Čempionų lygoje – „Manchester United“ atsisveikinimo diena?

Čempionų lygos aštuntfinalio etapas priėjo pabaigą. Trečiadienį bus atiduoti du paskutiniai bilietai į ketvirtfinalį. Kol Dortmundo „Borussia“ jaučiasi užtikrintai, nes Sankt Peterburge „Zenit“ ekipą įveikė 4:2, Anglijoje žadamas tikras karštis.

„Manchester United“ sieks panaikinti deficitą ir patekti į ketvirtfinalį.<br>AP nuotr.
„Manchester United“ sieks panaikinti deficitą ir patekti į ketvirtfinalį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-19 16:21, atnaujinta 2018-02-15 07:07

„Old Trafford“ tvirtovėje „Manchester United“ pasitiks savo likimą, kai aikštėje vėl susidurs su Pirėjo „Olympiakos“ futbolininkais. Graikai namuose šventė pergalę 2:0.

Žada pakilimą

Nors Davidas Moyesas tikina, kad darbo „Manchester United“ ekipoje jis nepraras, manoma, kad klubo vadovai gali neatlaikyti sirgalių spaudimo. Serą Alexą Fergusoną pakeitęs 50 metų škotas iškritęs iš Čempionų lygos veikiausiai liktų be trofėjaus. O tai – didelis smūgis „Manchester United“ bendruomenei, kurią jau ir taip krečia šokas po legendinio A.Fergusono pasitraukimo.

„Klubo vadovams patiko mano vizija. Mes kuriame ilgalaikius planus, todėl man ir buvo pasiūlyta šešerių metų sutartis“, - sakė D.Moyesas.

„Manchester United“ Anglijoje užima septintąją vietą. Baigti sezoną vienoje iš keturių pagrindinių vietų yra praktiškai neįmanoma. Per 2014 metus komanda sužaidė keturiolika mačų ir patyrė septynis pralaimėjimus, o lyderiai nerodo jokių gerų ženklų.

„Sirgaliai matė nesėkmių, kurių tikrai nesitikėjo. Praeityje jie stebėjo daug pergalių ir jas vėl matys ateityje. „Manchester United“ yra didžiausias klubas pasaulyje. Gal šiandieną tai nesimato, bet jis vėl pakils“, - žadėjo D.Moyesas.

Įvarčių trūkumas

Prieš dvikovą labiausiai D.Moyesui galvą turėtų skaudėti dėl potencijos puolėjų grandyje trūkumo. Šį sezoną „Premier“ lygoje „Manchester United“ namų aikštėje įmušė tik aštuoniolika įvarčių. Tiek pat, kiek paskutinėje vietoje esanti „Fulham“ ekipa. Wayne'ui Rooney puikiai pavyko įsilieti į komandos žaidimą ir sudaryti duetą su Robinu van Persie, tačiau pastarasis nežiba. O per dvikovą su „Liverpool“ (0:3), jo iš viso nesimatė. Tad „Old Trafford“ stadionas šiandieną nebekelia baimės svečių ekipoms.

„Tai labai sudėtingas momentas. Tai naujas iššūkis. Tokioje situacijoje anksčiau nebuvome, - sakė gynėjas Patrice'as Evra, pripažindamas, kad „Manchester United“ kitąmet gali nelikti be elitinio turnyro. - Visada žaidžiame, kad laimėtume Anglijos pirmenybes, Čempionų lygą, bet čia reikia parodyti charakterį.“

Specialistai neabejoja, jeigu „Manchester United“ neatras stebuklingų jėgų, kitąmet šio klubo vadovai per televiziją stebės Čempionų lygą.

„Žinome, kad esame prastoje situacijoje, bet tikime savo jėgomis. Nesitikėjome tokio sezono, tačiau dabar svarbiausia susikaupti per mačą su „Olympiakos“ ir žengti toliau. Jeigu tai pavyks, pergalė taps rimtu postūmiu“, - sakė D.Moyesas.

Šventė – ateityje

Kol „Manchester United“ gerbėjai ir kritikai pirštais bado į prastus rezultatus, „Olympiakos“ džiaugiasi savo galybe. Nuo 1997 metų „Olympiakos“ nelaimėjo tik dviejų Graikijos čempionato trofėjų. O šiemet be konkurencijos keliavusi ekipa jau matuojasi karūną, nors iki pirmenybių pabaigos liko penki mačai.

Pirėjo klubo strategas Michelis savaitgalį leido pailsėti svarbiausiems žaidėjams, kad šie galėtų visu pajėgumu žaisti „Old Trafford“ tvirtovėje.

„Mes galime patekti į istoriją, - sakė paragvajietis puolėjas Nelsonas Valdezas, įmušęs sekmadienį. - Mes ten vykstame ne vien žaisti gynyboje. Norime sustabdyti „Manchester United“. Mes sieksime neleisti jiems primesti savo žaidimo. Į ketvirtfinalį žengti turime mes.“

50 metų ispano, kuris praeityje treniravo „Sevilla“, „Getafe“, „Rayo Vallecano“ ir Madrido „Real“ B komandas, auklėtiniai iš tiesų nusiteikę ryžtingai, bet kol kas ramina sirgalių aistras.

„Dar negalime džiaugtis. Mūsų laukia labai svarbios rungtynės, todėl privalome likti ramūs. Bet ateis ir šventės metas“, - sakė saugas Alejandro Dominguezas.

Dirbo ties dviem aspektais

Pirmadienį per treniruotę Anglijoje „Olympiakos“ komanda beveik visą dėmesį skyrė standartinėms situacijoms – baudos smūgiams ir vienuolikos metrų baudiniams.

„Nenoriu, kad kas nors netyčia pakeistų mūsų žaidimą, - paklaustas apie nuotaikas ir pasitikėjimą komandoje sakė Michelis. - Mes suprantame, kad namų pergalė 2:0 nėra labai rimtas pranašumas. Jeigu norime žengti toliau, turime įmušti. Suprantame, kaip stipriai varžovai nori viską apversti, kad patys žengtų toliau.“

Savaitgalį „Olympiakos“ atsigavo po dviejų pralaimėjimų iš eilės. Tačiau jie – vieninteliai šį sezoną. Michelis neslėpė, kad jį neramina gynyboje daromos klaidos.

„Visi žaidėjai supranta, kad turime gintis geriau nei per tuos mačus, kai pralaimėjome. Visi apie tai galvoja, todėl jiems to priminti nereikia“, - sakė treneris.

Vilčių – labai mažai

Sankt Peterburgo „Zenit“ paskelbė, kad pasirašė sutartį su buvusiu „Porto“ ir Londono „Chelsea“ strategu Andre Villas-Boasu. Tačiau Europos lygos trofėjų rankose laikęs 36 metų specialistas dar nevadovaus rungtynėms. Vietoje jo ekipai diriguos laikinai atleistą Luciano Spaletti pakeitęs Sergejus Semakas.

„Futbole būna visko, bet mes daug šansų neturime. Žaisime su viena geriausių komandų Europoje ar net pasaulyje“, - sakė S.Semakas. „Zenit“ rungtynes namuose pralaimėjo 2:4, tad gali tik svajoti apie prastą „Borussia“ žaidimą bei nuostabų Hulko pasirodymą.

„Borussia“ sirgaliai jau galvoja apie ketvirtfinalį, bet J.Kloppas siūlo šiek tiek palaukti – dar 90 minučių.

„Žaisime lyg įprastų rungtynių antrąjį kėlinį. Galime gauti daugiau patirties iš Čempionų lygos atkrintamojo etapo kovų. Daug nerizikuosime, bet būtų kvaila tik gintis. Tai bus normalios rungtynės“, - sakė jis.

Straipsnis parašytas remiantis uefa.com, „Associated Press“ ir guardian.co.uk informacija.

Čempionų lygos ketvirtfinalio komandos

„Barcelona“

Madrido „Atletico“

„Paris Saint-Germain“

Miuncheno „Bayern“

Madrido „Real“

Londono „Chelsea“

Trečiadienis (mačai - 21 val. 45 min.)

Dortmundo „Borussia“ - Sankt Peterburgo „Zenit“ (pirmasis mačas: 4:2)

„Manchester United“ - Pirėjo „Olympiakos“ (pirmasis mačas: 0:2)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.