M.Nikoličius: „Žalgiris“ turbūt vienintelis švarus Lietuvoje“

Vilniaus „Žalgiris“ lažybomis ir sutartomis rungtynėmis neužsiima. Taip sako Lietuvos futbolo lygos čempionų komandos vadovas Mindaugas Nikoličius. Nepaisant prokuroro Kęstučio Vagnerio teiginių, jog absoliučiai visose A lygos komandose yra bent po vieną futbolininką, kuris dalyvautų lažybose ar sutartose rungtynėse, „Žalgirio“ sporto direktorius kartoja – vilniečiai yra švarūs.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-04-03 17:50, atnaujinta 2018-02-14 21:47

„Tai turbūt vienintelis švarus klubas (Lietuvoje. – Red.)“, – portalui lrytas.lt teigė M.Nikoličius.

Anot M.Nikoličiaus, per penkerius darbo Vilniuje metus niekada net nebuvo iškilusi mintis, kad „Žalgiryje“ gali būti susitepusių futbolininkų.

LFF generalinio direktoriaus Edvino Eimonto teigimu, situacija gali būti kitokia. Federacija gavo duomenis iš UEFA, kurios komandos ar futbolininkai galėjo dalyvauti lažybose. Daugelis raportų perduoti prokuratūrai su prašymu pradėti tyrimą.

„Šiuo metu vyksta tyrimas dėl sutartų varžybų Lietuvos futbole, – diskusijoje apie lažybas sporte sakė prokuroras K.Vagneris. – Visų Lietuvos klubų žaidėjai dalyvauja sutartose rungtynėse. Tarp jų ir Vilniaus „Žalgiris“, kuris sako – mes esame švarūs. Man (žalgiriečių pergalė prieš Marijampolės klubą 8:1. – Red.) atrodė labai keistai, bet futbolininkai sakys, kad tai – dėl sniego.“

„Visi žino, kad „Žalgiris“ tokiais dalykais neužsiima ir neužsiims. Nesu sulaukęs nė vieno pasiūlymo, – samprotavo M.Nikoličius, komentuodamas ir pergalę prieš Marijampolės „Sūduvą“ 8:1. – Bet juk nebūtinai „Žalgiris“ gali tai daryti. Jei kita komanda kažką daro, normalu, kad teoriškai tos rungtynės gali būti įtartinos.“ 

„Žalgirio“ ir futbolininkų sutartyse numatyta, kad statyti lažybų kontorose yra draudžiama. M.Nikoličiaus turima informacija, žalgiriečiai to ir nedaro.

Sporto direktorius papasakojo, kaip „Žalgiris“ bando apsisaugoti nuo galimų lažybininkų komandoje.

„Stengiamės laiku mokėti algas, kad jos būtų padorios ir žmonės pagalvotų, jog gali daug ką prarasti“, – sakė „Žalgirio“ direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.