„Ekranui“ dviejų įvarčių persvaros Marijampolėje nepakako

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai parodė tvirtą charakterį ir VI-ajame A lygos ture sugebėję panaikinti dviejų įvarčių deficitą, iškovojo tašką prieš Panevėžio „Ekraną“. Galutinis rungtynių rezultatas - 2:2 (0:2). Aukštaitijos atstovams tai jau ketvirtos lygiosios iš eilės, savo ruožtu, marijampoliečiai lygiosiomis sužaidė pirmą kartą šiame sezone.

Rungtynių akimirka.<br>fkekranas.lt nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>fkekranas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 5, 2014, 10:05 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:42 PM

Jau pačioje rungtynių pradžioje „Sūduvos“ vartams pagrasino „Ekrano“ žaidėjas Edgaras Baranauskas, tačiau saugo smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į šeimininkų vartų sargą Džiugą Bartkų. Pirmoje kėlinio dalyje iniciatyva kiek ryškiau priklausė Suvalkijos atstovams, bet kaip jau tapo įprasta šiame sezone – atakose pritrūkdavo aštrumo, o perdavimai iš kraštų nesurasdavo savo adresatų.

Šį kartą jau 20-ąją rungtynių minutę įvyko gana tipinė situacija, būdinga „Sūduvos“ futbolininkams, po pirmos klaidos gynyboje krito ir pirmasis įvartis. „Ekraną“ į priekį išvedė E.Baranauskas, jo smūgiuotas kamuolys atsimušė nuo virpsto ir nepaliko D.Bartkui jokių vilčių. Svečių žaidėjui buvo suteikta per daug laisvės aikštės viduryje, jis persivarė kamuolį beveik per pusę aikštės ir susidariusia spraga puikiai pasinaudojo.

Po praleisto įvarčio „Sūduvos“ futbolininkai suaktyvino savo veiksmus puolime, Giorgio Russo smūgį blokavo Rytis Pilotas, o su smūgiais iš tolimesnių distancijų užtikrintai susitvarkė „Ekrano“ vartininkas Kornelijus Timofejevas.

Jau atrodė, kad kėlinys pasibaigs minimalia panevėžiečių persvara, bet dar viena „Sūduvos“ gynėjų klaida sukomplikavo šeimininkų viltis pakovoti dėl teigiamo rezultato šiame mače. 42-ąją minutę svečių žaidėjas Lukas Kochanauskas padvigubino rezultatą, puolėjas, po puikaus po Elivelto perdavimo atsidūrė atakos smaigalyje, suklaidino D.Bartkų ir nepabūgęs jam į nugarą alsuojančio gynėjo užtikrintai nukreipė kamuolį į vartų tinklą.

Pačioje antrojo kėlinio pradžioje, už varžovo nustūmimą, iš aikštės buvo pašalintas pirmojo įvarčio autorius E.Baranauskas. Šis karštakošiškas jaunojo futbolininko poelgis padėjo pamatus naujai rungtynių eigai, kuri „Ekrano“ klubui buvo ypač nemaloni.

„Sūduva“ akivaizdžiai pradėjo diktuoti sąlygas ant žaliosios vejos ir per tris minutes sugebėjo ne tik sušvelninti, bet ir išlyginti rezultatą. 58-ąją ir 60-ąją minutę savo šou surengė ir dublį įformino po keitimo aikštėje pasirodęs Mindaugas Grigaravičius.

Išlyginę rezultatą šeimininkai įjungė dar aukštesnę pavarą ir didžiąją laiko dalį praleido „Ekrano“ aikštės pusėje. Svečiams pavyko užgesinti kelis labai pavojingus gaisrus, kilusius baudos aikštelėje, tačiau jų bandymai kontratakuoti pasibaigdavo jau aikštės viduryje.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, „Ekranas“ sugebėjo kiek išlyginti žaidimą. Puikiai žaidęs brazilas Elivelto atliko aštrų perdavimą L.Kochanauskui, bet paskutinę akimirką pavojų likvidavo Vilmantas Bagdanavičius.

Pačioje rungtynių atomazgoje „Sūduva“ bandė išplėšti pergalę ir realizavo keletą kampinių. Po vieno iš jų, neužtikrintai sužaidė K.Timofejevas, bet galva smūgiavęs šeimininkų puolėjas Tomas Radzinevičius į vartus nepataikė.

Marijampolės „Sūduva“ – Panevėžio „Ekranas“ 2:2 (0:2)

„Sūduva“: D.Bartkus, M.Činikas, V.Bagdanavičius, T.Snapkauskas, M.Ugge, K.Chvedukas, M.Andjelkovičius (46 min. M.Grigaravičius), G.Russo, A.Brokas (82 min. P.Kiselevskis), T.Radzinevičius, M.Kdouh (46 min. V.Baranovskis).

„Ekranas“: K.Timofejevas, M.Dūda, S.Urbys, R.Pilotas, E.Girdvainis, T.Salamanavičius (62 min. R. Stanulevičius), D.Norvilas, E.Baranauskas, U.Umeh (69 min. L.Baranauskas), Elivelto, L.Kochanauskas (83 min. T.Dapkus).

Įvarčiai: E.Baranauskas (20), L.Kochanauskas (42); M.Grigaravičius (58,60)

Geltonos kortelės: K.Chvedukas (26); U.Umeh (39), D.Norvilas (52), S.Urbys (59) K.Timofejevas (93). Raudona kortelė: E.Baranauskas (49)

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus MFD „Žalgiris" 6 4 2 0 18:3 14

2. Gargždų „Banga" 5 3 2 0 3:0 11

3. Trakų „Trakai" 6 3 2 1 6:3 11

4. Klaipėdos „Atlantas" 6 2 3 1 9:6 9

5. Pakruojo "Kruoja" 6 2 2 2 9:7 8

6. Panevėžio „Ekranas" 6 1 4 1 7:5 7

7. „Klaipėdos granitas" 5 1 3 1 10:7 6

8. Marijamploės „Sūduva“ 5 1 1 4 5:13 4

9. Šiaulių „Šiauliai" 5 1 1 3 8:8 4

10. Alytaus „Dainava" 5 0 0 5 0:23 0

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: N.Tokičius („Šiauliai“), G.Alaverdašvilis („Klaipėdos granitas“), J.Wilkas ir K.Andreou (abu iš „Žalgirio“) - 4 įvarčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.