Europos lyga: „Juventus“ - ketvirtfinalyje, „Hotspur“ - ne

Ketvirtadienį aiškėja Europos lygos ketvirtfinalio komandos. Prarastus milijonus, iškritus iš Čempionų lygos, skaičuojanti Turino „Juventus“ gavo kelialapį, kai peržengė kito Italijos klubo „Fiorentina“ slenkstį. Po namuose pasibaigusių rungtynių 1:1, Turino ekipa išvykoje šventė pergalę 1:0. Į dešimtyje mačą baigusios „Fiorentina“ vartus įmušė Andrea Pirlo, smūgį atlikęs 71 minutę.

„Juventus“ ir „Fiorentina“ mačas.<br>AP nuotr.
„Juventus“ ir „Fiorentina“ mačas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2014, 9:51 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:06 AM

Varžovams išvykoje tinkamo iššūkio suteikti nesugebėjo „Tottenham Hotspur“ komanda. Ją eliminavo „Benfica“ futbolininkai. Mačas baigėsi 2:2, kai penktąją teisėjo minutę Portugalijos klubas išlygino. Pirmąsias rungtynes „Benfica“ laimėjo 3:1.

Siautėjo sirgaliai

Zalcburge rungtynės neapsėjo be neramumų. „Salzbur“ ir „Basel“ komandos pirmąjį mačą baigė 0:0, tad atsakomosios rungtynės lėmė, kam atiteks kelialapis į kitą etapą. „Basel“ ekipos sirgaliai per šias rungtynes ėmė siautėti, vis labiau įsiaudrindami, kai įvykiai klostėsi ne jų ekipos naudai.

Devintąją minutę raudoną kortelę gavo „Basel“ žaidėjas M.Suchy, o 22 minutę „Salzburg“ ekipą į priejkį išvedė J.Soriano.

Netrukus sirgaliai ėmė skanduoti įžeidžiančius žaidėjus, mėtyti šiukšles ir pirotechniką į aikštę. Sirgaliai taikėsi į šeimininkų žaidėjus.

30 minutę teisėjas sustabdė rungtynes, nes stadione aplinka tapo pavojinga futbolininkams. Marco Strelleris ėjo pasikalbėti su sirgaliais, tačiau šie į jo žodžius neragavo. Netrukus žaidėjai nuleidę galvas buvo evakuoti.

Galiausiai svečių aistruoliai nurimo ir rungtynės buvo tęsiamos.

Vėliau paaiškėjo, kad „Basel“ sirgalių elgesys pasitarnavo komandai. „Basel“ 2:1 įveikė „Salzburg“ ir pateko į ketvirtfinalį.

Kiti rezultatai.

Europos lygos ketvirtfinalio komandos

Alkmaro AZ

„Valencia“

Liono „Olympique“

„Benfica“

Turino „Juventus“

„Porto“

„Basel“

„Sevilla“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.