„Barcelona“ komandai - žiaurios FIFA sankcijos

„Barcelona“ sulaukė žiaurių FIFA sankcijų. Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) Drausmės komisija paskelbė, kad Katalonijos klubas iki 2015 metų vasaros negalės įsigyti naujų žaidėjų. „Barcelona“ nubausta už sunkius pažeidimus per sandėrius su 10 nepilnamečių futbolininkų.

L.Messi ir kiti „Barcelona" žaidėjai kurį laiką naujų komandos draugų neturės.<br>AP nuotr.
L.Messi ir kiti „Barcelona" žaidėjai kurį laiką naujų komandos draugų neturės.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2014, 3:05 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:37 PM

„Drausmės komisija įvertino šiuo pažeidimus kaip sunkius, todėl nusprendė nubausti klubą uždrausdama jam įsigyti naujų žaidėjų ir savo šalyje, ir tarptautiniu mastu per du iš eilės žaidėjų perėjimams skirtus periodus (2014-ųjų vasarą ir 2015-ųjų žiemą) ir taip pat skirdama 450 tūkst. Šveicarijos frankų baudą“, - trečiadienį buvo paskelbta oficialiame FIFA pranešime.

„Barcelona“ klubui skirta 90 dienų sureguliuoti santykius su nepilnamečiais žaidėjais, kurie pateko į FIFA tyrimo akiratį.

Sankcijų neišvengė ir Ispanijos futbolo federacija (RFEF), kuriai skirta 500 tūkst. Šveicarijos frankų bauda. RFEF per metus privalo pakeisti dabartinius savo įstatymus, kurie reglamentuoja nepilnamečių futbolininkų tarptautinius perėjimus iš klubo į klubą.

Šios griežtos sankcijos buvo paskelbtos po tyrimo, kurį atliko FIFA skyrius, atsakingas už žaidėjų perėjimų priežiūrą ir Disciplinos komisija. FIFA atstovai pastebėjo, jog „Barcelona“ garbę 2009-2013 metais gynė daug nepilnamečių žaidėjų iš kitų valstybių, kurie neturėjo teisės atstovauti Ispanijos klubui. 

Remiantis FIFA žaidėjų perėjimų tvarka, į užsienio klubą gali pereiti tik jau 18 metų sulaukę futbolininkai. Šiame FIFA reglamente numatytos trys išimtys, kuomet pakeisti komandą gali ir jaunesni žaidėjai, bet šie atvejai taip pat detaliai reglamentuoti.

„Sąžiningo nepilnamečių tobulėjimo apsaugos interesai privalo būti svarbesni už tik sportinius interesus“, – įsitikinusi FIFA Disciplinos komisija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.