„Real“ kalbėjo apie trofėjų, J.Kloppas gedėjo neišnaudotų progų

Kol Carlo Ancelotti tiesiog negalėjo skųstis savo auklėtinių žaidimu, Jurgenas Kloppas vis dairėsi į pasibaigusias rungtynes ir susikurtas progas, nevirtusias įvarčiais. Trečiadienį Čempionų lygos ketvirtfinalio pirmosiose rungtynėse Madride „Real“ 3:0 sutriuškino Dortmundo „Borussia“ ekipą ir žengė rimtą žingsnį pusfinalio link.

C.Ronaldo įmušė įvartį ir buvo pakeistas, nes jautė kelio skausmą, bet „Real“ treneris tikina, kad tai – nėra rimta.<br>AP nuotr.
C.Ronaldo įmušė įvartį ir buvo pakeistas, nes jautė kelio skausmą, bet „Real“ treneris tikina, kad tai – nėra rimta.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2014, 10:10 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:15 PM

Galvoja apie trofėjų

„Lengva nebuvo, bet gerai pradėjome mačą. Sugebėjome sulėtinti „Borussia“ ekipą. Nors ji organizavo pavojingas ir greitas atakas, mūsų gynėjai dirbo gerai. Be to, paspaudėme varžovus, kad šie negalėtų atlikti ilgų perdavimų“, - sakė C.Ancelotti.

Jo vėliavnešiais tapo Garethas Bale'as, Isco ir Cristiano Ronaldo. Dėl pastarojo sirgaliai sunerimo, kai C.Ancelotti jį 80 minutę pakeitė. „Jam suskaudo kelį, tad norėjau išvengti rizikos. Tai nėra trauma“, - sakė strategas.

Jis neslėpė, kad „Real“ komanda galvoja apie kovą finale, tačiau pabrėžė, kad dar anksti apie tai kalbėti.

„Dešimtasis trofėjus? Kiekvieną dieną yra minčių apie jį ir ypač tada, kai laimime tokiu rezultatu. Tačiau mus nuo finalo skiria dar trys mačai, todėl turime likti susikaupę, - sakė C.Ancelotti. - Džiaugiuosi, kad po poros ne tokių gerų rungtynių komanda reagavo tinkamai.“

Trūko įvarčio

„Borussia“ treneris Jurgenas Kloppas mano, kad jo komanda per lengvai leido „Real“ iškovoti patogią pergalę.

„Mes du įvarčius praktiškai patys jiems ir sukūrėme. Pirmąjį įvartį galima skaityti jiems, nes tai buvo puikiai suorganizuota ir užbaigta ataka, tačiau kiti du krito per lengvai, - sakė pernai į finalą savo ekipą atvairavęs specialistas. - Nesigynėme taip, kaip planavome. Varžovams suteikėme per daug erdvės. Tačiau turime suprasti ir tai, kad žaidėme su viena geriausių komandų pasaulyje.“

Labiausiai strategą skaudino tai, kad komandai niekaip nepavyko išnaudoti progų, nors „Borussia“ sirgaliai ne kartą aikčiojo, priekyje matydami puolėjų darbą.

„Turėjome daug progų iki pat finalinio švilpuko. Įvartis būtų labai padėjęs, nes namuose laimėti 2:0 yra įmanoma, o mušti daugiau – jau sudėtingiau. Mums pritrūko to paskutinio prisilietimo, nes sukūrėme daug greitų atakų, bet arba jos neištęsdavome, arba netiksliai nukreipdavome. Tad jeigu iškrisime, negalėsime sakyti, kad tik dėl to, jog prastai gynėmės“, - sakė J.Kloppas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.