„Bayern“ – ant Vokietijos lygos istorijos slenksčio

Josepas Guardiola jau pirmąjį sezoną su Miuncheno „Bayern“ gali pažymėti istoriniu rekordu. Šeštadienį „Bayern“ gali užsitikrinti Vokietijos „Bundesliga“ čempionų titulą, jeigu tą pačią dieną žaidžiantys Dortmundo „Borussia“ ir „Schalke“ klubai praras taškus.

„Bayern” klubas ir šiemet tikisi pakartoti praėjusių metų reidą, kai laimėjo tris pagrindinius trofėjus.<br>AP archyvo nuotr.
„Bayern” klubas ir šiemet tikisi pakartoti praėjusių metų reidą, kai laimėjo tris pagrindinius trofėjus.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2014-03-21 10:22, atnaujinta 2018-02-15 05:57

Miuncheno ekipai palankaus scenarijaus atveju „Bayern“ taptų anksčiausiu čempionu Vokietijos pirmenybių istorijoje. Iki „Bundesliga“ čempionato pabaigos liko aštuoni turai. Pernai „Bayern“ titulą iškovojo likus šešiems turams iki sezono pabaigos.

Pergalės tęsiasi

„Bayern“ šį sezoną tęsia dar pernai Juppo Heynckeso pradėtą seriją. Miuncheno ekipa Vokietijoje nepralaimi jau 50 mačų iš eilės, o dabar sieks dar vienos pergalės, kai susitiks su „Mainz“ komanda. „Bayern“ komanda laimėjo tris pastaruosius susitikimus su šia ekipa, per mačą įmušdama po tris įvarčius.

„Mainz“ paskutinį kartą „Bayern“ klubą įveikė 2011 metų lapkričio 27 dieną, tačiau treneris Thomasą Tuchelį guodžia kita statistika. Jo pergalių reitingas prieš „Bayern“ - 33 proc. Tai – didžiausias skaičius iš visų „Bundesliga“ trenerių.

Paskutinės dienos?

Buvęs „Bayern“ treneris ir prezidentas Uli Hoenessas greitai sės į kalėjimą ir šis savaitgalis jam gali būti paskutinis laisvėje. U.Honessas pripažintas kaltu vengimo mokėti mokesčius byloje. Jis nuteistas trijų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausme. Kadangi jis nusprendė nerašyti apeliacijos, kalėjime gali atsidurti labai greitai.

U.Hoenessas labiausiai siejamas su didžiuliu darbu „Bayern“ klube. Jis šią komandą pavertė aukščiausio lygio klubu, kuris pernai laimėjo Čempionų lygą bei Vokietijos pirmenybes ir šalies taurę. Šį sezoną „Bayern“ siekia pakartoti žygį.

Problemos Dortmunde

Dortmundo „Borussia“ pralaimėjo du pastaruosius mačus rezultatu 1:2. Vokietijos čempionate juos įveikė Menchengladbacho „Borussia“, o Čempionų lygoje – Sankt Peterburgo „Zenit“, tačiau elitinio turnyro ketvirtfinalį Jurgeno Kloppo auklėtiniai pasiekė.

Tačiau po paskutinių rungtynių „Borussia“ ekipai kartėlį paliko namų sirgaliai.

„Įprastai namų rungtynės suteikia jėgų, gerų jausmų, o ne palieka su tokiu jausmu, lyg būtum padaręs nusikaltimą“, - po dvikovos su „Zenit“ sakė kapitonas Sebastianas Kehlas.

„Borussia“ sirgaliai namuose nėra patenkinti, nes jų dievaičiai čia pralaimėjo jau keturis mačus. Vokietijos čempionate „Borussia“ nuo „Bayern“ atsilieka 23 taškais.

Tačiau šią savaitę „Borussia“ komanda žais išvykoje, tačiau jos laukia rimtas iššūkis. „Hannover“ namuose pralaimėjo vieną iš septynių paskutinių mačų Dortmundo klubui.

„Schalke“ ambicijos

Gelzenkircheno „Schalke“ komanda užlipo į trečiąją vietą ir tik tašku atsilieka nuo „Borussia“ komandos. „Schalke“ iš visų jėgų sieks sustiprinti pozicijas vietoje, garantuojančioje bilietą į Čempionų lygą. O tai padaryti ši ekipa turi puikią progą - „Schalke“ savaitgalio varžovai - „Brnauschweig“ futbolininkai, užimantys paskutinę vietą.

Vokietijos „Bundesliga“ čempionato 26-asis turas

Penktadienis

22 val. „Freiburg“ - Brėmeno „Werder“

Šeštadienis

16 val. 30 min.

„Hannover” - Dortmundo „Borussia”

„Mainz” - Miuncheno „Bayern”

„Schalke” - „Braunschweig”

„Stuttgart” - Hamburgo SV

„Wolfsburg” - „Augsburg”

19 val. 30 min.

Menchengladbacho „Borussia” - Berlyno „Hertha”

Sekmadienis

16 val. 30 min.

„Nurnberg” - Frankfurto „Eintracht”

18 val. 30 min.

Lėverkuzeno „Bayer“ - „Hoffenheim“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.