liaudies išmintis. Roberto Mancini tai padėjo per pirmąsias rungtynes, kai „Chelsea“ puolėjas Fernando Torresas dar devintąją minutę įmušė įvartį. Bet gausybės sirgalių palaikoma „Galatasaray“ ekipa išliko kantri, vykdė planą ir antrajame kėlinyje (65 min.) džiaugėsi Aurelieno Chedjou įvarčiu.

„Žaisti čia labai sudėtinga. Rezultatas nėra nuostabus, tačiau „Stamford Bridge“ stadionas mums pridės 10 proc. jėgos, kaip šiandien namų aikštė pridėjo „Galatasaray“, - po dvikovos kalbėjo J.Mourinho.

Kirčiai – žodžiais

Nors po rungtynių tiek J.Mourinho, tiek R.Mancini kalbėjo formaliai, šių anksčiau Anglijoje kovojusių strategų retorika puošia portalų antraštes. Dar pernai iš „Manchester City“ išmestas R.Mancini žodžių dvikovą su psichologinių karų meistru pradėjo dar praėjusiame ture.

Tuomet 49-erių italas pareiškė, kad J.Mourinho Čempionų lygą laimėjo su jo parengta ekipa. Jis kalbėjo apie 2010-uosius, kai iš R.Mancini Milano „Inter“ vairą perėmęs portugalas laimėjo elitinį titulą.

„Jis dirbo su keturiais ar penkiais žaidėjais. Tad man reikėjo suklijuoti visą ekipą“, - tuomet atrėžė J.Mourinho.

Artėjantis mūšis taip pat nebuvo tylus. Šįkart vėl pirmasis rėžė R.Mancini. „Stambule mes pasakėme vienas kitam „labas“, bet tikrai nesame draugai, - „La Repubblica“ sakė italas. - Nemanau, kad J.Mourinho nori draugų. Bet gal jis toks žmogus.“

Buvo išvarytas

Per savaitgalį J.Mourinho taktikos protų kovai parengti nespėjo. Veikiau neturėjo tam laiko - „Chelsea“ Anglijos čempionate 0:1 pralaimėjo „Aston Villa“ futbolininkams ir prarado labai svarbius taškus.

Per rungtynes teisėjas Chrisas Foy išvarė du „Chelsea“ žaidėjus. 68 minutę antrąją geltoną kortelę gavo Willianas, o per ketvirtąją pridėjo laiko minutę raudoną prieš save išvydo Ramiresas.

Bet daugiausia aistrų sukėlė jo sprendimas į tribūnas išvaryti J.Mourinho. Ch.Foy per paskutinius aštuonis mačus, kuriuose žaidė „Chelsea“, šios ekipos žaidėjams parodė šešias raudonas korteles.

„Noriu žinoti, kodėl jis mane išvarė, nes šalia manęs buvo dar dešimt žmonių iš abiejų ekipų, kurie elgėsi taip pat. Kodėl buvau išvarytas tik aš? Aš dukart mėginau pasikalbėti su teisėju – ir aikštėje, ir persirengimo kambaryje, bet jis atsisakė, - apmaudą liejo J.Mourinho. - Be to, niekas nerėkė. Visi buvo ramūs. Ir čia mes kalbame ne apie vieną klaidą, o apie visą mačą.“

Sugrįžta pažeminti

„Chelsea“ sirgaliai laukia sugrįžtančio Didier Drogba, nors mieliau jį stebėtų tribūnoje, o ne aikštėje. Per 2004-2012 metus 36 metų Dramblio Kaulo Kranto puolėjas sužaidė 341 mačą ir įmušė 157 įvarčius. Stambule D.Drogba gal ir nežiba, kaip aukso laikais, bet ne kartą parodė, kad parako statinėje – apstu.

„Tikiu, kad manęs laukia šiltas sutikimas. Mano ir „Chelsea“ sirgalių ryšys – ypatingas. Bus labai šaunu juos ir vėl pamatyti, - kalbėjo D.Drogba. - O jeigu išliksime susikaupę, būsime pasirengę fizinei kovai, galėsime pridaryti labai rimtų nemalonumų.“

D.Drogba gali ir vėl nulemti „Chelsea“ likimą Čempionų lygoje. Būtent 2012-ųjų finalo 11 m baudinių serijoje jo smūgis tapo triumfo simboliu, kai anglų klubas įveikė Miuncheno „Bayern“.

„Tai klubas, kur patyriau viską. Čia žaidžiau aukščiausiame lygyje, svarbiausias rungtynes. Tai leido man priartėti prie geriausio pasaulio žaidėjo ribos“, - sakė D.Drogba, pabrėžęs, kad šilti jausmai „Chelsea“ klubui nesulaikys jo nuo noro mušti įvarčius.

Šansai - „Chelsea“ klubui

Tačiau rungtynių favorite išlieka „Chelsea“ komanda. Apie tai kalba ne tik dauguma futbolo specialistų ir sirgalių, bet ir R.Mancini.

„Jie turi 80 proc. tikimybę žengti toliau“, - sakė „Galatasaray“ strategas. Pasak futbolo specialistų, jo komandai svarbiausia žaisti kantriai.

Be to, „Galatasaray“ klubą turėtų kaustyti mažesnis jaudulys. Penktadienį komanda apšilo prieš Čempionų lygą lygiosiomis 0:0 su „Karabukspor“ komanda ir užima antrąją Turkijos pirmenybių vietą, atsilikdama penkiais taškais nuo lyderės „Fenerbahce“ ekipos.

O štai J.Mourinho komanda patiria didesnį spaudimą. Juk „Chelsea“ aistruoliai ne tik nori matyti ekipą Čempionų lygos finale, bet ir trokšta Anglijos „Premier“ lygos trofėjaus. „Chelsea“ kol kas žengia tikslo link – po 30-ojo turo yra pirma. „Mėlynieji“ keturiais taškais lenkia „Liverpool“ ir Londono „Arsenal“ klubus, sužaidusius vienu maču mažiau.

Tekstas parašytas remiantis guardian.co.uk, telegraph.co.uk, uefa.com, „Associated Press“, espn.fc.com informacija.

Trečiadienio Čempionų lygos dvikovos (21 val. 45 min.)

Dortmundo „Borussia“ - Sankt Peterburgo „Zenit“ (pirmųjų rungtynių rezultatas – 4:2)

„Manchester United“ - Pirėjo „Olympiakos“ (pirmųjų rungtynių rezultatas – 0:2)

Čempionų lygos ketvirtfinalio komandos

„Barcelona“

Madrido „Atletico“

„Paris Saint-Germain“

Miuncheno „Bayern“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.