J.Mourinho „Chelsea“ gynybą vadino juokinga ir kapojo puolėjus

Londono „Chelsea“ strategas Jose Mourinho po pralaimėjimo Čempionų lygoje įtūžį liejo ant savo žaidėjų. Trečiadienį elitinio turnyro ketvirtfinalio pirmosiose rungtynėse Paryžiuje „Chelsea“ 1:3 turėjo pripažinti „Paris Saint-Germain“ komandos pranašumą. Įsiutęs J.Mourinho savo auklėtinių gynybą vadino juokinga ir gana rimtai pažemino Fernando Torresą bei kitus puolėjus.

J.Mourinho piktinosi ir gynėjais, ir puolėjais.<br>AP nuotr.
J.Mourinho piktinosi ir gynėjais, ir puolėjais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-03 09:23, atnaujinta 2018-02-14 22:19

51 metų strategas piktinosi chaotiška gynyba, leidusia varžovams išsiveržti trimis įvarčiais. „Chelsea“ futbolininkas Davidas Luizas per šį mačą įsimušė į savo vartus. Tuomet PSG pirmavo 2:1, tačiau per pridėtą laiką prancūzai dar spėjo įmušti - rungtynes papuošė gražus J.Pastore įvartis.

„Trečiasis įvartis nebuvo įvartis. Tai – pokštas. Gary Cahillas sakė, kad įvartis – skystas. Aš sakyčiau, kad jis juokingas“, - piktinosi J.Mourinho, rimtai rizikuojantis atsisveikinti su Čempionų lyga.

J.Mourinho nepamiršo ir amžinos temos – puolėjų trūkumo. Strategas per šias rungtynes atakoms pasirinko saugą Andre Schurrle, pasodindamas Fernando Torresą ant suolo.

„Mes nesugebame pusprogių paversti įvarčiais ir dar sugebame daryti individualias klaidas gynyboje. Mes sumokėjome to kainą. Įsimušėme sau, o dar praleidome tą pokštą. Ne įvartį, o pokštą“, - sakė J.Mourinho.

Antrajame kėlinyje portugalas pakeitė A.Schurrle ir leido pasireikšti F.Torresui, tačiau treneris juo patenkintas nebuvo. Šį sezoną ispanas triskart įmušė Čempionų lygoje.

„Nesu patenkintas puolėjų žaidimu, todėl turėjau išmėginti kitus variantas. Kai pasirinkau Andre, bent jau žinojau, kad aikštėje turėsime dar vieną žaidėją, turintį kamuolį. Tai dar vienas žaidėjas, susijęs su kitais futbolininkais, nors jis ir nėra puolėjas, - sakė J.Mourinho. - Bet futbolas sukasi ne tik apie tai. Juk dar turi mušti įvarčius, atsidurti gynėjams už nugarų. Tam ir yra skirti puolėjai. Tikri puolėjai. O aš turėjau priimti būtent tokį sprendimą.“

Kitą antradienį „Chelsea“ komandos lauks itin rimtas iššūkis, kai „Stamford Bridge“ stadione J.Mourinho kariauna mėgins apversti rezultatą ir palaužti Laurent Blanc'o auklėtinius.

„Mes pralaimime 1:3, tad koks gali būti mūsų žaidimas? Gintis? Sunku, kai tu su „Galatasaray“ sužaidi 1:1. Tai kelia abejonių. Mes neturime pasirinkimų. Turime laimėti 2:0, 3:1, 4:1. Nėra kito pasirinkimo.“

PSG treneris teigė, kad nesitiki lengvo pasivaikščiojimo Anglijoje, tačiau yra pasirengęs viskam.

„Visada gali geriau, tačiau vyrukai šįkart atidavė viską. Kurdami atakas buvome atsargūs, nes bijojome „Chelsea“ greitų išpuolių. Tai labai stipri komanda, bet mes privertėme juos mus vytis ir įmušėme paskutinės minutės įvartį“, - sakė L.Blanc'as.

Per šias rungtynes traumą patyrė PSG lyderis Zlatanas Ibrahimovičius. Treneris teigė, kad kol kas nežino, kokia puolėjo ateitis.

„Jam suskaudo raumenį. Nežinau, ar tai pakinklinė sausgyslė ar blauzda. Turėsime viską ištirti ir tada žinosime, kiek jam reikia poilsio“, - sakė L.Blanc'as.

Manoma, kad Z.Ibrahimovičius nežais dvi ar tris savaites. Tai reiškia, kad jis praleis atsakomąjį mačą su „Chelsea“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.