Europos lygų apžvalga: J.Mourinho niršo, italai sukėlė skandalą

Jose Mourinho niršo ant „Chelsea“ puolėjų, brazilas Kaka iš Milano jau nori keliauti į Ameriką, o kalėjimo neišvengsiantis Uli Hoenessas paskutinįsyk apsilankė „Bayern“ rungtynėse Miuncheno stadione.

"Liverpool" tapo "Premier" lygos lyderiu<br>AP nuotr.
"Liverpool" tapo "Premier" lygos lyderiu<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

Mar 31, 2014, 8:02 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:42 PM

Anglijoje „Liverpool“ pirmąsyk užkopė į pirmąją vietą, Italijoje nutrūko įspūdinga Turino „Juventus“ nepralaimėtų mačų serija, o Ispanijoje Madrido „Atletico“ futbolininkai dar kartą pademonstravo valią ir parsivežė pergalę iš Bilbao.

Įdomiausi įvykiai iš Europos futbolo stadionų – stipriausių senojo žemyno lygų apžvalgoje.

Anglija. „Liverpool“ nepraleido savojo šanso ir užkopė į „Premier“ lygos viršūnę.

Dvejomis rungtynėmis mažiau sužaidęs „Manchester City“ atsilieka nuo lyderių 4 taškais ir vis dar išlieka pagrindiniu favoritu tapti Anglijos čempionu.

Bet „Liverpool“ futbolininkų likimas dabar priklauso tik nuo jų pačių. Jeigu Brendano Rodgerso teniruojama komanda laimės visus 6 likusius mačus, ji pirmąsyk nuo 1990-ųjų iškovos titulą.

Po užtikrintos pergalės 4:0 prieš „Tottenham Hotspurs“ Liverpulio futbolininkai turnyro lentelėje užima pirmąją vietą ir dviem taškais lenkia Londono „Chelsea“.

„Psichologiškai jiems dabar viskas bus visiškai kitaip, – įspėjo naujuosius „Premier“ lygos lyderius buvęs Anglijos rinktinės treneris Glennas Hoddle'as. – Visas Liverpulio miestas nuo šiol galvoja tik apie titulą. Ar žaidėjai atlaikys šį spaudimą?“.

„Liverpool“ namuose laukia dvi rungtynės su pagrindiniais varžovais. „Anfield“ stadione jie balandžio 13-ąją susitiks su „Manchester City“, o balandžio 27-ąją – su „Chelsea“ futbolininkais.

Būtent per šias dvikovas paaiškės, ko iš tiesų verta „Liverpool“ gynyba – dabartinės komandos Achilo kulnas. Ar jai pavyks atsilaikyti prieš varžovus, kurie jau įmušė šešis įvarčius į „Arsenal“, keturis – į „Everton“ ar „Tottenham Hotspurs“ vartus?

„Chelsea“ galimybės kautis dėl titulo akivaizdžiai sumenko po pralaimėjimo „Crystal Palace“ (0:1). Jose Mourinho komanda šį sezoną patyrė 5-ąjį pralaimėjimą, ir ketvirtąjį – prieš varžovus, kurie nepatenka tarp trečdalio stipriausių „Premier“ lygos komandų.

Prieš tai „Chelsea“ gavo antausius nuo „Newcastle United“ (0:2), „Stoke City“ (2:3), ir „Aston Villa“ (0:1). Šie pralaimėjimai gali brangiai kainuoti ambicingam Londono klubui.

„Įprastai mano komandos niekuomet nepralaimi dėl prasto nusiteikimo. Bet šį kartą buvo kitaip, – po nelaukto antausio niršo J.Mourinho. – Aš niekuomet individualiai neišskiriu savo žaidėjų, išskyrus tuomet, kai jie žaidė fantastiškai. Kaip visuomet esu labai patenkintas savo gynėjais. Ar lyja, ar sninga ir vėjas, Ivanovičius, Cahillas, Terry ir Azpilicuetta yra nepriekaištingi. Bet aš norėčiau nekalbėti apie kitus“.

Ar per dvikovą su 16-a „Premier“ lygos komanda „Chelsea“ atakų lyderiai jau daugiau galvojo apie būsimą Čempionų lygos ketvirtfinalio mūšį su „Paris Saint Germain“?

„Jeigu taip nutiko, jie rizikuoja iš viso nežaisti Paryžiuje“, – mestelėjo J.Mourinho, o Anglijos žiniasklaida neabejojo, jog „Chelsea“ treneris buvo ypač nepatenkintas Fernando Torresu, kuris vėl žaidė starto sudėtyje vietoj traumuoto Samuelio Eto'o.

Italija. Įspūdinga Turino „Juventus“ serija šalies čempionate pagaliau nutrūko.

Net 23 turus neįveikiami Italijos čempionai suklupo Neapolyje. „San Paolo“ stadione „Serie A“ lyderiai atrodė tiesiog neatpažįstami, todėl šeimininkai po ispano Jose Callejono (37-ą minutę) ir belgo Drieso Mertenso (81-ąją) įvarčių pasiekė pelnytą pergalę 2:0.

Pastarąjį kartą „Juventus“ buvo pralaimėjęs spalio 20-ąją, kai 8-jo turo rungtynėse Florencijoje 2:4 nusileido „Fiorentina“ futbolininkams. Po to čempionai laimėjo net 20 iš 22 mačų, todėl net ši antroji nesėkmė vargu ar turės įtakos dar vienam Turino futbolininkų triumfui.

Likus 7 turams iki čempionato pabaigos „Juventus“ 11 taškų lenkia artimiausius persekiotojus – „Roma“ futbolininkus.

Bet po pergalės prieš „Sassuolo“ (2:0) Italijos sostinės komanda dar labiau priartėjo prie pagrindinio savo tikslo – tiesioginio kelialapio į 2014-2015 m. Čempionų lygos varžybas. Vieneriomis rungtynėms mažiau sužaidusi „Roma“ (70 taškų) dabar 6 taškais lenkia „Napoli“ (64).

„Roma“ mačą išvykoje paženklino naujas skandalas dėl teisėjų. Mačo arbitras Nicola Rizzoli iš pradžių skyrė, bet vėliau atšaukė 11 m baudinį į svečių vartus, pasikonsultavęs ne tik su savo asistentais, bet ir abiejų komandų žaidėjais!

Kai 35-ąją minutę „Roma“ vidurio gynėjas Mehdi Benatia nugriovė šeimininkų puolėją Nicola Sansone savo baudos aikštelėje, teisėjas iš pradžių nedvejodamas parodė į 11 m žymę.

„Po to teisėjas paprašė Sansone pasakyti teisybę, – apie ginčytiną epizodą jau po mačo kalbėjo M.Benatia. – Sansone prisipažino, jog jis tyčia nugriuvo baudos aikštelėje, bet aš jį laikiau už marškinėlių. Teisėjas nusprendė atšaukti baudinį“.

Retai pasitaikantis teisėjo sprendimas nustebino net „Roma“ trenerį Rudi Garcia.„Aš niekuomet to dar nemačiau!“, – neslėpė „Roma“ futbolininkus treniruojantis prancūzas.

300-ąjį mačą su „Milan“ marškinėliais žaidęs Kaka galingai pažymėjo šį jubiliejų. 31 metų brazilas įmušė du įvarčius į „Chievo“ vartus (3:0), bet jau po šio sezono gali palikti Milaną.

Apie geriausio 2007-ųjų pasaulio futbolininko ketimus išvykti patvirtino „Milan“ klubo vadovas Adriano Galliani.

„Kaka sutartis galioja iki 2015-ųjų birželio 30 dienos, tačiau jis turi galimybę tapti laisvu, jeigu komanda nepateks į Čempionų lygos varžybas“, – pripažino „Milan“ vadovas, komentuodamas Kaka interviu „Corriere dela Sera“ dienraščiui.

„Norėčiau vieną dieną žaisti JAV. Pasikalbėsiu su Galliani po sezono, norėdamas sužinoti, ko tikisi jis ir klubas“, – kalbėjo brazilas.

Ispanija. „Barcelona“ patvirtino, jog vartininkas Victoras Valdesas negalės rungtyniauti 7 mėnesius.

32 metų ispanui Ausburge (Vokietija) buvo atlikta kryžminių kelio raiščių operacija. „Barcelona“ vartininkas patyrė sunkią traumą per kovo 26-osios mačą su Vigo „Celta“ (3:0).

V.Valdeso sutartis su „Barcelona“ lyg tyčia baigiasi 2014-ųjų birželį. Futbolininkas jau buvo pareiškęs, jog po šio sezono jis paliks komandą. Bet Katalonijos klubo vadovai dabar ruošiasi jam pasiūlyti naują kontraktą, jeigu trauma sukliudytų vartininkui rasti naują komandą.

Vokietija. Miuncheno „Bayern“ futbolininkai leido sau atsikvėpti.

Prabėgus ketverioms dienoms po to, kai iškovojo 24-ąjį titulą Bavarijos klubas namuose lygiosiomis 3:3 sužaidė su svečiais iš „Hoffenheim“ komandos.

Šį Vokietijos čempionų mačą „Allianz Arena“ stadiono garbės tribūnoje stebėjo ir Uli Hoennessas. „Bayern“ šaliką aplink kaklą apsivyniojęs buvęs Miuncheno klubo prezidentas atsisveikino su savo komanda, nes jau šio mėnesio pabaigoje sės už grotų. Dėl mokesčių slėpimo 3,5 metų kalėjimo nuteistas U.Hoenessas šią bausmę atliks apie 70 km nuo Miuncheno esančioje įkalinimo įstaigoje.

Europos futbolo stadionuose

Anglijos čempionatas. 32-as turas. „Liverpool“ – Londono „Tottenham Hotspur“ 4:0, Londono „Fulham“ – Liverpulio „Everton“ 1:3, Londono „Arsenal“ – „Manchester City“ 1:1, Londono „Crystal Palace“ – Londono „Chelsea“ 1:0, „Manchester United“ – Birmingamo „Aston Villa“ 4:1, „Southampton“ – „Newcastle United“ 4:0, „Swansea City“ – Norwich City“ 3:0, „West Bromwich Albion“ – „Cardiff City“ 3:3, „Stoke City“ – „Hull City“ 1:0, „Sunderland“ – „West Ham United“ 1:2.

Rikiuotė: 1. „Liverpool“ – 71 taškas (32 rungtynės), 2. „Chelsea“ – 69 (32), 3. „Mancester City“ – 67 (30), 4.„Arsenal“ – 64 (32), 5. „Everton“ – 60 (31).

Ispanijos čempionatas. 31-as turas. Madrido „Real“ – „Rayo Vallecano“ 5:0, Bilbao „Athletic“ – Madrido „Atletico“ 1:2, Barselonos „Espanyol“ -- „Barcelona“ 0:1, Vigo „Celta“ – „Sevilla“ 1:0, „Valladolid“ – „Almeria“ 1:0, Pamplonos „Osasuna“ – San Sebastiano „Real Sociedad“ 1:1, „Villareal“ – „Elche“ 1:1, „Valencia“ – Madrido „Getafe“ 1:3, „Granada“ – „Levante“ 0:2, Sevilijos „Betis“ – „Malaga“ 1:2.

Rikiuotė: 1. „Atletico“ – 76 (31), 2. „Barcelona“ – 75 (31), 3. „Real“ – 73 (31), 4. „Athletic“ – 56 (31), 5.„Sevilla“ – 50 (31).

Italijos čempionatas. 31-as turas. „Napoli“ – Turino „Juventus“ 2:0, „Bologna“ – Bergamo „Atalanta“ 0:2, „Milan“ – Veronos „Chievo“ 3:0, „Sassuolo“ – „Roma“ 0:2, „Torino“ – „Cagliari“ 2:1, Veronos „Hellas“ – „Genoa“ 3:0, Romos „Lazio“ – „Parma“ 3:2, Genujos „Sampdoria“ -- Florencijos „Fiorentina“ 0:0, „Udinese“ – „Catania“ kovo 31, „Livorno“ – Milano „Inter“ 2:2.

Rikiuotė: 1. „Juventus“ – 81 (31), 2.„Roma“ – 70 (30), 3.„Napoli“ – 64 (31), 4.„Fiorentina“ – 52 (31), 5. „Inter“ – 48 (30).

Vokietijos čempionatas. 28-as turas. Miuncheno „Bayern“ – „Hoffenheim“ 3:3, „Sttutgart“ –Dortmundo „Borussia“ 2:3, „Mainz“ – „Augsburg“ 3:0, „Wolfsburg“ – Frankfurto „Eintracht“ 2:1, Gelzenkircheno „Schalke“ – Berlyno „Hertha“ 2:0, Leverkuzeno „Bayer“ – Braunšveigo „Eintracht“ 1:1, „Freiburg“ – „Nurnberg“ 3:2, Menchengladbacho „Borussia“ – „Hamburg“ 3:1, „Hanover“ – Brėmeno „Werder“ 1:2.

Rikiuotė: 1.„Bayern“ -- 78 (28), 2. Dortmundo „Borussia“ – 55 (28), 3. „Schalke“ -- 54 (28), 4. „Bayer“ -- 48 (28), 5. „Wolfsburg“ – 47 (28).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.