Prieš Mančesterio derbį – D.Moyeso prisipažinimas

„Esu nusivylęs savimi“, - pareiškė Davidas Moyesas. Škotas tokį atvirą prisipažinimą išreiškė prieš antradienio Anglijos čempionato Mančesterio miesto derbį. 21 val. 45 min. „Old Trafford“ stadione susitiks „Manchester United“ ir „Manchester City“ ekipos.

D.Moyesas neslepia, kad tikėjosi geresnių rezultatų.<br>AP nuotr.
D.Moyesas neslepia, kad tikėjosi geresnių rezultatų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2014, 2:39 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:26 AM

Tiesa, dabar serą Alexą Fergusoną pakeitęs 50 metų škotas jaučiasi geriau. „Manchester United“ Čempionų lygoje sugebėjo įveikti Pirėjo „Olympiakos“ ekipą, kuriai pralaimėjo pirmąjį mačą, rašo telegraph.co.uk.

Savaitgalį „Raudonieji velniai“ palaužė „West Ham United“. Taip D.Moyesui pavyko nuplauti po gėdingo pralaimėjimo 0:3 „Liverpool“ komandai atsiradusią dėmę.

Škotas įtikino sirgalius, kad tikrai turi planą ir nebus išmestas iš klubo.

Tačiau dabar D.Moyeso laukia itin rimtas išbandymas, nes grėsmė, kad juodieji laikai sugrįš – didelė. Inžinierius Manuelis Pellegrini ir „Manchester City“ vaikosi „Premier“ lygos trofėjų ir pasitiki savo jėgomis, juolab, kad du pastarieji apsilankymai „Old Trafford“ tvirtovėje buvo sėkmingi.

„Manchester United“ strategui būtina nuteikti savo ekipą ir priversti ją sužaisti itin aukšto lygio futbolą, jeigu nenori vėl būti pastatytas vitrinoje, skirtoje nereikalingiems strategams.

D.Moyesui su komanda pavyko tik kartą laimėti prieš pagrindinio devyneto komandas, o pralaimėjimų buvo septyni. Dar rugsėjį „Manchester United“ atrodė apgailėtinai, kai 1:4 nusileido „Manchester City“ futbolininkams.

D.Moyesas neslepia, kad visi šie smūgiai paliko žaizdas.

„Tai tikrai skaudina. Ir yra skaudžiau dėl to, kad čia atvykau turėdamas didelius asmeninius lūkesčius, - sakė D.Moyesas. - Aš atkeliavau turėdamas nugalėtojo mentalitetą ir norėjau tęsti sėkmingą kelią. Todėl esu nusivylęs savimi ir tuo, kad mums nepavyksta. Bet tai tikrai nėra dėl to, kad nebandome.“

„Manchester United“ vairininkas pripažino, kad klaidas ėmė daryti, kai tik pakeitė A.Fergusoną. Tačiau kritikuotas, kad pakeitė pirmtako personalą į nepatyrusią „Everton“ klubo komandą, škotas pabrėžė, jog dauguma jo sprendimų buvo teisingi.

„Dažnai pažiūriu atgal ir manau, kad dauguma dalykų padarėme tinkamai, - sakė D.Moyesas. - Po nuopolių einu tolyn, tačiau visada pirmiau įvertinti, ką pats padarei, o tada judi į priekį. Svarbiausia pamatyti, ką gali padaryti geriau. Žinoma, be savęs vertinimo tu turi komandą ir klubą, kuris irgi yra rezultatų dalimi. Mums nepavyko gerai žaisti taip, kaip norėjau. Čia mums reikia susikaupti. Mums reikėjo dažniau laimėti, bet štai Čempionų lygoje mums sekasi gerai.“

D.Moyesas prastam sezonui randa ir lengvinančių aplinkybių. Strategas jau ne pirmą kartą dūrė pirštu į sezono starto tvarkaraštį, kai per pirmus penkis mačus „Manchester United“ žaidė su Londono „Chelsea“, „Liverpool“ ir „Manchester City“.

„Taip nėra buvę per visą istoriją“, - sakė škotas.

Paklaustas, kodėl šie varžovai tiesiog nušlavė „Manchester United“ žaidimą saugų linijoje, D.Moyesas teigė: „Jeigu pažiūrėsite į statistiką, tai pamatysite, kad negalima sakyti, jog varžovai čia dominavo. Štai „Liverpool“ per pirmąjį kėlinį atliko 240 perdavimų. Tiek pat ir mes. O kamuolį kontroliavome 51 proc. Mes pralaimėjome ne dėl to. Jeigu jūs man sakysite, kad statistika – nepalanki, aš tai neigsiu, nes dauguma skaičių buvo labai panašūs“ Tačiau D.Moyesas sutiko, kad rungtynėse su „Manchester City“ reikia tvirtesnio žaidimo aikštės viduryje.

„Jie turi įvarčius mušančius saugus, o tai – svarbu. Bet mes turime irgi gerų žaidėjų saugų grandyje. Vis dar manome, kad Marouane Fellaini gali mušti ir jis rodo to ženklus, - sakė strategas. - Aš išskyriau šią poziciją, nes čia turime dar pridėti pastangų. Bet jau anksčiau kai kurie žaidėjai parodė, kad gali tvirtai žaisti.“

Vienintelę įtikinančią pergalę „Manchester United“ iškovojo pernai lapkritį prieš „Arsenal“, tačiau D.Moyesas tiki, kad jo auklėtiniai pradeda naują etapą.

„Svarbu laimėti visus mačus. Nesvarbu, ar tai didelės ar mažos komandos. Norime įveikti visus vienodai“, - sakė škotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.