C.Ronaldo ir Z.Ibrahimovičiaus lenktynės – kuris įmuš daugiau?

Cristiano Ronaldo ir Zlatanas Ibrahimovičius trečiadienį pratęs neakivaizdinę tarpusavio kovą. Daugiausia įvarčių Čempionų lygoje šį sezoną įmušę puolėjai pasiryžę savo ekipoms atverti duris į pusfinalį, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Šį sezoną Čempionų lygoje „Real“ lyderis C.Ronaldo jau įmušė 13 įvarčių. Iki rekordo trūksta tik vieno taiklaus smūgio.<br>„Scanpix/Reuters“ nuotr.
Šį sezoną Čempionų lygoje „Real“ lyderis C.Ronaldo jau įmušė 13 įvarčių. Iki rekordo trūksta tik vieno taiklaus smūgio.<br>„Scanpix/Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2014, 5:35 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:31 PM

Čempionų lygos pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse trečiadienį Ispanijoje Madrido „Real“ žais su Dortmundo „Borussia“, o „Paris Saint-Germain“ Prancūzijoje priims Londono „Chelsea“.

Madrido „Real“ - Dortmundo „Borussia“

Madrido ekipos futbolininkai turi idealią progą revanšui.

Praėjusį sezoną „Real“ liko už finalo durų, kai pusfinalyje nusileido būtent „Borussia“ futbolininkams. Tuomet po dviejų mačų Vokietijos klubas išplėšė pergalę bendru rezultatu 4:3, kai Robertas Lewandowskis per pirmąjį mačą Dortmunde įmušė net 4 įvarčius.

Šį kartą „Borussia“ puolėjas praleis pirmąją dvikovą „Santiago Bernabeu“ stadione, todėl madridiečiai viliasi, kad Cristiano Ronaldo su komandos draugais neleis pasikartoti pernykščiam košmarui.

Decima. „Real“ nebeturi teisės dar kartą suklupti. Ispanijos lygoje Carlo Ancelotti auklėtiniai nukrito į trečiąją vietą, atsilikdami nuo Madrido „Atletico“ ir „Barcelona“ klubų.

„Real“ buvo neįveikiamas net 31 mačą, bet kovo 23-iąją po „El Clasico“ mūšio ši serija nutrūko. Madrido futbolininkai ne tiktai pralaimėjo „Barcelona“ komandai, bet po kelių dienų išvykoje nusileido ir „Sevilla“, sumenkindami galimybes tapti šalies čempionais.

C.Ancelotti reputaciją dabar galėtų išgelbėti tik „Decima“ – dešimtoji per klubo istoriją Europos karūna, kurios „Real“ nesėkmingai siekia nuo 2002-ųjų.

„Esu optimistas. Liko nedaug rungtynių ir jeigu mes jas visas laimėsime, triumfuosime Čempionų lygoje, apie ką klubas taip ilgai svajoja“, – sakė „Real“ treneris.

Rekordas. C.Ronaldo per rungtynes su „Borussia“ sieks nutildyti nepatenkintus „Real“ sirgalius.

„Santiago Bernabeu“ žiūrovai nelauktai nušvilpė portugalą, kai per pastarąjį Ispanijos lygos mačą su „Rayo Vallecano“ (5:0) šis neatliko perdavimo komandos draugui Alvaro Moratai, o pats nusprendė smūgiuoti į vartus.

„Suprantu sirgalių priekaištus, kai esame jų verti.

Bet mums dabar ypač reikia paramos, todėl užgaulioti Cristiano yra tiesiog nesuprantamas veiksmas“, – savo žvaigždę gynė C.Ancelotti.

Čempionų lygoje C.Ronaldo šį sezoną jau įmušė 13 įvarčių.

„Real“ žvaigždei trūksta vienintelio tikslaus smūgio iki absoliutaus turnyro rekordo, kuris priklauso Lioneliui Messi (2011–2012 m.) ir Jose Altafini (1962–1963 m), įmušusiems po 14 įvarčių.

Traumos. „Borussia“ į Madridą atvažiuoja gerokai apipešiotais sparnais.

Pirmojo mačo nežais ne tiktai R.Lewandowskis, bet ir traumuoti saugai Svenas Benderis (kirkšnis), Jakubas Blaszczykowskis (kelis), Ilkay Gundoganas (nugara), gynėjai Marcelis Schmelzeris (kirkšnis) ir Nevenas Subotičius (kelis).

24 metų puolėjas iš Lenkijos diskvalifikuotas vienoms rungtynėms, todėl „Borussia“ atakų sėkmė „Santiago Bernabeu“ labiausiai priklausys nuo Marco Reuso, kuris įmušė tris įvarčius per pastarąjį Vokietijos čempionato mačą su „Stuttgart“ (3:2).

„Ši pergalė mums buvo labai svarbi, kad atgautume pasitikėjimą savo jėgomis“, – prieš kelionę į Madridą sakė M.Reusas.

Ginklas. „Real“ gerbėjai viliasi, kad peržengti vokiečių barjerą šį kartą padės Garethas Bale'as – brangiausias Madrido komandos pirkinys po pernykščio sezono.

Po prasčiausių savo rungtynių su „Sevilla“ 24 metų saugas du kartus pasižymėjo per mačą su „Rayo Vallecano“ (5:0).

„Visi labai laukiame dvikovos su Dortmundo komanda, – neslėpė G.Bale'as. – Jūs norite žaisti futbolą būtent dėl tokių lemiamų rungtynių“.

Iššūkis. Čempionų lyga liko paskutinė „Borussia“ futbolininkų viltis nenusisekusiame sezone.

Nors Dortmundo komanda dar tęsia kovą Vokietijos taurės turnyre, šalies čempionate ji net 23 taškais atsilieka nuo titulą jau užsitikrinusio Miuncheno „Bayern“ klubo.

Žaidėjų traumos sukėlė Juergenui Kloppui papildomų rūpesčių, bet ambicingas „Borussia“ treneris nežada iš anksto kelti baltos vėliavos.

„Mes džiaugiamės, kad vis dar tęsiame kovą. Madride mūsų laukia tikrai daug problemų, bet čia jų turi ir visos kitos komandos, – aiškino J.Kloppas. – „Real“ yra akivaizdus favoritas, bet stengsimės pasiekti tokį rezultatą, kuris suteiktų mums galimybę per atsakomąsias rungtynes namuose“.

„Paris Saint-Germain“ - Londono „Chelsea“

Kataro šeichų remiamas Paryžiaus klubas veržiasi į Europos elitą.

„Paris Saint-Germain“ klubo vadovai lyg tyčia labiausiai seka „Chelsea“ pėdomis, svajodami pirmąsyk triumfuoti Čempionų lygoje.

Kai Rusijos oligarchas Romanas Abramovičius 2004-aisiais perėmė Londono klubo kontrolę, jo pinigai galiausiai padėjo britų komandai užlipti į Europos viršūnę.

„Chelsea“ per pastaruosius 11 sezonų net septynis kartus pateko į Čempionų lygos pusfinalį. Paryžiaus klubas pasiekė Čempionų lygos ketvirtfinalį antrus metus iš eilės, tačiau dar nežaidė pusfinalyje nuo 1995-ųjų.

PSG laimėjo devynis pastaruosius savo mačus (visuose turnyruose) ir priartėjo prie dar vieno titulo Prancūzijos pirmenybėse.

„Chelsea“ prarado lyderio pozicijas „Premier“ lygoje, kai savaitgalį 0:1 pralaimėjo „Crystal Palace“, tačiau Londono komandos treneris Jose Mourinho tikrai pasinaudos savo milžiniška patirtimi per lemiamus sezono mūšius.

Prancūzai neišvengiamai jaudinsis siekdami pirmą sykį per 19 metų pasiekti Čempionų lygos pusfinalį, tad „Chelsea“ gali pasinaudoti savo privalumais.

2012-aisiais triumfavusi Čempionų lygoje, o pernai laimėjusi Europos lygos taurę Londono komanda akivaizdžiai turi daugiau patirties.

J.Mourinho jau du kartus laimėjo Čempionų lygą treniruodamas „Porto“ (2004) ir Milano „Inter“ (2010) futbolininkus.

PSG treneris Laurent’as Blanc’as niekuomet nelaimėjo svarbiausio žemyno turnyro nei kaip žaidėjas, nei kaip treneris.

Žodžiai. Prieš pirmąją dvikovą Paryžiuje J.Mourinho liko ištikimas sau. „Chelsea“ treneris viešai teigė, kad jo ekipa yra šios poros autsaiderė, nors futbolo ekspertai mano priešingai.

„Be jokios abejonės, jie yra favoritai, – dėstė J.Mourinho. – Antrose rungtynėse pranašumą turi tie, kurie žaidžia išvykoje, nes jeigu teks žaisti papildomas 30 minučių, vienas jų įvartis bus vertas dviejų.“

„Aš tikrai nesivelsiu į žodžių karą, – atrėmė pirmąją kolegos ataką L.Blanc’as. – Nekomentuosiu kalbų, kad tai taptų straipsnių antraštėmis, nes būtent to jis ir siekia.“

„Jie jau daug sezonų žaidžia Čempionų lygoje, o mes dar tik – antrą sezoną. Mes taip pat turime gerą komandą, tačiau „Chelsea“ yra favoritai“, – atviresnis buvo PSG saugas argentinietis Javier Pastore.

Nuotaika. Dvi komandos buvo skirtingos nuotaikos prieš tarpusavio dvikovą.

Po pergalės (1:0) prieš „Nice“ ekipą PSG futbolininkai dar labiau priartėjo prie Prancūzijos čempionų titulo, laimėdami jau 9-ą mačą iš eilės ir 13 taškų atsiplėšdami nuo artimiausių persekiotojų šalies pirmenybėse.

„Chelsea“ išvirto iš „Premier“ lyderio kėdės po nesėkmės (0:1) su „Crystal Palace“ ir dabar jau dviem taškais atsilieka nuo pirmaujančio „Liverpool“ klubo.

Bliuzas. Paryžiaus žiūrovai gali tik spėlioti, kaip „Chelsea“ atrodys trečiadienį.

Šį sezoną Londono futbolininkai kartais žaidė tarsi miegodami, kai Čempionų lygos grupės varžybose du kartus pralaimėjo „Basel“, o šalies čempionate – „Stoke“, „Aston Villa“ ir „Crystal Palace“ ekipoms.

Bet „Chelsea“ taip pat pademonstravo ir kitą savo veidą, kai du kartus Čempionų lygoje sutriuškino Gelzenkircheno „Shalke“ klubą, o „Premier“ lygoje – „Manchester City“, „Liverpool“ ar „Arsenal“ futbolininkus.

„Mes turime žaidėjų, kurie yra fantastiški per kai kurias rungtynes, bet kituose mačuose jie išnyksta“, – aiškino J.Mourinho.

Bet „Chelsea“ demonstruojama forma Anglijos pirmenybėse turi mažai ką bendro su Londono komandos rezultatais Čempionų lygoje. Iš aštuonerių mačų tik du baigėsi panašiu rezultatu, kaip ir prieš kelias dienos vykusios „Premier“ lygos rungtynės.

Veteranas. 30-mečio sulaukę futbolininkai dažniausiai išgyvena karjeros saulėlydį. Tačiau ši nerašyta taisyklė negalioja PSG puolėjui Z.Ibrahimovičiui.

„Sulaukęs 32-ejų jis žaidžia tikriausiai geriausią sezoną per karjerą“, – įsitikinęs L.Blanc’as.

Z.Ibrahimovičius vilkėdamas PSG aprangą jau įmušė 40 įvarčių per 42 mačus šį sezoną. Jis pirmą sykį pasiekė šią ribą per visą savo karjerą.

Čempionų lygoje švedas puolėjas pasižymėjo jau 10 kartų ir nusileidžia tik C.Ronaldo.

Efektyvumas. PSG sėkmė labiausiai priklausys nuo to, kaip pavyks pasinaudoti sukurtomis progomis. Krašto saugai Ezequielis Lavezzi ir Lucas Moura nuolat pabėga nuo savo gynėjų, tačiau labai retai tuo pasinaudoja.

Šį sezoną L.Moura įmušė tik 3 įvarčius per 43 mačus, o E.Lavezzi pasižymėjo 9 kartus per 38 dvikovas.

„Mes sukuriame daug galimybių, tačiau privalome daug geriau jomis pasinaudoti“, – pripažino L.Blanc’as. (AP, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.